SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Kar Yağışı Etkili Oldu

0
Güncellendi - 2021-01-31 03:41:15
Malatya'da Kar Yağışı Etkili Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sabaha karşı başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Yüksek rakımlı bölgelerde ve ilçelerde daha fazla etkisini gösteren kar yağışı kent merkezinde de hayatı olumsuz etkiledi.

Malatya kent merkezinde sabah karşı etkisini arttıran kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu yıl ikinci kez merkeze yağan kar nedeniyle Malatya beyaz örtüyle kaplanırken, özellikle sürücüler sabah erken saatlerde güçlük yaşadı. Yağış ile birlikte teyakkuza geçen belediye ekipleri de kent merkezinde vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda kaldırım çalışmasına başladı. Ana cadde ve arterlerde tuz ve solüsyon çalışmaları da aralıksız sürerken, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığının 20 santimde yaklaştığı öğrenildi. Vatandaşlar karla kaplı yollarda yürümekte zaman zaman zorluklar yaşarken, bu yıl ülkede baş gösteren kuraklık tehlikesine karşın kar yağışı çiftçileri memnun etti. Vatandaşlar rahmet olan kar yağışının kuraklığa karşı sevindirici olduğunu belirterek, yağışların sürmesinden yana olduklarını söyledi.

GÜRKAN ÇALIŞMALARI DENETLEDİ..

Malatya merkez ve ilçelerde gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sabah saatlerinde TOKİ ve Karagöz mevkiinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Gece saatlerinde etkisini artırarak devam ettiren kar yağışıyla birlikte Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına yol temizleme, karla mücadele ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmaları yerinde görmek için TOKİ ve Karagöz mevkiinde çalışan ekiplerle bir araya gelen Başkan Gürkan, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Malatya şehir merkezinin yüksek kesimlerinden olan TOKİ ve Karagöz mevkiindeki çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan, çalışan personellerle bir süre sohbet etti. Çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Başkan Gürkan’a vatandaşlar, yapılan karla mücadele çalışmalarından dolayı memnun olduklarını ilettiler.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Gürkan daha sonra TOKİ ve Karagöz mevkiinde otobüs durağında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gitmek için otobüs bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra, bekleyen vatandaşları özel araçla hastaneye gitmelerini sağladı. TOKİ ve Karagöz mevkiinden şehir merkezine, iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlarla da görüşen Başkan Gürkan, otobüs bekleyen vatandaşları kendi aracına alarak şehir merkezine gitmelerini sağladı.

BATTALGAZİ'DE KAR MÜCADELESİ

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, greyder, kepçe, kamyon, kar küreme araçları, tuzlama rotobu ve yükleyici ile hem tuzlama çalışması yapıyor hem de yolları vatandaşlar için güvenli hale getiriyor. Kar yağışı nedeniyle vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi ve ulaşımda her hangi bir problem oluşmaması için ilçedeki 103 mahallede etkin bir mücadele ortaya koyan Battalgazi Belediyesi ekiplerinin çalışmaları  devam ediyor. Vatandaşların büyük takdirini toplayan çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ekiplerin ilçede yoğun şekilde çalıştığını ve 7/24 sahada olacaklarının altını çizdi.

Başharık mahallesi sakinlerinden Çetin Taşpınar isimli bir vatandaş ise, “Belediye Başkanımız Osman Güder’e çok teşekkür ederiz. Çok güzel çalışmaları var. Başkanımız her zaman her yerde imdadımıza yetişiyor. Biz kendisinden razıyız. Allah da kendisinden razı olsun. Kar yağışı ile çalışmalar aynı anda başladı. Yollarımız açıldı. Her yer mükemmel. Yoğun kar yağışına rağmen yerde kar değil asfalt görüyoruz. Başkanımıza başarılar diliyorum” derken, Yakup Özçelik isimli bir vatandaş ise “Battalgazi Belediyesine ve başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten herhangi bir kar mağduriyeti yaşamıyoruz. Ekipler aralıksız çalışıyor. Başkanımız mahallemizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Allah ondan razı olsun. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Battalgazi Belediyesi ekiplerinin sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalara başladığı ve Başharık mahallesinde herhangi bir sıkıntının yaşamadığını dile getiren Başharık Mahallesi Muhtarı Ramazan Taşan, “Sabah uyandığımızda kar yağışını gördük. Kar yağışıyla birlikte Battalgazi Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını da gördük. Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e de teşekkür ediyorum. Mahallemizde kar başta olmak üzere herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Mahallem ve şahsım adına başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YEŞİLYURT'TA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Malatya’da etkisi artıran kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın her hangi bir mağduriyet yaşamaması için ilçemizin dört bir tarafında yol açma, kaldırım temizleme ve tuzlama çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” diye konuştu.

Sabaha karşı sağanak şekilde başlayan kar yağışının ardından Yeşilyurt’un muhtelif bölgelerinde hazır kıta bekleyen Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri, Temizlik ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yüksek kesimleri başta olmak üzere bütün noktalarında don ve buzlanmaya karşı oluşabilecek sıkıntıları teker teker bertaraf ediyor.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle birlikte Yeşilyurt’un farklı bölgelerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kar yağışının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve şehir içi trafiğin aksamaması için tüm mahallelerde kar küreme, tuzlama ve yaya kaldırımlarında ki temizlik çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinin, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan ilçenin üst kesimlerindeki yol ve sokakları kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak ulaşıma açtığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “  Allah’a şükürler olsun ki kar yağışı kentimizde yeniden etkisini göstermeye başladı. Büyük bir nimet ve bereket olan kar yağışıyla birlikte barajlarımız dolacak, tarım arazilerimiz nefes alacak, yer altı su kaynaklarımızın seviyesi artıracak, Rabbime ne kadar hamd etsek azdır. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışından dolayı vatandaşlarımızın her hangi bir mağduriyet yaşamamaları için bizler her zaman olduğu gibi yine görevimizin başındayız. Yapılan meteorolojik uyarının ardından gece saatlerinden itibaren hazırda bekleyen Fen İşleri, Temizlik ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizin yüksek kesimleri başta olmak üzere bütün noktalarında tuzlama, kar küreme ve yol açma çalışmalarını canla başla sürdürmektedir. Don ve buzlanmayı önleyebilmek adına gereken müdahaleler yapılmaktadır. Kapanan yollarımızı teker teker açıyoruz, araç ve yaya trafiğinde her hangi bir sıkıntı olmaması için tuzlama çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Eğimli olan yollarımızın kar tutmaması, vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda biriken kar yüzünden her hangi bir kazaya maruz kalmamaları için kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmalarına ağırlık vermekteyiz. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı hastane ve cami önleri ile otobüs duraklarında çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca sahada görev yapıyorlar, hepsini tebrik ediyorum. Hemşerilerimize sorunsuz ve kaliteli hizmet sunmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Araç sahiplerimizden ricamız, kar lastiği ve zincir olmadan trafiğe çıkmayalım. Kar yağışı devam ettiği sürece ilçe genelinde çalışmalarımız belli plan ve program doğrultusunda devam edecektir. Vatandaşlarımız taleplerini 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz aracılığıyla bize ulaştırabilirler. “ diye konuştu.

İha- Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Vlkn44 (3 yıl önce)
    Yeterki yağsın. Rahmettir berekettir. Biz zorluk çekmeye razıyız. Allah fakir fukaraya yardım ede odunu, yakacağı olmayana kolaylık vere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Kar çilesi demeyin sakın o beyaz Rahmet’dir. Hayatı zorlaştırdı demeyin sakın o ancak berekettir. Yolları kapattı demeyin sakın nice yollar açılmıştır siz farkında değilsinizdir . Rahmete ancak şükredilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • hocam çok güzel bir yazı yazmışsınız şahsım adına tebrik ediyorum sizleri insanoğlu gerçekten nankördür kar yağmadığı zaman televizyonlarda internet ortamlarında piyasaya çıkıyor adeta yağdıktan sonrada Rabbime şükredeceğine bu sefer olumsuz diyor.İnsanoğlu gerçekten çok nankör bir varlıktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (3 yıl önce)
    Elhamdülillah
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    O değilde bunu okuyan belediye yetkilisi varsa kaldırımlardaki sarı mermer görünümlü o taşlar karda buzda sabun gibi.millet kafa üstü düşüyor.vakti zamanında malatyanın kış bölgesi olduğu unutularak yapıldı.lütfen çözüm bulun.beşkonaklardaki kaldırımlar,eski soykan parkının orada,hükümet konağının çevresinde vs.birçok yerde var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bay Teke (3 yıl önce)
    Mevsimin de yenmeli karpuz, kavun, incir mevsiminde yağmalı kar, yağmur yoksa aceb bizede kıtlık görünür. Fakire soğan ekmek lüks görünür. Yağmur, kar yağmalı aceb yoksa bize soğan, ekmek lüks gelir...
    0
    0
    Yanıtla