SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 3 Bin Esnafa Gıda Paketi Yardımı

0
Güncellendi - 2020-12-20 01:42:58
Malatya'da 3 Bin Esnafa Gıda Paketi Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılayı ortak bir projeye imza attı. Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşayan esnafa bir nebzede olsa yardımcı olmak için gıda paketi dağıtımı gerçekleştiriyor. ‘Büyükşehir Esnafın Yanında’ sloganıyla gerçekleştirilen gıda dağıtımında oda başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Gürkan, “Her şeyi bütün olarak pay etmeyi paylaşmayı bilmemiz lazım. Kızılay ve diğer STK’larımızla güzel çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Burada güzel bir birliktelik var önemli olan bu birlikteliktir” dedi.

‘Büyükşehir Esnafın Yanında’ projesi kapsamında Esenlik Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra AKP İl Başkanı İhsan Koca, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Keklik, Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Zeki Tuna, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil, Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bülent Karakoç ile Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Aziz Hamamcı katıldı. Program sırasında birer teşekkür konuşması yapan Oda Başkanları Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir projede esnafların yanında olduğu için teşekkür ettiler.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Aziz Hamamcı, “Kapanan işyerlerinden dolayı yapılan yardımlardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yapılan yardımların devamını bekliyoruz” dedi.

Malatya Ayakkabıcılar Esnan ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bülent Karakoç, “Pandemi döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımızın esnaflarımıza yaptığı desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah ileriki dönemlerde de pandemi dönemi içerisinde desteklerin devamını diliyoruz” dedi.

Malatya Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil, “Böyle bir organizasyonu yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.  İnşallah bu hastalığın bir an önce ülkemizde ve dünyamızda bitmesini diliyorum. Bir an önce işyerlerimizin tekrardan açılmasını, ekmeğimizi kendi çabalarımızla kazanmayı diliyorum. Yardımlardan dolayı Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatya Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Zeki Tuna, “Koronavisür denilen illeti Cenabı Allah en yakın zamanda üzerimizden atsın inşallah. Sağ olsunlar Sayın Belediye Başkanımız yardım paketini esnaflarımız için hazırladı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. 3 ay için esnafımıza yardımda bulundular. Bundan sonrada Sayın Belediye Başkanımızın bizlerin yanında olmaya devam edeceğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Keklik, “Pandemi döneminden dolayı esnafımız işlerinde zorluk çekiyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza esnaflarımızı unutmadığı için, bizlere destek verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, “Koronavirüsün başlamasıyla birlikte dünyada olduğu gibi Türkiye’de de esnaflarımız mağdur olmuştur. Alınan tedbir ve yasaklardan dolayı özellikle servisçi esnaflarımız, kahveci ve kantinci esnaflarımız gibi esnaflarımız büyük mağduriyet yaşayan esnaflarımız arasındadır. Koronavirüsün başlamasıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilk günden bu yana servisçi esnaflarımıza, mağdur esnaflarımıza gerek gıda kolisi gerek market alışveriş çekleriyle ilgili büyük destekleri olmuştur. Dün olduğu gibi bugünde koronavirüs sürecinin uzaması dolayısıyla yine esnaflarımıza gıda kolisi desteklerinden dolayı şahsım ve esnaflarım adına bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, “Kovid 19 pandemi süreci dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi etkilerini göstermiştir. Bu etkilerden kurtulmanın en iyi yolu Sağlık Bakanlığımızın açıklamış olduğu 14 kural ile birlikte maske, mesafe temizlik kurallarına uymaktır. Aşı takvimiyle birlikte pandemi sürecinden kurtulmuş olacağız inşallah. Bu kapsamda özellikle 2020 yılında hem deprem hem de kovid ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşadık. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımızla Türk Kızılay’ı ‘Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Güzeliz’ sloganıyla bir çalışma başlatmış yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelerimize kovid 19’dan dolayı koronavirüse yakalanan vatandaşlarımızın, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tek tek evleri ziyaret ederek bunların gıda, kıyafet ve hijyen paketleri verilerek vatandaşlarımızın yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz olduğu gibi koranavirüsten dolayı kapalı olan esnaflarımızın olmasından dolayı ihtiyaç sahibi yeni ailelerimiz oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız istişarelerde vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ve bu kapsamda oda başkanlarımızın tespit ettiği tüm esnaflarımıza gıda paketi dağıtımı gerçekleştirilecek. En kısa zamanda esnaflarımızın eski günlerine dönmeleri Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum ve her zaman kendilerinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Özel bir teşekkür de etmek istiyorum. Bilindiği gibi Türk Kızılay’ı dünyada ve Türkiye’de yıldızlaşan dünyada mazlum ve mağdurların yanında olan Türkiye’mizde ihtiyaç sahiplerinin her gün, her zaman, her saat yanlarında bulunan Türk Kızılay’ını yaşantımızın her anında görebilirsiniz. Türk Kızılay’ı yeni bir atılıma geçti. Artık eski Kızılay değil. Artık büyüyen ve gelişen bir Kızılay. Bu gelişimde özellikle Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun Afet üssü olan ve Kızılay’ın en büyük yatırımını Malatya’da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Şuanda Eski Vagon Fabrikası alanında gerçekleştireceğimiz 3 adet fabrikamız bitmek üzere. Bu ayın sonu itibariyle makine kurulumlarımız yapılacak inşallah Ocak ayında bir bölümü hizmete açmış olacağız. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız inşaatımızın alt yapı ve üst yapı işlerini üstlenmişlerdir. Fabrika alanımızda yol yapımı, su ve kanalizasyon, bağlantı yollarını yaparak inşaatın en kısa sürede bitmesini sağlamışlardır. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine şahsım ve Türk Kızılay’ı ailesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, “Sayın Belediye Başkanımız 30 senedir 40 senedir yapılamayan işleri el atmıştır ben bunu gördüm. Yeşil alanlardan yollara kadar. Esnafımızın ve Malatya’nın yanında her zaman olmuştur. Köylere bugüne kadar yapılmamış yol çalışmaları yapılmıştır. Esnaf ve Sanatkâr camiası paket dağıtırken kapalı yerler bir tarafa bugün açık olan yerlerimizde iş yapamıyor. Dağıtımı yapılacak olan paketlerin özellikle iş yerlerinde çalışan esnaflarımızın yanında çalışan kardeşlerimize verilmesi için Sayın Genel Sekreterimizle görüştük ve Sayın Başkanımıza bunları götürdüğümüz zaman başım üstüne dedi. Ben buraya halka hizmete geldim, millete hizmete geldim ben buradayken esnafımızın her zaman yanındayım, Malatya’ya hizmet etmek için elimden geleni yapacağım dedi Büyükşehir Belediye Başkanımız. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Belki de 30-40 senedir yapılmayan işlere el atmıştır. Sayın Belediye Başkanımız kendilerinin kiracısı olan esnaf ve sanatkâr kesimin 3 ay kiralarını almayacağını belirtti. Sayın Selahattin Başkanımız yapılmayan işlere el atmıştır, Malatya’mız için gece gündüz demeden çalışıyor. Çalışmaları için ben esnafım ve kendi adıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, “Bu projeyi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız, ekibiyle beraber Türk Kızılay’ımızla birlikte gerçekleştiriyorlar. Bu bir hayırdır Allah hayırlarınızı kabul etsin. Allah emeğinizi zayi etmesin devamını nasip etsin inşallah. İnşallah bir an önce bu virüs illetinden hem ülkemiz hem milletimiz hem de dünyamız kurtulur. Virüsten dolayı en fazla zarar gören esnafımız oldu. Özellikle küçük esnafımız oldu. Minibüsçülerimiz, kahvecilerimiz, kantincilerimiz etkilendi ve bunların iş yerleri kapalı şu anda. Esnaf ve yanlarında çalışanlar mağdur oldular. Bu mağduriyete bu yardımlar çözüm mü elbette çözüm değil ama bir dokunuş, yanlarında olduğunu hissettiriş olacak. Bu yaklaşım, Malatya’nın yanında olduğunun, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanlarında olduğunu hissettirecek. İnşallah esnafımızın ve yanlarında çalışanların bunlara ihtiyaçları olmayacağı günleri hep beraber görürüz. Büyükşehir Belediyemiz yine üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Belki beklentiyi karşılamadı ama 3 aylık hibe desteği gerçekleştirildi. Ben inanıyorum ki Büyükşehir Belediyemiz ihtiyaç hâsıl olduğunda devamını da getirecektir. Biz temenni ediyoruz ki buna ihtiyaç kalmasın hem pandemiden kurutulalım. Büyükşehir Belediyemiz şuanda Türkiye’nin yaşadığı bu olumsuz tabloya rağmen, ekonomik sıkıntılara rağmen, dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen hizmetlerini kısmak yerine katlanarak artırma çabası içerisinde. Bundan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerinin devamını temenni ediyorum” dedi.

Biz birlikte Malatya’yız diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “İçinde yaşadığımız süreç milli felakettir. Milli felaketin üzerinde küresel bir felaket yaşıyoruz. Malatya olarak 24 Ocak depremiyle birlikte yaşadığımız süreçte ondan sonra 11 Mart’ta başlayan pandemi hadise bütün Dünya’yı etkilediği gibi ülkemizi ve Malatya’mızı da etkiledi. Belediyelerin, esnafın, diğer ekonomik parametrelerin en sıkıntılı olduğu dönem. Burada bize düşen birlik beraberlik içerisinde olmaktır. Biz burada görevimizi yapıyoruz, yapmak mecburiyetinde olduğumuzu yapıyoruz. Esnaf bizim esnafımız, bakkal bizim bakkalımız, muhtar bizim muhtarımız, kantinci bizim kantincimiz, minibüsçü bizim minibüsçümüz, vatandaş bizim vatandaşımız. Her şeyi bütün olarak pay etmeyi paylaşmayı bilmemiz lazım. Kızılay ve diğer STK’larımızla güzel çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Burada güzel bir birliktelik var önemli olan bu birlikteliktir. Seçim öncesinde bana sorduklarında projen nedir diye benim projem sosyal entegrasyon projesidir dedim. Bütün insanların kucaklaştırılması projesidir. Birbirini sevdiği birbirini anlayışla karşıladığı ve birbirlerine yardımcı olduğunu güçlü bir Malatya projesidir. Dikkat ederseniz birliktelik olduktan sonra diğer işler kolay. Malatya’da hepimiz yaşıyoruz. Malatya’da yıllardır yapılmayan işler yapılıyor ve en kötü dönemde yapılıyor. 40 yıldır vagon fabrikası duruyordu ama Ocak ayından sonra 3 tane fabrika faaliyete geçecek. Malatya ölçeğine göre Türkiye’de en fazla yatırımın yapıldığı ildir. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeter ki birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım. Hep birlikte Malatya olacağız. Birbirimizin acılarını, sıkıntılarını paylaşacağız. Zaten millet olmanın temel unsuru da budur. Biz dertlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmadığımız zaman Millet olma, hemşehri olma ruhuna sahip olabilir miyiz? Biz birbirilerimizin eksiklerini artık görmek durumunda değiliz. Küresel anlamda, ülke olarak, şehir olarak bir acı yaşıyoruz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın, dirliğimizi düzenimizi bozmasın. Çalışmaları birlikte yürüttüğümüz Kızılay Malatya Şube Başkanımıza, Esenlik Genel Müdürümüzün şahsında bütün personellerimize, bütün mesai arkadaşlarıma ve STK’larımıza teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmaların esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Esnafımızın her konuda, her sahada, her an yanındayız, birlikteyiz. Büyükşehir Belediyesi ayrı bir kurum değildir, esnafın kurumudur. Malatya’mızın esnafı sokakta gezen garip gurebaya dükkânını açan, onlara ikramlarda bulunan özel bir esnaftır” şeklinde konuştu. Malatya Büyükşehir Belediyesi ‘Büyükşehir Esnafın Yanında’ projesiyle ilk etapta yaklaşık 1 milyon değerinde yaklaşık 3 bin gıda paketinin dağıtımına başladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • vahap (3 yıl önce)
    Bu yapılan esnafa hakarettir. ESOB başkanı ve diğer oda başkanları rezalet bir durum sergileyerek bu durumun şakşakcılığını yapmışlardır yazıklar olsun. Esnaf odaları seçimlerinde oy için geldiklerinde bu haberi açıp okutmak istiyorum. Belediye esnafın yanında nasıl durur? Eğer samimi ise; Reklam, tabela vergisi almaz. Kira olan iş yerlerine destek olur. Oda başkanları huzur hakları adı altında aldıkları asgari ücretin 3 5 katı maaşlarını almasınlar. yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Gıda paketine muhtaç kalmış esnaf ne acı?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Malatyada ilk...hakikaten malatyada ilk..hep ilkleri yapıyordu ya sayın başkan...ha bu arada bizlerde hani derlerdi ya;sağ elin verdiğini sol elin görmeyecek diye.böyle reklam olmadan da belediye usulünce yardım yapabilirdi.bunu şova dönüştürmemek gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • hamza (3 yıl önce)
    bir esnaf olarak, bunu bizlere yapılmış bir hakaret olarak kabul ediyorum, evet işlerimiz düştü ama çok şükür biz daha birilerinin reklam malzemesi olacak kadar düşmedik, sözüm ona, beceriksiz ve yalan makinası idarecilerin ileride anlatacağı bir hatıra olmuş bu anlamda maksat hasıl olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (3 yıl önce)
    Fabrikaları kapatın iş verenlere o koliyi verin onların daha çok ihtiyacı var
    0
    0
    Yanıtla
  • ESNAF (3 yıl önce)
    Sıkılmadan hepsi 150 liralık esnafa yardım paketi için tören düzenlemişler. Esnafın zor durumundan bile proğram çıkarmış,anlı şanlı nutuklar atmışlar. Mikrofon düşkünü oda başkanları,bizi ne hale koydunuz. Bu törene esnaf başkanları olarak koşa koşa gitmişsiniz. Memleket yanıyor,siz törenler peşindesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyadan (3 yıl önce)
    esnafa değilde onların yanında yövmiyeli maaşlı çalışan ve pandemiden dolayı işsiz kalan hiç kazancı olmayan dar gelirli vatandaşlarımıza yardım edilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum,
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (3 yıl önce)
    Ya esnafa sıra gelene kadar ne insanlar var be allahım ne günah işledik bunları malatyamıza bela ettin...ayrıca o kolileri alan esnafada yazıklar olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurettin seçer (3 yıl önce)
    İş yok kredi bankalara hapis olduk insanlarla resmen dalga geçiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Şimdi Almanya esnafı ne kıskanmıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    esnafa yardım edildi mi edildi, yalan yok !
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyüp (3 yıl önce)
    Minibüsçü başkanı,gecen sefer özür dilerim ben esnaf eve ekmek götüremiyor demedim dedin,şimdi de gıda paketine muhtaç diyorsun artık karar ver insan net olur.Büyükşehir de törenle vermiş üstelik adamlara teşekkür ettirmiş.Oda başkanlarının değişimi şart.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (3 yıl önce)
    "Bu bana biraz abartı geldi, al bu keyif çayını iç" Bu söz kime aitti?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    "Ve insanlar, ah, benim insanlarım, yalanla besliyorlar sizi, halbuki açsınız, etle, ekmekle beslenmeğe muhtaçsınız. Ve beyaz bir sofrada bir kere bile yemek yemeden doyasıya, göçüp gidersiniz bu her dalı yemiş dolu dünyadan. " Ama esnafa da üzülmüyorum, kendi seçimleri bu. Avrupa bizi kıskanıyor diyen esnaf gıda paketine muhtaç olmuş. Hepsi aynı değil ama biliyorsunuz çoğu böyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çoban hasso (3 yıl önce)
    Esnaf-Sanatkarlar için utanç verici bir durum...Daha da beteri adam 100 TL lik bir gıda paketi yapmış ve oda başkanlarını da yanına alarak, büyük bir iş yapmış gibi tören tertipliyor... Bu arada Esenlik üzerinden verilen bu yardım paketleri denetimsiz bir şekilde yapılıyor. Bu paketlerin için de muhtemelen tarihi geçmiş ürünler yer alacaktır. Yazıklar olsun Yazıklar olsun Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Aslanı kediye boğdurmak bu olsa gerek...
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Ne günlere kaldık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat3444 (3 yıl önce)
    Reklam kokan hareketler bunlar MAyk! Bunlara gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Ben 16yildir esnafım ekmek alacak kadar paramiz şükür devlet ve onun belediye gibi yerleri esnafa bu saygısızlığı yapmadın yapacaksa devletle birlikte bir karar versin esnafın emlak vergileri. İşyeri vergileri bağkur pirimleri ve geçen yıl çektiği esnaf oda aracılığıyla kredileri ertelensin 2yil biz çalışır öderiz ama sadaka vermesin evi barki olmayan dul yetim yaşlı Lara versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Onurlu ve toplumcu olarak esnafa yaraşan duruşunuzu, makul önerinizi takdir ve tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    İhtiyacı olana vermezler zengine verirler.Millet aç evini geçindirmiyor.Mesut bey e de çay verseydiniz bol bol.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (3 yıl önce)
    Çok komik ☺️ Yaptıkları yardıma bak topladıkları kalabalığa bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cngz301 (3 yıl önce)
    Acaba bizde 3000 gıda kolisi hazırlasak ki ( bu bi cadde esnafı kadar olur ancak) bir de belediye ile kızılay bir araya gelmiş bu 3000 koli için zahmet etmişler tabi bize böyle bi makale kadar yer verirmi acaba basin ve medya da. Gıda kolisi dağıtmaktan sa(3000 ADT) belediye borçtan dolayı evlerin suyunu kesmemeyi denese belki daha da yardımcı olabilir insanlara
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    esnaf o paketi alıyorsa esnaf değildir..belediye de fakirin fukaranın hakkını zengine dağıtamaz ayıptır günahtır..esnaf zarar etmişse kardan zarar etmiştir ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor )
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Koca koca esnafları 10 kiloluk bir koliye muhtaç ettiniz ya bravo size....birde utanmadan reklam yapıyosunuz...tam bir akıl tutulması.....
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    dostlar pazarda görsün amaç.ilan reklam vergisi , çevre temizlik vergisi 1000lira verdim geçen ay.onları erteleseydin yada azaltsaydınız daha iyiydi.ne pandemi destegi ne bişey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mecit (3 yıl önce)
    Ohh memurun işçinin maaşından tasarruf yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)
    Ben de görmedim Acaba kendi yandaşlarına mı verdiler. Ben müracaat ettim ama yanımda çalışanlar için. Arayan soran olmadı. Reklam yapmada üstlerine diyecek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba 44 (3 yıl önce)
    Way b yaşm 46 n iş n gücüm n bir mal varlığım nde bir gelirim var kimsede bir yardm görmedim istemmde Çok şükür halime ESNAF BUKADAR ZOR DURUMA DÜŞTÜ HA ÜZÜLDÜM Allah yardmcmz olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Ben çok üzüldüm bu habere. Esnafa gıda yardımı yapıldığına da ilk kez şahit oldum, bu yaşıma kadar ne duydum gördüm. Esnaf dediğin meslek sahibidir, mekan sahibidir, sermaye sahibidir, zanaat sahibidir... Yani üreten, kazanan kesimdir; öyle olması gereklidir. Arkadaşlar, esnaf gıda kolisi almaz, verir. Ben esnaf olsam ar edip almazdım. Alanlara lafım yok da ben alamazdım. Ne günlere kaldık, neler görüyoruz... Esas kötü olan ise bunun normalmiş gibi karşılanması hatta oda başkanlarının bu utanca alkış tutmasıdır. Yazık, çok yazık. Eanafa hibe verin, pandemi kayıp desteği verin, vergi indirimi verin, kredi verin ama çıkıp gıda satan, mal satan, topluma esnaf olarak eşraflık etmesi gerekenlere gıda yardımı yapmayın. İnsaf. Çok yazık. Dünya bizim esnaf gıda kolilerini de kıskanmış mı bari? Yüzlerce milyar dolar destek veren ülkeler de kıskanmış mı makarna, bulgur kolilerini?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Çalışanın Sosyal.Denge tazminatını kes, mesaisini kes, ful.çalıştırıp 14-15 gün çalıştırmış göster. Sonra kalk bu çalışanalarıj emeginden, ekmeğinden yaptığın sözümona tasarrufla esnafa yardım dağıt. Valla bize de yazık günah ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Aklı başında birisi Selahattin Gurkan'a "Başkanım sen bu hareketinle binlerce esnafın bir koliye muhtaç birakıldığinı ifşa edersin ve partini zor durumda bırakırsin" diyememis. Bu tam anlamıyla bir akıl ve idrak tutulmasıdır. İl Başkanı nasıl buna alet olur vallahi anlayamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskan (3 yıl önce)
    Servis minibüsçüyum paket görmedim kime yapıldı koliler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Yapılan gıda paketlerinin 1 tanesinin parasal değeri kaç TL. Bu yaygara niye 3.000 paket tanesi 250 TL olsa 750 bin TL eder Bu para büyükşehir belediye başkanının makam arabasının bedeli bile etmiyor Ayıp ayıp yaptığınız 3 kuruşluk yardım 10 kuruşluk masraf yapıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • O verilecek olan bir paket gıda kolisine muhtaç olan esnaf , zaten kendine esnafım demesin.
    0
    0
    Yanıtla