SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Şeker'den Hububat Alımı

0
Güncellendi - 2020-06-06 01:30:28
Malatya Şeker'den Hububat Alımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mısır, arpa ve buğday ekimi yaptırdığı çiftçilerin ürünlerini almaya başladı.

Malatya Şeker Fabrikası, Kovid-19 nedeniyle Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman ve Gaziantep'te sözleşmeli pancar ekimi yaptırdığı çiftçilerle mısır, arpa ve buğday ekimi sözleşmesiyle de destek olma kararının ardından ilk alımları gerçekleştirdi.

Çiftçilerden alım yapmaya başlayan fabrika, 1 Haziran itibariyle Şanlıurfa ve Adıyaman'dan 50 ton hububat alımı yaptı.

Fabrika Müdürü Suat Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın talimatlarıyla hububat alım kampanyasına başladıklarını söyledi.

Kararın alınmasıyla beraber çiftçilerle anlaşma yaptıklarını aktaran Altun, şöyle devam etti:

"1 Haziran itibariyle Adıyaman'ın Kahta ilçesinde ilk hububat alımını gerçekleştirdik. 2-3 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde hububat alımına başladık. Malatya Şeker Fabrikası olarak ilk etapta 9 bin ton civarında hububat alımı planlıyoruz. Ama hedefimiz 50 bin ton civarında hububat alımı yapmak ve çiftçimize ekstra gelir sağlamak. Şanlıurfa'da 3 bin ton civarında Adıyaman'da ise 2 bin ton civarında hububat alımını hedefliyoruz. Çiftçilerin talep göstermesi halinde ürünlerinin tamamını almaya talibiz ve herhangi bir kısıtlamamız da yoktur."

Altun, çiftçilerin nakliye, tarla ve laboratuvar desteklerinden faydalanacağını da belirterek, "Toprak Mahsulleri Ofisinin açıkladığı rakamların yüzde 2 fazlasını vererek çiftçilere ek katkı sağlayacağız. Çiftçilerin ürün bedeli 5 gün içerisinde hesaplara geçeceğinden herhangi bir finansman sıkıntısı çekmeyecekler." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız