SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sapıkların Yaşadığı Kent Olmamalı"

0
Güncellendi - 2017-05-21 22:23:56
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da 13 yaşındaki kızın cinsel istismarıyla ilgili konuşan CHP'li Ağbaba, “AKP, tepkiler üzerine geri çekmek zorunda kaldığı tecavüzü meşrulaştıran yasasının ne anlama geldiğini gelip Malatya’da görmelidir. 13 yaşındaki kız çocuğunun tecavüze uğrayıp, 4 aylık hamile olduğunun ortaya çıkması, ülkede çürümüşlüğün son halkasıdır. Her sabah ‘bu kadar da olmaz’ dedirten haberlerle uyanmaya başladık.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  Malatya’da 13 yaşındaki kız çocuğunun tecavüze uğrayıp hamile kalmasını sert sözlerle eleştirdi.  “Türkiye’yi ahlaksızlıkların görmezden gelinip cezasız bırakıldığı bir ülke haline getirmelerine izin vermeyeceğiz” diyen Ağbaba ”AKP, Türkiye’nin sadece eğitimi, ekonomisi, güvenliği ile değil sosyal dokusuyla da oynadı. İnsanlar öğretmeninden, komşusundan, akrabasından korkar hale geldi” dedi.

Ağbaba “Bu bir tane sapığın kendi başına yaptığı bir yanlıştan ibaret değil, Sistematik bir ahlaksızlık zincirinin sonucunda oluşan bir durumdur. Kadına bakış açısı ile başlayan bu zincir, hukukta gereğinin uygulanmaması, havuz medyasının iktidar söylemlerinin nokta, virgülünü değiştirmeye dahi korkmaları, çocuklarımıza ilkokuldan itibaren dayatılan gerici eğitim sisteminin, STK’lara yapılan baskılar sonucu tüm işlevlerini yitirtme çabaları kısaca AKP sistematiğinin ürünüdür.” Dedi.

ENSAR VE GERGER İMAM HATİP SKANDALLARI KAPATILMAK İSTENDİ

Ağbaba; “Çok değil daha 8 ay önce bu ülke erkek çocuklara tecavüz skandalıyla sallandı. Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği’ne ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciden 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel taciz, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz edildiği ortaya çıktı. Bu büyük skandal başta hükümet üyeleri olmak üzere devletin neredeyse tüm kurumları tarafından saklanmak ve üstü kapatılmak istendi. Ensar’a kol kanat gerenler, vakfı korumak isterken sonraki yaşanacak olaylara da zemin hazırladılar. Yine 1 ay önce Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki İmam Hatip lisesinde öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenciye cinsel istismar yapıldığı ortaya çıktı. Emniyet ve Savcılık, olayı soruşturması gerekirken, skandalı ortaya çıkaranların üzerine gitmeyi tercih etti. İlçe başkanımızın ifadesini aldılar, yayın yasağı getirdiler.” dedi.

ŞİDDET, TACİZ, TECAVÜZ ARTIYOR

Ağbaba açıklamasının devamında "İşte bu skandalların yaşandığı bir ülkede iktidar partisi kısa süre önce "cinsel istismar" suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi Meclis'e sunarak gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. AKP, tepkiler üzerine geri çekmek zorunda kaldığı tecavüzü meşrulaştıran yasasının ne anlama geldiğini gelip Malatya’da görmelidir.13 yaşındaki kız çocuğunun tecavüze uğrayıp, 4 aylık hamile olduğunun ortaya çıkması, ülkede çürümüşlüğün son halkasıdır. 14 yıldır uygulanan politikalar, tecavüzcüyü koruyan yasa çıkarmalar, şort giydiği için tekme atan sapıklara göz yummalar, hamile kadına parkta spor yaptığı için saldıranların meşru görülmesi ve daha pek çok örnek kadına şiddetin, tacizin, tecavüzün artmasına sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEYE KORKAR HALE GELDİK

Ağbaba, açıklamasının sonunda Malatya’da yaşanan skandalı değerlendirerek “ Biz Malatya’da birlik ve beraberlik içinde yaşamayı bilirdik. Hayatı paylaşırdık. Şimdi çocuklarımızı okula göndermeye korkar hale geldik. Çocuklarımızı parklara götürmeye çekinir hale geldik. Malatya 13 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunan sapıkların yaşadığı kent olmamalı. Bahsedilen insan müsveddesinin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Caydırıcılığın en aza indiği alanlarda suç oranının arttığı bir gerçektir. AKP’nin bu ve benzeri olaylardaki vurdumduymaz tavrına da bir an önce son vermesini bekliyoruz” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Nabi şavata (7 yıl önce)
    Bu ülkede RTÜK ne iş yapar, üye çoğunluğunu kimler atamıştır. Siyaset neden irade göstermez. TV Türk toplumunun ahlak yapısını bozan öncilerdir. Neden yetkililer seyirci kalıyo.r. Sebeb rant var reklam gelirleridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • yalçın kasapoğlu (7 yıl önce)
    akp akp ne yapsın partin mı çocuğuna sahıp çıkacak aileler üzerine düşeni yapacak devletimiz de cazaları bıraz üst sevıyeden cezalandıracak
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakir (7 yıl önce)
    1-Rtük de bu işten sorumludur.Tv'lerdeki dizilerin büyük bir kısmı pis ilişkileri,ihaneti vs.İnsanlara hiçbirşey vermiyen konuları işlemekte 2-Cezalar caydırıcı değil. 3-Bu tür olayı yaptığı kesinleşen kişiler,ifşa edilmeli.Herkes tarafından bilinmeli.(Bu durumda toplum bu şahısları zaten izole edecektir.)
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Cezalar,artmadigi,surece,surekli,bu,olaylari Olacak,suc,isleyenlere,enaz,10yil,ceza,verilmesi, Gerekir,
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Hamile kalmayıp da ne kadar üstü kapanan, ailelerin haberdar olmadığı hadise vardır kim bilir? İnsanlar parayla çocuklarını mutlu edebildiklerini zannettiği sürece, akşamları tv başlarında çocuklarıyla saçma sapan dizi ve şovları seyredip, her şeyi normal kabul ettikleri sürece, öğretmenlerin iyi örnek olmak yerine minimum sorumluluk maksimum menfaat peşinde koştuğu sürece, devletin de 3 maymunu oynadığı sürece bu vakaları normal karşılamak yeni normalimiz olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla