SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 2016'ya Kadar!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:17:34
Malatya'da 2016'ya Kadar!..
A- A+ PAYLAŞ

Hükümetin, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak belirlenen illerin sigorta primi işveren hissesi teşviki uygulanmak suretiyle üretim ve istihdam sağlamayı amaçlayan yeni uygulaması yürürlüğü girdi. Teşvik 3 ayrı bölgede 2018 yılına kadar kademeli olarak sona erecek. 

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait işyerlerini kapsayan yeni uygulamadaki teşvik oranı şu şekilde aktarıldı, “Özel sektör işyerlerine, 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi kapsamında uygulanan malûllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde beş puanlık prim teşvikine ilave olarak, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere altı puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanır.”

Bakanlar Kurulu kararına göre, teşvikin 31 Aralık 2016 tarihine kadar uygulanacağı iller şu şekilde: "Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak".

Teşvikin 31 Aralık 2017 tarihine kadar uygulanacağı iller de şu şekilde: "Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu,Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat".

Teşvik uygulamasının 31 Aralık 2018 tarihine kadar süreceği il ve ilçeler şu şekilde: "Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcada ve Gökçeada".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız