SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Dolandırmışlar

0
Güncellendi - 2020-11-07 03:29:55
Malatya'da da Dolandırmışlar
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal medya hesapları üzerinden verdikleri 'evde sabun paketleyerek para kazanın' ilanıyla ev kadınlarını dolandırdıkları iddia edilen biri kadın 8 kişi Mersin'de gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan 8 kişinin aranmasına devam edilirken, şahısların bu yöntemle aralarında Malatya'nın da bulunduğu 17 ilde birçok kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık (Yandol) Büro Amirliği'ne gelen S.D. isimli ev hanımı, sosyal medya hesabı üzerinden 'evde ek iş, hediye paketleme' ilanı verip, sabun paketleyerek ayda 2 bin 500 lira kazanma vaadinde bulunan bazı kişilerin banka hesap numaralarına işe girebilmek için 550 lira yatırdığını, daha sonra ilan sahiplerine ulaşamadığını belirterek, şahıs veya şahıslardan şikayetçi oldu.

17 ilde çok sayıda kişiyi dolandırmışlar

Bunun üzerine çalışma başlatan Yandol Büro Amirliği ekipleri, hem teknik hem fiziki takip soncunda olayı gerçekleştiren 16 kişinin kimliklerini belirledi. Belirlenen şüphelilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, biri kadın 8 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallerden, Mersin'in yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kayseri, Kocaeli, Konya, Çanakkale,Malatya, Hatay, Kırıkkale, Düzce, Gümüşhane, Sivas, Kahramanmaraş ve Diyarbakır'da birçok kişinin aynı yöntemle dolandırıldığı tespit edildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından B.S., E.Ç., S.Ç., K.S.Ç., A.Y., A.G., O.A. ve A.A. adliyeye sevk edilirken, hakkında yakalama kararı bulunan 8 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Mersin, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)
    Allah belanızı versin inşallah.Evde sabun paketleyip bir nebzede olsa aile bütçesine katkı sağlamak isteyen garibanlarin üç kuruşuna göz diken namussuzlar beter olun
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    İnsanların çaresizliğinden istifde eden bu amipleri ömür boyu hapis cezasına çarptırmaları farz oldu. Yeter artık adalet istiyoruz. Ön kapıdan girip arkadan çıkıyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Millet kudurdu vicdan insaf hoşgörü kalmamış Dolandıran Dolandırana ağızlarından salyalar akıyor bu sahtekarların insanların üç kuruşlarına göz diken bu Sahtekarların cezaları yüksek olmalı caydırıcı olmalı yoksa ön kapıdan gir yan kapıdan çık yine soyguna devam ederler
    0
    0
    Yanıtla
  • Aralarından 1 i suçsuz yere yatıyor kandırıldığından ve kendi kartını verdiğinden dolayı lütfen dışardan bakıldığı gibi yargılamayın lakin hiçbir şey dışardan görüldüğü gibi değildir
    0
    0
    Yanıtla