SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Elektrik Tüketimi Düştü

Malatya'da Elektrik Tüketimi Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Çoruh ve Fırat bölgelerinde 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, yılın ikinci çeyreğine ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fırat bölgesinde yılın nisan, mayıs ve haziran aylarındaki elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşerken, Çoruh bölgesinin toplam elektrik tüketimi arttı.

Bu dönemde Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, mesken, sanayi ve ticarethanelerde toplam elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 3,5 arttı. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminin ise yaklaşık yüzde 2,5 azaldığı kaydedildi.

- Meskenlerde elektrik tüketimi azaldı

Çoruh bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 8, Fırat bölgesinde yüzde 2,5 azaldığı belirlendi.

Mesken abone gruplarına il bazında bakıldığında da yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre, tüm illerin elektrik tüketiminde düşüş görüldü. Çoruh bölgesine bağlı Artvin'de yüzde 8, Giresun'da yüzde 9, Gümüşhane'de yüzde 10, Rize'de yüzde 10 ve Trabzon'da ise elektrik tüketimi yüzde 6 azaldı. Fırat bölgesinde elektrik tüketimi Malatya'da yüzde 2, Elazığ'da yüzde 1, Tunceli'de yüzde 6 ve Bingöl'de ise yüzde 5,5 düştü.

Söz konusu dönemde, sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin toplam elektrik tüketimi Çoruh bölgesinde yaklaşık yüzde 8,5, Fırat bölgesinde ise yüzde 55 arttı.

Toplam abone sayısı ise aynı dönemde Fırat bölgesinde yaklaşık yüzde 3 azalırken, Çoruh bölgesinde yüzde 2,5 artış kaydetti.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • malatyalı (2 yıl önce)
    inşallah bu yorumu yayınlarlar Allah belanızı versin esnafı mahvetti elektirik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    Esnaf/vatandaş evinde karanlıkta oturuyor dahada mı düşmesin milletin kanını emdiniz…Özelliştirme adında vur kaç yapıyorsun daha ne olsun..! Özelliştirme demek pastanın 12/1 ini devlet 11 dilimin yarısını masraf yarısınıda çukka etmektir kimse bana özelliştirmeyi savunmasın ben bu şirketlerinin ne oldugunu iyi bilirim
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    “Nedir Allahım, nedir bu diyarın şu hali? Bezginlikten ruhûnu kaybetmiş bir ahâli; Ve bir mecnun idare, tam da hastahanelik... Öyle davranışlar ki, destanlık, efsanelik... Ne bilgi, ne düşünce, ne gelenek, ne nizam; Anladıkları tek şey zam ve zam üstüne zam.”
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Yetişmez maaş munzam, Zam üstüne her gün zam. İktisatta her biri, Sorsan üstad-ı âzam, Bu zamlarda vallâhi, Yok bizim vebâlimiz, Mini mini vâlimiz, Ne olacak hâlimiz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Emrah isimli kullanıcı yorumuna
    Emrah kardeş mizahın mükemmel. Çok güzel ifade ettin kalemine sağlik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Yapılır zamlar, yağmur misali damlar, altın maltın kalmadı, gitti çeyrekler, tamlar. Yılbaşında kesilir çamlar, aç gözlü yamyamlar, doymak bilmez adamlar, halimizden kim anlar?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu devirde herkeste para var. Çünkü bakıyorum da bu pahalı alım gücü herkes harcama yapıyor. Böyle devam malatyam az kaldı bu zamana kadar olan birikimleriniz bitmek üzere. Ev fiyatları aldı başını gidiyor. Market pazar hepsi aynı değişme yok veya hep artıyor.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Suphi (2 yıl önce)
    Tasarruf yapın diyenlere,1 tv,(Led tv,max 4 saat çalışıyor)Tasarruf kodu (A+),1Buzdolabı(A+) ve 3 adet (Normalde gece lambası 1 watt) .Haftada 1 gün 1 saat çamaşır makinası çalışır..O da A+ yani en tasarruflu cihazlar kullanıyorum.270 tl elektrik geliyor.Geçen yıl 70 tl.geliyordu.Durum bu.Sonuç artık Biz değil Büyüklerimiz de tasarruf yapmalı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Gezgin (2 yıl önce)
    Siz düşen değil gelen faturada bahsetsene daha iyi olur geçen yil nisan ayında 70 80 lira gelen faturalar 200 liralara dayandı birde çıkmış açıklama yapiyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (2 yıl önce)
    Hangi alanda tasarruf etmek isterseniz isteyin, atmanız gereken ilk adım ihtiyacınız olup olmadığını değerlendirmek. Yani eğer amacınız elektrik faturası tutarını azaltmak ise bu noktada, aydınlatmaya ihtiyacınız olmayan alanlarda ampulleri söndürmelisiniz. Ayrıca birkaç dakika sonra geri dönecek olsanız bile bir odadan çıkarken yine ışıkları kapatmanızı öneririz. Çünkü her gün 5 dakika gereksiz yere yanan bir ampul; ayda 150 dakika, yılda ise 1800 dakika yani 30 saat boşa yanıyor anlamına gelir. Kısacası 5 dakikanın bile tasarruf etmedeki önemi büyük. Kullanmadığınız lambaları mutlaka kapatın. Enerji verimliliği sağlayan elektronik aletler ve aydınlatma sistemleri kullanın. İhtiyacınız dışındaki elektrikli cihazların fişlerini prizden çıkarın. Bina yalıtımınızda enerji verimliliğine yönelik teknolojileri tercih edin. Pencerelerinizde iki ya da üç katlı cam kullanın. Odalarınızı gün ışığından en iyi faydalanabileceğiniz şekilde kullanın. Radyatörleri mobilyaların arkasına saklamayın. Kış aylarında binalarınızın kapılarını açık bırakmayın ve kullanmadığınız odaları düşük ısıda tutun. Sıcak su deponuzu ve borularınızı yalıtım malzemesiyle kaplatın. Güneş enerjisi kullanan sıcak su sistemini tercih edin. Mutfakta kullandığınız buzdolabı, bulaşık makinesi gibi gereçlerin daha verimli çalışabilmeleri için temiz tutmaya özen gösterin. Buzdolabınızı 3-5°C aralığında çalıştırın. Buzluktan çıkardığınız yemeklerinizi pişirmeden evvel çözülmesini bekleyin. Sıcak yemeği buzdolabına hemen koymayın. Yemeğinizi soğutmadan dolaba koymanız hem dolabınızın daha fazla enerji harcamasına hem de yemekte bakteri üretilmesine sebep olur. Fırın yemekleriniz için seramik veya cam malzeme tercih etmeniz halinde fırınınızın ısısını 20°C azaltın. Bu malzemeler ısıyı diğer malzemelerden daha iyi ilettiği için aynı sonucu verecektir. Isının boşa gitmesini engelleyebilmek için tencere ve tavanızın genişliğinin ocağınızla aynı boyutta olmasına dikkat edin. Yemek yaparken kullandığınız kapların kapağını kapalı tutun. Yemekleri fırınınızın üst raflarına koyun. Böylece, pişirme sürenizi yüzde 20 azaltın. Fırında pişen yemeği sürekli fırının kapağını açarak kontrol etmeyin, fırının lambasını kullanın. Çünkü fırınınızın kapağını her açtığınızda ısı enerjisinin büyük bir bölümünü kaybedersiniz.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Tam enerji bakanı olacak adam işte tebrik ederim.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ATİLLA (2 yıl önce)
    O kadar zamdan sonra tabiki tüketim düşer. Millet akşamları lamba yakmıyor. Televizyon ışığıyla idare ediyor.
    %82
    %18
    Yanıtla