SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya POMEM'de Mezuniyet Coşkusu

0
Güncellendi - 2019-01-02 03:26:18
Malatya POMEM'de Mezuniyet Coşkusu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 172 polis adayı, düzenlenen mezuniyet töreni ile mesleğe ilk adımlarını attı.

Vali Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada, temel hak ve özgürlüklerin vatandaşlarca her türlü tehdit ve kaygıdan uzak kullanılabilmesi için huzurlu bir ortam sağlanmasının devletin en temel görevlerinden olduğunu belirtti.

Türk polis teşkilatının 173 yıllık köklü mazisinin verdiği tecrübe ve güvenle ülkede özgürlüklerin ve güvenliğin teminatı olduğunu, huzura ve kardeşliğe yönelen her türlü tehdide karşı yılmaz bir şekilde mücadele ettiğini ve binlerce mensubunu bu uğurda şehit ve gazi verdiğini aktaran Baruş, şöyle devam etti:

"Türk polisi, vatan, millet ve kutsal değerlerimiz söz konusu olduğunda canını ve kanını feda etmekten kaçınmamış, ülkemizin bağımsızlığı tehlike altında kaldığında demokrasinin ve seçilmiş iradenin dimdik yanında olmuştur. Emniyet teşkilatımızın, terörle ve suçlularla mücadelesinde binlerce şehit verme uğruna sergilediği eşsiz dirayet, 15 Temmuz'da milletimizin tarihindeki en büyük ihaneti yaşatan FETÖ'ye karşı polisimizin gösterdiği cansiperane duruş, bunu en iyi şekilde göstermektedir. Türk polisi dün olduğu gibi bugün de bu mücadelesini örnek bir fedakarlık ve feragat anlayışıyla devam ettirmektedir."

Baruş, polisin Türkiye'nin bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör odaklarına ve tüm suçlulara karşı verdiği mücadelesini, üstün bir görev ve sorumluluk bilinciyle başarıyla sürdürdüğünü aktararak "Emniyet teşkilatımız geçmişte içerisine sızmış hainlerin temizlenmesinden sonra bünyesine kattığı genç ve milli şiara sahip polislerimizle, her geçen gün daha da güçlenmekte, milletimizin nezdinde sahip olduğu itibar ve güven duygusunu artırmaktadır." diye konuştu.

Polisliğin önemine dikkati çeken Baruş, adaylara başarılar diledi.

POMEM Müdürü Faruk Nalçacı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yanı sıra 172 mezun adına konuşan dönem birincisi Mustafa Çoban, daha sonra sonra yaş kütüğüne plaket çaktı.

Konuşmaların ardından  22. dönem polis adayları yemin ederek kep attı.

Tören sonunda adaylar, arkadaşları ve ailelerine sarılarak sevinçlerini paylaştı.

Törene, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve çok sayıda davetli de katıldı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız