SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Yine Uyuyor, Uyutuluyor mu?!

0
Güncellendi - 2020-07-16 22:30:27
Malatya Yine Uyuyor, Uyutuluyor mu?!
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA YERİNE ELAZIĞ'A MI? Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün de gündeme aldığı Malatya Lojistik Merkez projesi ile ilgili bugüne kadar yapılan girişimlerde ne gibi sonuç alındığı, Malatya’da lojistik merkez kurulması çalışmalarının hangi aşamada olduğu merak ediliyor. Özellikle Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin bakan olduğu dönemde “Lojistik Merkezi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Vagon Onarım Fabrikası (VOF) alanındaki bir bölümün tahsisi için resmi olarak talepte bulunduğunu ve önemli bir aşama kaydedildi” şeklindeki açıklamasına karşın söz konusu bu merkezle ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu kamuoyu tarafından merak ediliyor.

İlk kez Altaş gündeme taşımıştı

Lojistik Merkez konusu Malatya’nın gündemine ilk kez 2011 yılında o dönem Malatya SMMMO başkanı olan Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş tarafından malatyahaber.com haber sitesinde yayınlanan ‘Vagon Onarım Fabrikası ve Lojistik Merkez (Köy) makalesi ile getirmişti.

Altaş söz konusu o makalesinde "Malatya bulunduğu coğrafi konum itibari ile lojistik merkez yapılacak iller kadar önemli bir yerde bulunmakta hatta birçoğundan da daha farklı bir konumda Doğu-Batı, Kuzey-Güney eksenindeki geçiş güzergâhında bulunmaktadır. O zaman TCDD tarafından yapılmasına başlanılan bu onbeş lojistik köye neden Malatya’da dâhil olmasın. Elimizde vagon onarım fabrikası gibi atıl duran ve her an önce ekonomiye kazandırılması gereken bu imkânı değerlendirmiyoruz. Malatya milletvekilleri başta olmak üzere Malatya Büyükşehir Belediye Başkanın ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası başkanının Vagon Onarım Fabrikası’nın Lojistik Merkeze dönüştürmesi için caba göstermeleri gerekir. Lojistik merkezin Malatya ve bölge ekonomisine sağlayacağı katkı taşımacılık sektör konusunda sahip olduğu coğrafi konumu itibariyle doğu-batı, kuzey-güney aksında bulunması nedeniyle aktarma bölgesi olarak öne çıkacak rekabet üstünlüğünün sağlanmasıyla ortaya çıkan ve artacak lojistik faaliyetler ile şehrin ekonomisine, istihdamına ve yaşam şartlarının iyileşmesine de katkı sağlayacaktır.” şeklinde öneri ve değerlendirmede bulunmuştu.

Bu konuyu dikkate değer bulunan o dönemde Malatya AKP Milletvekili olan Ömer Faruk Öz, konunun bizzat takipçisi olarak ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunmuş ve Malatya’da lojistik merkez kurulması için yasal alt yapının oluşturulmasını sağlamıştı.

Eski Vekil Ömer Faruk Öz ne demişti?

AKP eski Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Nisan 2014’de yaptığı açıklama da Vagon Onarım Fabrikası’nın lojistik köy olarak demiryolları tarafından aktarım merkezi gibi kullanılması konusunda da çalışma yapıldığını bildirmişti.

DDY Genel Müdürlüğü ile Malatya’da bölge yük indirme merkezi, lojistik köy kurulması için de yoğun çabalarının sürdüğünü aktaran Milletvekili Öz, “Lojistik köy, aktarma ve yükleme istasyonundan sadece Malatya yararlanmayacak. Civar il ve ilçelerden lastikli araçlar, kamyon ve tırlarla yük Malatya’ya gelecek, trenlerle limana götürülecek. Lojistik köy uygulaması Malatya için ciddi bir yatırım ve kazanım olacaktır” demişti.

TCDD üzerinde 1 yıl çalıştı

Eski Milletvekili Öz, Ocak 2015’te yaptığı açıklama da ise şunları söylemişti:

“Lojistik Merkez konusu özellikle takip ettiğimiz bir konuydu. Bizim Malatya’da lojistik bir köy, lojistik bir merkez oluşturma konusunda ilk tercihimiz boş duran Vagon Onarım Fabrikası’nın lojistik merkez olarak kullanımı mümkün mü, değimli diye. Yaklaşık 1 yıl süre ile TCDD yönetimi bunun üzerinde çalıştılar. Ama en sonunda buranın teknik olarak lojistik merkez olma noktasında uygun olmadığına karar verdiler. Akabinde Organize Sanayi Bölgesi ve TSO ile yaptığım görüşmeler sonucunda, Yazlak Tren İstasyonu’nun yanında 180 dönüm hazine arazisi var. Bu hazine arazisini gidip gördüm. Buranın Lojistik Merkez olma noktasında TCDD Yönetimi de kanaatini bildirdi. Sadece 1. Organize Sanayi Bölgesinde ortalama 1 milyon ton, 2. Organize Sanayi Bölgesinde de 800 bin ton civarında yıllık yük olduğu ortaya çıktı. Bu da Malatya’da lojistik merkez oluşturmak için yeterli. Orta ve uzun vadede bu yüklerin daha da artacağı ve dolayısıyla Malatya’da bir lojistik merkeze ihtiyaç olduğu raporları üzerine TCDD Yük Daire Başkanlığınca gerekli etüt, plan ve projesinin yapılması için TCDD Etüd Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığına intikal etti. Şuanda fizibilite ve etüt çalışmaları devam ediyor. Lojistik Merkezin Malatya’da kurulması ile birlikte Malatyalıların üretmiş olduğu gerek tarımsal ürünlerin, gerekse de Organize Sanayi Bölgesinde üretimi yapılan ürünlerin limana intikalleri noktasında daha hızlı ve daha az maliyetli bir taşımacılık olacaktır. Bu durumu yakından takip ediyoruz.”

Lojistik merkez hakkında kim hangi açıklamayı yapmıştı?

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanı olduğu dönemlerdeMalatya Lojistik Merkezi ile ilgili birçok açıklama yapmıştı. 

Tüfenkci, 22 Ocak 2017 tarihinde Malatya’daki yatırım ve projelerle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, lojistik merkez konusuna da değinmiş, VOF’un özelleştirilmesinin durdurulduğunu ve Lojistik Merkez yapılacağını belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

“Malatya’nın bu dönem içerisinde Lojistik Ticaret Merkezi’ne de artık kavuşması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmaları başlattık, adımları attık. Ulaştırma Bakanlığımız ile görüştük, Maliye Bakanlığımız ile görüştük. Ulaştırma Bakanlığımız, özellikle Vagon Onarım Fabrikası’nı Lojistik Ticaret Merkezi olması noktasındaki talebimizi gayet olumlu buldu ve daha önce Yazlak olarak düşündüğü projeyi vagon Onarım Fabrikası olarak revize etti. Maliye Bakanlığımız ile görüşmelerimiz devam ediyor, Vagon Onarım Fabrikası’nın özelleştirmesini durdurdu. İnşallah orayı bu anlamda Lojistik Ticaret Merkezi haline getirmiş olacağız. Bununla ilgili olarak gerek bizim Bakanlığımız, gerek Ulaştırma Bakanlığımız, gerekse özelleştirme anlamında Maliye Bakanlığımızla yakın işbirliğimiz devam ediyor. Bu dönemde Malatya’nın ekonomisin eve kalkınmasında önemli yer tutacak Lojistik Ticaret Merkezini İnşallah hayata geçirmiş olacağız.”

27 Mayıs 2018 Tüfenkci: "Vagon Fabrikasında 1500 Kişiye İş -Aş Vereceğiz”

Herkesin merak ettiği Vagon fabrikasında sona gelindiğini belirten Bakan Tüfenkci, “Biz oranın bir kısmını lojistik merkezi yapıyoruz, Kızılay ile anlaştık bir kısmını da Kızılay’ın prefabrik konut yapı fabrikası yapacağız.  Böylece 1500 kişiye  iş aş temin etmiş olacağız” diye konuşmuştu.

04 Şubat 2017 Lojisik Merkez Ortak akıl konferansı

Mustafa Toprak’ın Malatya Valisi olduğu dönemde Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı koordinesinde “Lojistik Merkezi Ortak Akıl Konferansı” organize edildi. Konferansta konuşan dönemin Valisi Mustafa Toprak “Malatya’nın ekonomik gelişmesi, üretimdeki gücü Doğu-Batı, Kuzey-Güney akslarındaki önemi lojistik merkezin kurulmasını zorunlu kılıyor.” dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, ise yine aynı toplantıda “Ajansın Malatya Lojistik Merkezi konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüğünü ve geçtiğimiz yıldan bu güne kadar da önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Bu güne kadar somut çalışmaların gerçekleştirildiği ve lojistik merkezinin Cazibe Merkezleri kapsamında da değerlendirilmesi, katılımcıların bilgilendirilmesi ve onlarında görüşlerinin alınması amacıyla bu konferansın düzenlendiğini, bundan sonraki dönemde de birkaç hafta içerisinde hazırlanacak raporun da kamuoyunun görüşüne sunulacağını” belirtti.

27 Kasım 2016 Tüfenkci: “Lojistik Merkez Çalışmasını Kısa Zamanda Bitireceğiz”

Fırat Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen Malatya Lojistik Merkezi Toplantısı’na katılan Bakan Tüfenkci, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kente lojistik merkez kurulması noktasında ilgililerle verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtmişti. Tüfenkci, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Özellikle burada serbest ticaretin de yapıldığı, ticari lojistik merkezler olma noktasında bakanlığımız bir çalışması var. Biz de arkadaşlarla bunu paylaştık. Netice itibarıyla ticari lojistik merkezi olması yönünde daha avantajlı olacağını gördük. Biz Türkiye’de de belirli bölgelerde lojistik ticari merkezlerin kurulmasından yanayız. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışmasını son aşamaya getirdiler. Nedir Lojistik Ticaret Merkezleri? Sağlıklı depolamaların yapıldığı, içerisinde lisanslı depoların, soğuk hava depolarının bulunduğu, şehrin içerisinde ticaret yapanlara dağıtım kanallarının bulunduğu, sağlıklı bir dağıtım kanalı oluştuğu aynı zamanda sosyal mekanlarıyla, idari birimleriyle elleçlemelerin ve gümrükleme hizmetlerini yapıldığı bir merkez olarak tanımlıyoruz. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımızı kısa zamanda bitireceğiz.”

Lojistik Merkezler

Bu arada, TCDD Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde ise Lojistik Merkezler ve sürdürülen projeler hakkında ise şu bilgiler paylaşılmıştı:

“Lojistik merkezlerin, öncelikle organize sanayi bölgeleriyle bağlantılı olarak yük taşıma potansiyelinin yoğun olduğu İstanbul (Halkalı), Kocaeli (Köseköy), Eskişehir (Hasanbey), Balıkesir (Gökköy), Kayseri (Boğazköprü), Samsun (Gelemen), Denizli (Kaklık), Mersin (Yenice), Erzurum (Palandöken), Uşak, Konya (Kayacık), İstanbul (Yeşilbayır), Bilecik (Bozüyük), Kahramanmaraş (Türkoğlu), Mardin, Sivas, Kars, İzmir (Kemalpaşa), Şırnak (Habur) ve Bitlis (Tatvan) olmak üzere toplam 20 yerde inşa edilmesi planlanmıştır.

Lojistik Merkezde neler bulunuyor?

Bir lojistik merkezde;

  • Konteyner yükleme boşaltma ve stok alanları,
  • Gümrüklü sahalar,
  • Müşteri ofisleri, otopark, TIR parkı
  • Bankalar, restoranlar, oteller, bakım-onarım ve yıkama tesisleri, akaryakıt istasyonları, antrepolar,
  • Tren teşkil kabul ve sevk yolları bulunmaktadır.”

Kentler rahat bir nefes alıyor

Lojistik sektörünün ana omurgasını oluşturan lojistik merkezler, kent içi trafiğin rahatlamasını sağladığı gibi kentlere yeni yaşam alanları kazandırıyor.

Kent içinde kalmış yük ve depo merkezleri de yeni inşa edilen Lojistik merkezlere taşınarak, bu sahaların kentle bütünleşmesi sağlanıyor. Yükleme-boşaltma ve taşıma faaliyetlerinin kent dışında yapılmasıyla kent trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sağlıyor.

Elazığ lobisi mi devrede?’

Aradan geçen onca zamana ve bunca yetkilinin net ve somut açıklamalarına karşın henüz lojistik bir merkezin kurulma çalışmalarının hangi aşamada olduğunun belirlenmemesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor. En başından beri Malatya’ya lojistik merkez kurulmasına Elazığ’ın karşı çıktığı, Malatya yerine Elazığ’a kurulmasını istedikleri ve bu yönde lobi çalışması yürüttükleri yönündeki iddialar ve Sivas’a 200 milyon liralık Lojistik Merkez kurulması çalışmaları, Malatya kamuoyundaki bu soru işaretlerini daha da derinleştiriyor.

Hatta hızlı tren hattının geçeceği güzergâhın belirlenmesi için yapılan fizibilite çalışmaların da hızlı trenin Malatya şehir merkezine girmesinin baypas edilmesi,  demir yolu taşımacılığı için Hekimhan-Arguvan-Baskil üzerinden belirlenen güzergahtan Elazığ geçişin planlanması bu iddiaların doğru olabileceği yönündeki kuşkuları desteklediği ifade ediliyor.

Uzmanlar, dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin ve yaşanan korona süreci ile teknolojik gelişmelerin ihtiyaçların karşılanmasında ulaşımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Asya’dan Avrupa’ya Rusya’dan Afrika’ya geçiş noktasında bulunan Türkiye’nin coğrafi konumu ile Türkiye’nin doğusu ile batısını, kuzeyi ile güneyini birleştiren Malatya’nın projeden dışlanması ihtimalinin ülke için de ciddi bir kayıp olacağını belirtiyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

GÖRSEL: Lojistik Köy Maket Görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Hüseyin yaprak (4 yıl önce)
    eğer zahmet edipte google sayfasına elazığ demiryolu hattı projesi yazarsanız yazıhan-morhamam istikametinden baskil yazıkonak hatlı projeyi gördüğününüz gibi malatya nında nasıl by-pas edilmek istenildiğini görürsünüz. bununlada kalmayıp lojistik aktarım noktasının nasıl elazığ yazıkonağa organize sanayi altına karayolu ve havaalanının yanına adrese teslim kurulmak istenildiğini görürsünüz sonrası geçmiş ola.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (4 yıl önce)
    editör efendi bunu hep yapıyor gene mi Elâzığ. Malatya ya yapılmıyor şura ya buraya kaldırıldı sonra haber gerçek çıkmıyor birde yorumcu tayfası var hemen saldırıyor beceriksiz milletvekilleri yöneticiler vali belediye başkanı sıraya koyuyorlar ya arkadaş vicdan lazım iyiye iyi kötüye kötü deyin her şeye kötü diyorsunuz bırakın bu Elâzığ Paronası o zaman kaldıralım kömürhan köprüsün geçenlerde yine yazdım bu Elâzığ'ın bizde neyi fazla bir yazsın bende öğrenmiş olurum
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (4 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    Sözde biz büyük şehiriz ama bölge müdürlükleri, şehir hastanesi, bilim merkezi hepsi elazığ'da. Kara yolları orada daha aktif çalışıyor. adamlar çevre yollarını 15 yıl önce bitirdi, üstelik şehrin içine girmeden bingöl, tunceli ve diyarbakır yolunu da ayırmışlar. biz de daha 30 yıldır kuzey çevre yolunu bitiremedik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Malatya yı millet bahçesine çevirin bunlara gerek kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)
    YAZIK VALLAHİ YAZIK. İsmini zikretmek istemediğim il için yeni ÇEVREYOLLARI yapıldı çalışıyor, HAVAALANLARI uluslararası çalışıyor, ŞEHİR HASTANESİ (Büyükşehirlere planlanan) çalışıyor... Daha ne yazayım. REİS için verdiğim oylar helal olsun. Eğer bu haber başlığı doğru olursa Milletvekilleri için ne yazık ki ALLAH hesabını sorsun diyeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)Malatyam için isimli kullanıcı yorumuna
    BÜYÜKŞEHİRİZ BİR SİVİL HAVAALANIMIZ YOK daha ne demeli. MALATYALILAR mecburiyetten yakın illerde uçak bileti arıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Hiç şaşırmadık. Malatya milletvekilleri beceriksiz olup, iş bitirici olmayınca normal. Malatya şamaoğlanına dönüyor. Yatırımlar ya Elazığa ya Erzincan Sivasa gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Malatya'nın ak parti milletvekilleri çok pasif Malatya nin belediye başkanının oncekikli çözmesi gerekensorunu trafik trambus denilen birşey getirildi Malatya da raylı sistemi bitirdiler büyükşehirlerde hepsinde raylı sistem varken Malatya da yok. Şehir hastanesi Elazığa yapıldı Malatya milletvekilleri ağzını açıp baktılar şimdi bu haber doğru ise bu milletvekilleri çalışmıyor ve aklıma şu soru gelir Ankara'da simit ayran yemeye mi gittiler. Malatya Avrupa Birliği nde kayısı için tescil markası almışti bunu kullanmayi bilmeyecek kadar pasifler Reklam yapabilecek kimse mi kalmadi. Malatya'nın kayısı gazozu vardı şimdi market reyonlarinda Niğde gazozu satılır Malatya gazozunu her markette bulamayız ama Niğde gazozu her yerde bulunuyor.Beyler çalışmıyorsunuz Reisin sırtındaki yükler olarak tarihe geçiyorsunuz farkında mısınız bir senedir seçim olmuş Malatya da ne gibi büyük proje çıktı Ben bir çalışma gormedim gören varsa beni aydınlatsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Malatya her zaman kandırılmıştır akp'ye %70 oy veren bir il daha beterine düşün ağlamanıza sızlamanıza gerek yok siz kandırılmaya müsaitsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali sivri (4 yıl önce)
    Yorum yazanlar iş olsun diye yazmış, malatya da full Akp kazanır, millet kaldırıma, lojistik merkeze filan bakmaz, Erdoğana oy verir. Belediye başkanı da hikaye, milletvekili de hikaye, seçim gelir Erdoğana verilen oylar yüzde 70 malatya kazandı olur biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaş kemal kilictaroglunami versek memleket kesin uçar demi yada Meral halaya verelim ne dersin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali sivri (4 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten bizde onu söyledik kardeş, Reisimize vereceğiz, he ne kadar dolar 6.85 olsada, altın uçsada, 3600 ek gösterge sözü tutulmasada, eyt ile ilgili adım atılmadıysada, işsizlik artsada , enflasyon yüksek de çıksa, yandaşları işe de alsalar vereceğiz baba, ben sonuna kadar verecem, ama lütfen rica ediyorum sizde vermeye devam edin, edinki halk daha da aşağıya batsın. Benim tuzum kuru, babamdan miras kaldı kayısı bahçesini sattım 4 bina aldım, birinde ben oturuyorum 3 de kiram var kurtuldum, bakalım siz ne yapacaksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis olmasaydı babandan miras tarlayı 3 kuruşa satar aldığın 4 binanında 1 anca alabilirdin.. malatyaya yapılan bina sayısını bir araştır. en çok akp zamanında yapıldığını görürsün... akp sayesinde millet ev aldı araba aldı.. anlaşılan sizler 90 yıllarda uyuyanlardansınız. hı dolarda altınında yükselmesi türkiyenin güçlendiğinin göstergesidir. çünkü türkiyenin güçlenmesini istemeyen dış güçler bu tür oyunları devreye koyar.. ama Allah ın izniyle bu eşikte aşılacak ellerinde oynayacak kozları kalmayacak.. işte ozaman Türkiyenin önünde kimse duramayacak. ozamanda torunlarına anlatırsın biz oyumuzu hep erdoğana verdik diye. türkiye bizim sayemizde böyle oldu.. (yerlerse tabi)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (4 yıl önce)
    Bu şehir Bu Vekillere ve Bu BB Başkanına 10 numara geniş geliyor. 70 cm kaldırım işgaline gücü yetmeyen bir büyükşehir belediye başkanı olan şehrin Lojislik merkez neyine Hepsi ayrı bir telden çalan ve söyleyen koro gibi Vekillerin umrunda nasıl olsun lojislik merkez Bu son dem diyerek parti il yönetiminde iş takibi yapan yönetici nereden bilsin lojistik merkezi 4+1 gelince o zaten kendi derdinde
    0
    0
    Yanıtla
  • hatip (4 yıl önce)
    Elazig lobi yapiyo lojistik merkez sivasa yapılıyo bu nasıl lobi faaliyeti :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (4 yıl önce)
    Sunırsız destek var ceketini asan vekil bldiye başkanı Oluyor keyfini sürüyor niye çalışsınlarki zaten Çantada keklik şehir anca gazte ve tv de Önlerinde bi proje ile resim çekerler parmagıda Unutmayalım parmakta brojenin üzerinde büyük İcraatlar resim çekmek
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (4 yıl önce)
    Ne gerek var Malatyaya yapılmasına buraya millet bahcesi yapılsa yeterli
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (4 yıl önce)
    Ulaşım merkezlerinin kavşak noktsı olan memleketimiz Neden? ağır sanayi yatırımı alamıyor sorusunun cevabı lojistik köyün olmayışı ve bununla bağlantılı demiryolları hatlarının yetersizliğinde aramak gerekir. Define sandığı üzerinde oturan fakir misali kendi madenlerimizi bile işleyerek sanayimize kazandıramıyoruz. Nakliyeye dayalı fiyat rekabetine dayanamıyoruz. 19. yüzyıl imkan ve gayretleri ile yapılmış demiryolu güzergahların 21. yüzyıla yeterlilik göstermesi ve pazarlara ulaşması düşünülemez. Geleceği bugünden kazanmanın yolu, ortak akılla olacaktır. Karayolları - Demiryolları ve havayolarınında olacağı bu iştirakte karar makamında bulunan hükümet, milletvekilleri belediye başkanları STK lar, TSO, lojistik firmaları ve bölgesel müteşebbis yatırımcılarla birlikte; gelecek zamanların ihtiyacına en uygun planlamaların yapılıp kararların alınacağı müşterek fikir birliğinden başkaca da çıkış yolumuz malasef kalmamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Basta eski bakanimiz Bulent Tufenkci ve diger milletvekillerimiz konunun takipcisidirler umarim...
    0
    0
    Yanıtla
  • O zaman yandık
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (4 yıl önce)
    Evet malatyali olarak cok şehit fevzi mahallesi nide uyuttular dere islahi ayagina rand bolgesine cevirdiler göreceksiniz hepimizin elinde tapulu parsellerimizi alacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (4 yıl önce)
    Sen %70 oy ver Elazığ’da belediyeyi zorla kazansın bişey demiyorum,hakediyor Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin büker (4 yıl önce)Ali Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısin kardeşim bu memleket sahipsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Bunun gibi kac tane balon var hepsi bir bir patladi ellerinde
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Çelik (4 yıl önce)
    Bizde bu millet vekilleri olduğu sürece MALATYA'Ya hiç bir yatırım gelmez kendimizi avutma yalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin büker (4 yıl önce)İbrahim Çelik isimli kullanıcı yorumuna
    Çok dogru kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Çatal (4 yıl önce)
    Malatya nın sahibimi varki. Her bölgenin gittiği gibi buda gider. Bizlerde kexinin ciğere baktığı gibi bakarız.Yunus Çatal
    0
    0
    Yanıtla
  • yucel (4 yıl önce)
    insallah malatya yı lojistik merkez secerler yada yaparlarsa şehrimize cok buyuk katme degerı olur.dogu ve batı baglantılı ve guney lıman ardı bolgesı olması hasabı ile de cok ısabetlı olur. Konu ile ilgili olarak insallah vekıllerımız bilgi sahıbııdr dıye dusunuyorum ve bu ısı kesınlıkle hallederler. Malatya da her yonden nefes alır vekıllerımıze güvenıyoruz sehır olarak. ne diyelım daha degılmı......
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahya (4 yıl önce)
    Malatya’daki kurum müdürleri, amirleri, akademisyenlerin çoğu bilin bakalım nereli? Bunların çoğu Malatya’ya hizmet ediyormuş gibi gözükür, memleketlerine çalışırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (4 yıl önce)
    ah memleketim ah. bir bakanımız oldu diye sevinmiştik ama koskoca yıllar heba olup gitti. tüfekçi bakan iken malatyaya ne yaptı ki şimdi icraat bekliyorsunuz. ah malatyam ah. kimlere kaldın malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    ne beklenir.. bizde söylem var eylem yok. milletvekilleri öle çılgın projeyi hayata geçirecek konumda ve beceride zayıflar.. nasıl olsa %. 70 oy garanti.. selahattin gürkan nın bir şey yaptığı yok. ondan da proje gibi beklentimiz yok öle kapasitede biri değil. malatyanın temizliğini iyi yapın. yollarımız delik değişik. onları yamayın. logar kapakları arabaların lastiklerini kesiyo onları düzeltin. sizden birşey beklemiyoruz. şu mevsimde şarkılara türkülere mal olmuş kernekte sular akmıyor yaa. kernek pislik içinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasabalı (4 yıl önce)
    Tüfenkçi orayı da gümrük binası gibi yapacaksa kalsın, lüzumu yok, tırlar içeri dönerken yolu kapatıyor hergün, en az 5 tanesi dışarda kuyruk bekliyor, yollar çok yeterliymis gibi bir de bunlar çıktı başımıza
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (4 yıl önce)
    Elazığ'da Ak parti belediye seçimi kıl payı kazandı, Malatya'da yüzde yetmiş oy aldı ama milletvekili seçimlerinde ak parti Malatya milletvekilleri yüzünden bir vekili mhp'ye kaptırdı. haber doğruysa Malatya'da ak partinin vekil kaybı devam eder ve Ak parti Malatya'da biter çünkü şehir hastanesi 30 büyük şehre söz verildiği halde elazığ'a yapıldı. Malatya büyük şehir olduğu halde bölge müdürlükleri elazığ'a verildi. kuzey çevre yolu, bölge müdürlükleri, yeni hava alanı, yüksek hızlı tren vaadleri hepsi boş çıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin büker (4 yıl önce)pasa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bu memleket sahipsiz arkadaş bizde akp ye oy verdik bir daha oy vermek nasip olmaz inşallah bütun vekiller rant peşinde bir malatyaspora bile sahip çıkmadılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzey Cevre Yolu Bitsin Artik (4 yıl önce)Hüseyin büker isimli kullanıcı yorumuna
    Saygideger mlletvekillerimizin bu yatirimi ,hak eden sehir olan Malatyamiza kazandiracaklarina eminim..
    0
    0
    Yanıtla