SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Lojistik Merkez İçin İdeal Yer.."

0
Güncellendi - 2017-03-03 01:15:12
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da "Lojistik Merkezi Ortak Akıl" konferansı düzenlendi.. Vali Toprak, "Malatya’nın ekonomik gelişmesi, üretimdeki gücü Doğu-Batı, Kuzey-Güney akslarındaki önemi lojistik merkezin kurulmasını zorunlu kılıyor."dedi

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı koordinesinde “Lojistik Merkezi Ortak Akıl Konferansı” yapıldı.

Konferansa Vali Mustafa Toprak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Miktat Alan, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Marmara Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Lojistik ve Taşımacılık Yönetimi, Depolama ve Tesis Tasarımı uzmanı Prof. Dr. Umut Tuzkaya, İlçe Belediye Başkanları, Akademisyenler, İlgili Bakanlık ve Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Mesleki Kuruluş Yetkilileri ve Temsilcileri, İş Adamları, İthalat ve İhracatçılar katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Ajansın Malatya Lojistik Merkezi konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüğünü ve geçtiğimiz yıldan bu güne kadar da önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Bu güne kadar somut çalışmaların gerçekleştirildiği ve lojistik merkezinin Cazibe Merkezleri kapsamında da değerlendirilmesi, katılımcıların bilgilendirilmesi ve onlarında görüşlerinin alınması amacıyla bu konferansın düzenlendiğini, bundan sonraki dönemde de birkaç hafta içerisinde hazırlanacak raporun da kamuoyunun görüşüne sunulacağını ifade ederek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konferansın önemine değinerek Malatya'nın sanayi ve kalkınmasına önemli bir ışık tutacağını söyledi. Çakır, Malatya’nın sanayileşmede belli bir yere geldiğini ve organize sanayi bölgelerinde gerekli alt yapının yapıldığını ancak yatırımcı açısından gerekli olan ürünlerin pazara ulaşması konusunda dezavantaj gibi görünen konuların ortadan kaldırılmasında lojistik merkezinin yapılmasının çok büyük etkisi olacağını belirtti. Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak destek ve katkılarını sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini belirterek bu konuda da çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Toprak da, Malatya için çok önemli olan bir konunun bu gün masaya yatırıldığını ve bu konuda daha önce başlatılan çalışmanın fizibilite çalışmalarını da içine alacak şekilde ilgililer ve akademisyenler tarafından bir kez daha gözden geçirilmesi ve analiz edilmesi konusunda çok yarar sağlayacak bir çalıştayın gerçekleştirileceğini belirtti.

Toprak, Fırat Kalkınma Ajansı'na konu ile ilgili tüm tarafları böylesi bir şemsiye altında tarafları bir araya getirdiği için, Büyükşehir Belediyesi proje ekibinin de 2023, 2050 ve 2071 hedeflerine ulaşmada önemli alt yapı proje çalışmalarına ilgili kuruluşlarla birlikte imza attıkları içinde Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Vali Toprak, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını sürdürdüğü Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Sanayi Bölgesi, Turizm Master Planı ve Lisanslı Depoculuk gibi çalışmalarından örnekler verdi. Valilik olarak da ülkemizin 2023, 2050 ve 2071hedeflerine taşınmasında ve Malatya’nın da rolünü bu hedeflerde iyi bir şekilde ortaya çıkaracak katkısını da sunduklarını belirtti.

Vali Toprak konuşmasının devamında “Malatya’nın ekonomik gelişmesi, üretimdeki gücü Doğu-Batı, Kuzey-Güney akslarındaki önemi lojistik merkezin kurulmasını zorunlu kılıyor. İlimizin önemli coğrafi bir kritik noktada bulunması, ilimizin ve çevre illerdeki üretim gücünün, hizmetin limanlara, diğer ülkelere ve illere ulaşmasında alt yapı sağlaması açısından Malatya lojistik merkezin kurulması için ideal bir yerdir. Doğu-Batı, Kuzey-Güney eksenlerinin coğrafi ulaşım noktalarındaki üretim güçlerinin önemli bir dönüşüm ve tramplen noktası olabilir. Bununla ilgili hedefini şehrin tüm mekanizmaları ile birlikte bakanlıklarımızın ve ilimizin de bu hedefe kilitlenmesi ile birlikte bunu gerçekleştirebiliriz.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda da konunun değerlendirildiği ve burada lojistik merkezin kurulması için gerekli tüm kriterleri Malatya’nın karşıladığının görüldüğünü, ilimize yatırım taleplerinin arttığını, Cazibe Merkezi Projesi kapsamındaki illerin ulaşım yolu üzerinde bulunan Malatya’nın bu hedefini daha da önemli noktaya getirdiğini ifade eden Vali, Malatya ve yetkilileri bu konularda harekete geçiren, önlerine rehberi koyan ve katkı sağlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye, Hükümet yetkililerine, Milletvekillerine ve tüm ilgili taraflara teşekkür ederek çalıştayın başarılı geçmesini diledi.

Prof. Dr. Tanyaş tarafından sunum eşliğinde “Lojistik Kavramı, Dünya’da ve Türkiye’de Lojistik Merkezler” konulu yapılan konuşmanın ardından Prof. Dr. Tuzkaya’da “Lojistik Merkezi Ortak Akıl Konferansının Amacı ve Metodolojisi” konularında bilgiler verdikten sonra katılımcıların konu hakkındaki görüşlerini, fikir ve önerilerini aldığı Sorun Analizi bölümü gerçekleştirildi.

Konferansın öğleden sonraki bölümünde de katılımcıların oluşturduğu çalışma gruplarında yine Prof. Dr. Tuzkaya tarafından projenin güçlü ve zayıf yönlerini belirlenirken, İl içerisinden veya il dışından sağlanacak fırsat veya buralardan kaynaklanacak dezavantajlar ele alındı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • kadir (7 yıl önce)
    malatyanın ne kadar ihracatı üretimi varkı lojistik merkezine ihtiyaç duydu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (7 yıl önce)
    Güzel bi proje ama insanlar ne amaçla kullanacak.üretim yok marka değeri yada katma değeri olan ürün yok nasıl olacak üretmeden taşıtamazsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (7 yıl önce)
    Lojistik Merkezi sözü de lafta kalmasın. Sayın eski Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz de Malatyamıza Lojistik Merkezi kurulması için çalışmalara başlandığını söylemişti. SİVAS ÇETİNKAYA - MALATYA HIZLI TREN HATTI yapılacağı da her seçimden önce söylendi şimdilerde söz edilmiyor yada 2023 te yapılacak deniyor. 2.üniversite bir türlü açılamıyor, acaba Malatya 2.üniversiteyi istemiyor mu? Duble yollar bir türlü bitirilemiyor. Dünyanın en zengin Demir MADENLERİ yataklarına sahip Hekimhan HASANÇELEBİ DEMİR MADENLERİ ekonomiye kazandırılmıyor. Kuzey Çevreyle bir türlü yapılamıyor. MALATYAMIZA yazık ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer faruk Öz gibi biraz zor görürüz millet vekili
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (7 yıl önce)
    Malatya merkezde şu oto park ve yıkamaların gürültüsünden kurtulamayan mahalle sakinlerine de bir ışık tutarsanız halk mutlu olacak masa başında söz vermek kolay sahada icraat istiyoruz........
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada uyumayan adam (7 yıl önce)
    Aaa pek kiymekli vekilimiz Taha beyler de testif etmisler... Hep laf laf laf nerdeyse 10 senedir memlekette bi icrat yok. Derme catma bir hastane bir iki tane alt gecit ufak tefek seyler Hizli tren yok 2. Universite yok 2.cevre yolu yok Hava limani hala minnacik Anca o olacak bu olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali veli (7 yıl önce)
    Hızlı tren hayal ederken tır parkına dönüşen bir malatyaya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fk (7 yıl önce)
    Neden boyle bir konferans otelde para verilerek yapiliyor belediye kongre ve kultur merkezi ne icin kullanilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Artık okumuyorum bıle! Bu sıyasılere bu bakana hıc guvenım yok! Hersey ıyı olmakla olmuyor sıyaset yaptırım gücü ıster oda bızımkılerde yok! Hep konuşma hep konuşma ve toplantı bıttı? Resmilere bakıp gectım ıyı aks herkese! Bu arada 30 buyuksehıre yapılması planlanan buyıksehır olduğu halde Malatya yerıne Elazığ a yapılmakta olan yavaş yavaş açılmaya başlandı! Once Yozgat dun mersınde açıldı! Nasıl bır duygu o hastaneyi görmek Malatyalılar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yaşınızı Öğrenebilir miyim ? çöşnükteki devlet hastanesini sen bilmiyorsun sanırım. şimdiki devlet hastanesini biliyorsun sanırım sadece.. biz o eski devlet hastanesini iyi biliriz.. Bizim malatya'mızda adına şanına yakışır bir devlet hastanesi ve türkiyenin en iyilerinden biri olan Üniversite hastanemiz vardır.. Sen neyinden şikayetçisin ? yol su diyecektin sanırım yanlış geldin sen
    0
    0
    Yanıtla
  • sehir hastanesi ne denek biliyomusun sen..senin ovundugun devlet hastanen, sehir hastanelerinin yaninda aile hekimligi kalir...yoldan sudan da sen bahset...
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZAL I SEVEN (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    Asena sen yol su diyorsun onlar orta çağda yapıldığında hizmet olarak görülüyordu. Şimdi teknolojik ve ekonomiye can veren yatırımlar ve hizmetlere bakmalıyız. Hızlı tren,otoyol,sivil havaalanı,atıl durumda çürümeye terk edilmiş dünyanın 5.büyük vagon fabrikası kaysı yı işleyecek entegre tesisler vs vs bunları yapacaklar ki hizmet ettik diyebilsinler.neden ÖZAL İSMİ HALA 15 yaşındaki gençlerimiz tarafında biliniyor MALATYALI onca siyasetçi nin adi unutuldu,gelin hep beraber MALATYA YA sahip çıkalım yeter artik ithal yöneticiler yönetmesini MALATYA mızı!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena hnm 41 yaşındayım! Cosnukteki devlet hastanesini bilmiyorum İstanbul'da oturuyorum! Ben zaten devlet hastanelerini kastetmedim! 30 buyuksehıre yapılacak hastaneler sehır hastanesi devlet hastanesi degıl! O bambaşka bır proje! Normal devlet hastanelerinden çok daha üstün ve büyük bır proje. Aynı zamanda da lüks! Iste bu sehır hastaneleri güya buyuksehırlere yapılacaktı cumhurbaşkanımız böyle ıstedı ama malatya yapılmıyor onun yerıne Elazığ yapılıyor! Bız bunun hesabını soracaz bunlardan! Kap oy vermıycez ki yüzde 80 oy aldıkları yeri kaybetsınler ki bız neyaptık oy alamadık desenler akılları başlarına gelecek!
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena sen hastane görmemişsin internet var araştırma yap sonra yorum yaz
    0
    0
    Yanıtla