SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Zenginleşirse Güçlenecek"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve yönetim kurulunu ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Ticaret Borsası binasında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Gürkan, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek Malatya ekonomisinin en önemli ürünlerinden olan kayısı ile ilgili çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

“Büyükşehir Belediyemiz tarıma destek vererek yoğun şekilde çalışıyor”

Ziyarette konuşan Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, “2022 yılının Ekim ayında da güven tazelemek üzere üyelerimize müracaat ettik ve bir seçim gerçekleştirdik. Seçimde 7 meslek gurubunun tamamı ve üyelerimizin bize teveccühü ile Malatya Ticaret Borsasını 4 yıl daha yönetme izni verildi. Malatya Büyükşehir Belediyemiz ile şu anda da devam eden 3 önemli projeyi yine birlikte yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi özellikle uzun zamandır Malatya’nın ve sektörün ihtiyacı olan yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı ile ilgili. Bu anlamda Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yakın zamanda o alana da hep birlikte gidip hizmet vereceğiz. Bununla birlikte Yazıhan Mısırdere’de 3 bin 200 dönüm alan üzerine kurulacak olan Hayvancılık Organize İhtisas Bölgesini yine en önemli ortaklarımızdan olan Malatya Büyükşehir Belediyesi ve bizde Malatya Ticaret Borsası olarak önemli hizmet veriyoruz. 

Sayın Başkanın her fırsatta ifade ettiği gibi kuru kayısı ihracatında Malatya hak ettiği değeri görmesi ve pazar payındaki oranı artırmak için beraber çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sayın Başkanımız hem Lisanslı Depoculukta, hem Hayvancılık OSB hem de genel anlamda Malatya Büyükşehir Belediyesi, tarıma destek vererek yoğun bir gayret içerisinde çalışıyor. Bu anlamda bizleri ziyaretinden ve Malatya’ya yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İhracat rakamının 1,5-2 milyar dolara çıkması için gayret göstereceğiz”

Ticaret Borsasının her zaman fikirlerine başvurdukları bir meslek odası olduğunu dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ticaret Borsası olsun, sanayi odalarımız olsun diğer sivil toplum kuruluşları ve meslek grupları olsun toplumun ve demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır. Eğer bir yerde demokrasi inkişaf edecekse, meslek grupları, STK’lar, kanaat önderleri, yerel yönetimler, işçi sendikaları olsun şehrin yol haritasının belirlenmesinde önemli katkılarının olması gerekmektedir. Ticaret Borsası da her zaman fikirlerine başvurduğumuz bir meslek odamızdır. Bu odamızla paydaş olmak ve beraber güzel işler yaptığımız borsamız hakikatten çalışmalarını güzel bir şekilde yürütüyor. Yaptığı işlerde de neticeye müessir olan bir durumdadır. 

Borsa Başkanımızın geçtiğimiz dönem içerisinde ve yeni döneminde de Malatya Ticaret Borsasını en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Hem geçtiğimiz dönemde hem de bu dönemde Başkanımızla beraber güzel işler icra edildi. Bugün Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, genel idare yatırımları da dâhil olmak üzere Türkiye’nin en büyük yatırımlarından bir tanesidir. Hakikatten Malatya’mızın göz bebeği olacaktır. Bir de Borsamızın OSB içerisinde faaliyete geçirdiği Lisanslı Depo ve bizim borsamız ile paydaş olduğumuz Lisanslı Depomuz, Fidancılar Sitemiz, Buğdaycılar Sitemiz yeni ekonomik güç, yeni ticaret mekanizmalarının oluşması anlamında, kendisine güveni noktasında önemli yatırım hizmetleridir. Bu hizmetlerin öncelikle Malatya’mıza ve Malatya Borsası’ndaki üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 

Kayısının dünya kümülatif değerinin 5 milyar dolar olduğunu ifade ettik. Bu 5 milyar dolarda bizim 200- 300 milyon dolar bazında bir pay almamız Malatya’mız açısından doğru bir yaklaşım değildir. Biz her zaman bunun 2-2,5 milyar dolarının kalmasını istiyoruz. Bunun için Kayısı Ticaret Merkezinin, Lisanlı Depoların yapılması ve aynı zamanda kayısı entegrasyonu noktasında Kayısı Entegre Tesislerini yapılması özellikle ambalaj, gıda, besin anlamında kaysının çeşitlendirilmesi ve kayısının sanayi mamulü haline getirilerek, dünya piyasalarına sürülmesi lazım. Bu olduğu zaman 5 milyar dolarlık rakam daha üst segmente çıkacak ve Malatya’nın aldığı pay oranı da yükselecektir. Bu anlamda Borsa Başkanımızla ve diğer paydaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalarda olumlu neticeler alacağımıza inanıyorum. Şu anda Malatya ve dışarıdan gelecek kayısı ile beraber 650 milyon dolara kadar bir ihracat rakamına ulaştık. Bu rakamın 1,5-2 milyar dolara çıkması için el birliğiyle gayret göstereceğiz. Ben inanıyorum ki kayısı, üreticilerimiz diğer paydaşlarımızla ve Malatya’da ticaret ve esnaflıkla uğraşan kardeşlerimize katma değer sağlayacak. Malatya zenginleşirse, Malatya güçlenecek. Malatya güçlenirse Türkiye’nin ekonomisine katma değer katacaktır. 

Bizde şehrimizin Sosyal Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Yeşili Koruma Belediyeciliği, Çevreye Duyarlı Belediyecilik ve Katılımcı Belediyeciliği esas alan bir anlayış içerisinde şehri yönetmeye çalışıyoruz. Şehri yönetirken kişilerin kendi yasal güvencesi ve kendi yasal yetkileriyle yönetmek yerine, şehrin paydaşlarıyla şehri yönetmek ve şehrin yol haritasının yön pusulasının oluşmasında paydaşların düşünceleri alınarak katkı yapılması, hem şehri güçlendirir hem şehre gelecek yatırımları hızlandırır hem de hizmetlerin daha verimli kullanılması noktasında katkı sağlar diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kiremit (1 yıl önce)
    Başkan doğru söylüyor; Fakir adam gereksiz adam
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Şehrin zenginleşmesine itiraz edilmez. Ancak şehir büyüdükçe birer İstanbul İzmir Bursa veya Mersin olmaya başlar. Yani göç alır, sosyolojisi değişir. Göç alan şehirler kendi dokusunu ve değerlerini kaybetmeye başlar. Her şehir büyüse ve gelişse en güzeli olur. Büyüyen şehirlerde bugün konuşulan olumsuzluklar yaşanıyor maalesef. Böylece şehirler büyüyor ama Birbirini tanımayan, selam vermeyen hatta birbirinden ürken insan topluluğu haline geliyor. Ne mahalle kültürü ne de komşuluk kültürü gibi hiçbir değer yargısı kalmıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA ARI (1 yıl önce)
    sadece size verdiğim oya acıyorum şimdi o dinamitleri patlatmakla evlerimizin temelini hasar verdiniz hergün 4 şiddetinde depremi yaşıyoruz birgün gelinde daire başkanlarınızla tek gıda evlerinde oturun o esnada inanın iki litre yakıtınız gitmesin diye kırıcı ile kırdırmıyosunuz o kayaları ama sizin araçlarınıza yakıt sınırsız size çalışıyoruz zaten biz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hancı ve yolcu (1 yıl önce)
    https://twitter.com/anadoluajansi/status/1601255367866023936?s=48&t=klY1xHNqwx6_FeXLkUUZzg https://www.sanliurfa.bel.tr/icerik/13473/21/trambus-sanliurfada-test-surusune-başladı Sayın editör algı yaptığınız haberi aa haber yapmış yanda Şanlıurfa bb yazıyor ve Urfa da kullanılmaya başladı şu artan mazot fiyatlarında kendi Elk kendi üreten ve batarya ile Çalışan bir trambüs
    Editörün Notu: Ne yani, 40 sene önce vazgeçilen yöntemle belirli hatta işletilebilen troleybüsü, trambüs adı altında Türkiye'de Malatya'dan sonra kabul eden tek kent olan Şanlıurfa'nın bu tercihi, neye yanıt oluyor? Bu yönteme yönelik tüm eleştirilerin ortadan kalktığına mı? Trambüs ile ilgili en baştan beri tüm yazdıklarımızın arkasındayız. Ucube, köhne bir sistemi Malatya'dan sonra Şanlıurfa'ya da yutturmuşlar, bu neyi değiştirir ki!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hancı ve yolcu (1 yıl önce)Hancı ve yolcu isimli kullanıcı yorumuna
    Türkiye’de bir çok örnekler var İstanbul’daki metrobüsler kendileri için ayrılan yolda hatlarda gidip geliyor Kayseri de yolun ortasında geçiyor vs vs ayrıca batarya ve şarj ile de gidilebiliyor cevre dostu araştırmanızı tavsiye ederim ama ön yargılarınızdan kurtularak ☺️
    %67
    %33
    Yanıtla