SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Toprağına ve Havasına Nefes Olalım"

0
Güncellendi - 2020-10-27 19:34:34
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde 11 Kasım’da düzenlenecek olan Milli Ağaçlandırma Günü ile ilgili toplantı Vali Aydın Baruş başkanlığında düzenlendi.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Büyükşehir ve ilçe belediye yetkilileri, kurum müdürleri ve muhtar dernek başkanları katıldı.

Toplantıda Vali Aydın Baruş Milli Ağaçlandırma Günü için 11 Kasım’da tüm kurumların Kaymakamlıklar koordinesinde planlamalarını yapmalarını, yerel yönetimlerle ilgili kurum müdürlerinin bir araya gelerek eksikliklere mahal bırakmadan planlamalarını yaparak 11 Kasım gününe kadar hazırlıklarını tamamlamalarını söyledi.

Vali Baruş katılımcılara yönelik yapmış olduğu konuşmada, “Toplantımızın konusu geçen yıl birincisi düzenlenen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü”. Milli Ağaçlandırma Gününün anlamı da şu tüm Türkiye'de orman varlığını artırmak ve özellikle kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz koordinesinde bu ağaçlandırma, fidan dikme faaliyetlerine önem vermek ve vatandaşlarımızda ağaçlandırma konusunda bilinç oluşturmak. Bu konuda gelecek nesillerimize yeni bir miras bırakmak. Bu bilinçle birlikte çevremizde insanların nefes alabileceği yeşil alanların oluşmasını sağlamak. Bu anlamda içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle bazı tedbirlerle birlikte 11 Kasım faaliyetlerimizi Malatya’da ağaçlandırılacak alanları tespit ederek 81 ilimiz ve ilçelerimiz ile birlikte Türkiye genelinde gerçekleştireceğiz. Türkiye ağaçlandırma konusunda çok başarılı bir ülke, son yıllarda orman varlığını ciddi bir şekilde artırdı fakat biliyorsunuz her yıl bilinçsizce davranışlardan, ihmalden kaynaklanan ve ya bazı yerlerde kasten yapılan orman yangınları nedeniyle bu ağaçlarımızın önemli bir kısmını kaybediyoruz. Hem bunu telafi etmek hem de bu ormanlarımızın oranını yukarı taşımak açısından çok önemli. Çocuklarımızda bu bilinç oluşturulduğu takdirde gelecekte ormanlarımız sahipsiz kalmaz. Malatya toprağına ve havasına nefes olalım” dedi.

Vali Baruş, geçen yıl “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasının bu yıl ikincisi düzenleneceğini, ülke genelinde tam 83 milyon yeni fidan dikileceğini belirterek, “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasına www.gelecegenefes.com internet adresinden fidan sahiplenme veya fidan bağışlama yoluyla tüm Malatyalıları kampanyaya katılmaya davet etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız