SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Aile Küçülüyor

0
Güncellendi - 2020-05-18 20:45:07
Malatya'da Aile Küçülüyor
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’nin aile yapısına ilişkin sayısal verileri tespit etmek amacıyla yaptığı Türkiye Aile Yapısı Araştırması’nın sonuçlarını yayınladı.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)  üzerinden yürütülen araştırmaya göre, Türkiye'de 2012 yılında 3,69 kişi olan ortalama hane halkı büyüklüğünün, azalma eğilimi gösterdiği ve bunun sonucunda 2019 yılında hane halkı büyüklüğünün 3,35 kişiye gerilediği tespit edildi.

Araştırmanın verilerine göre Malatya’da 2012 - 2019 yılları arasında hane halkı büyüklüğü 3,98’den 3,53’e gerileyen bir küçülme gösterdi.

Türkiye genelinin 2019 yılı ortalaması ile Malatya’nın 2019 yılı ortalaması karşılaştırıldığında, 3,35 / 3,53 oranıyla, Malatya hane halkı büyüklüğü bakımından Türkiye ortalamasının az da olsa üzerinde yer alıyor.

2019 yılında ortalama hane halkı büyüklüğünün en yüksek olduğu il, 6,11 kişi ile Şırnak oldu. Şırnak ilini 5,39 kişi ile Hakkâri ve 5,38 kişi ile Şanlıurfa illeri izledi. Ortalama hane halkı büyüklüğünün en düşük olduğu il ise 2,63 kişi ile Çanakkale oldu. Bu ili, 2,68 kişi ile Eskişehir ve 2,71 kişi ile Balıkesir illeri izledi.

8 yıllık süreçte, ortalama aile bireyi sayısı 3,98’den 3,53’e geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Türkiye Aile Yapısı araştırmasına göre, 2012 yılında hane halkı büyüklüğü 3,98 olan Malatya’da hane halkı büyüklüğü istikrarlı biçimde düşüş gösterdi ve 2019 yılı itibariyle 3,53’e geriledi.

Buna göre, 2012 yılından 2019 yılına kadar Malatya’da ortalama hane halkı büyüklüğünün küçülme seyri Türkiye ortalaması ile karşılaştırmalı olarak şöyle gerçekleşti:

Yıl                   Malatya         Türkiye

2012:               3,98                 3,69

2013:               3,89                 3,63

2014:               3,80                 3,57

2015:               3,73                 3,52

2016:               3,68                 3,48

2017:               3,61                 3,45

2018:               3,61                 3,41

2019:               3,53.                3,35

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • erhan (4 yıl önce)
    evli olanların çoğunda erkek işsiz nasıl ailesini geçindirecek kaldıkı bekarlar şu durumda hiç evlenmek istemezler türkiyede doğurganlık oranı azalmış diye açıklama yapıldı çocuk sahibi olmak artık eskisi gibi değil geçim derdi işsizlik yüzünden kimse çocuk yapmıyor devletin çocuklar için verdiği destek çok az neye göre aileler çocuk sahibi olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    İyi olmuş. Nüfus yeterince kalabalık zaten...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (4 yıl önce)
    Ben evlendim de ne oldu 1 çocuğum var çok şükür ama kardeşi olsa bakacak durumum yok bir maasla bir cocuga bakabiliyorum kirası faturalari alisverisi baş edemiyorum.Hem suriyeli kardeşlerimiz o farkı kapatır üzülmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumuna çok güldüm..ama gerçeğe parmak basıyorsun..hükümetin Suriyeliler konusundaki yanlış politikası halen devam ediyor..sığınmacı gibi değil evsahibi gibi davranıyorlar..adı üstünde sığınmacı..nasıl bu durumda bu kadar üremesine izin verir hükümet anlamak mümkün değil..örf adet gelenek kültür herseyleri bizden farklı insanlar..bu ileride büyük sorun yaratacak ülkemiz için..çünkü ülkenin demografik yapısını bozuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    İşsizlikten parasızliktan evlenemiyoruzki aile olalim malatyada 45 yasina gelmiş işsiz evde oturan bir sürü insan var ama nedense Malatyadaki 3 büyük belediye de Malatyali olmayan daha cok nerde bir adıyamanli bingöllü diyarbakırli baskilli palu lu varsa sağolsun siyasilerimiz Malatya li Malatya nin öz çocuğuna iş değil elin adamına iş sağladılar Malatya da Malatyalilar derneği var sorumlusu siyasilerdir Malatya nın çocuğu işsizlikten memleketini terk ediyor sebebi kimse Allah indan bulsun şu mübarek günlerin suyu hurmetine
    0
    0
    Yanıtla
  • Amin inşallah Suriye lileri de katın lütfen bu ülkeye güvenip te çocuk ta yapamazsın az sayıda nitelikli şahısların yanı sıra nerde ipini koparan varsa Malatya lı olmayan, Malatya duygusunu taşımayan yöneticiler sayesinde doldu Malatya lılarda sahip çıkmadılar memleket lerine asfalt döşemek ten akıllarına gelmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynı fikirleri Aydın, bursa, izmir gibi sehirlerde yaşayan yerli halkta Malatyalılar için söylüyor.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çımıktılı (4 yıl önce)Mehmet can isimli kullanıcı yorumuna
    Çok haklısın kardeşim. Palulular Adıyaman lılar helede en kral yerlerde çalışıyorlar
    0
    0
    Yanıtla