SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Koronaya Yakalandı, Kurtarılamadı

0
Güncellendi - 2020-08-28 02:06:46
Malatya'da Koronaya Yakalandı, Kurtarılamadı
A- A+ PAYLAŞ

CEMAL AKIN'IN AĞABEY ACISI.. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 2004-2009 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı, 2011-2015 yılları arasında (24. Dönem) Malatya Milletvekilliği yapan Hüseyin Cemal Akın’ın ağabeyi, eski Başbakanlık Müşaviri Zeynel Abidin Akın, 25 Ağustos Salı günü Ankara’da vefat etti.

Ankara’da yaşayan ve yaklaşık bir ay önce yakın bir akrabasının vefatı nedeniyle Malatya’ya gelen Zeynel Abidin Akın,  Ankara dönüşünde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bu sırada yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan Zeynel Abidin Akın'ın, 20 günlük tedavi süresince tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat ettiği öğrenildi.

İki çocuk babası ve 78 yaşında olan Zeynel Abidin Akın, 26 Ağustos Çarşamba günü Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Zeynel Abidin Akın kimdir?

Osman Avni ve Meliha Akın çiftinin çocuğu olarak 19 Mart 1942 tarihinde Malatya’da doğan Zeynel Abidin Akın, 1968 yılında İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi.

Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra askerlik görevine başlayan Akın, 1968- 1969 yıllarına yedek subay olarak görev yaptı.

Askerlik sonrası, mesleki yaşamına başlayan Zeynel Abidin Akın, 1969-1976 yılları arasında Başbakanlık Basın – Yayın Genel Müdürlüğü’nde araştırmacı olarak çalıştı.

Prof. Dr. Şaban Karataş’ın genel müdürlüğü sırasında (1976-77), TRT’nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü yürüttü.

Şaban Karataş’ın görevden ayrılmasından sonra TRT Genel Müdürü olarak atanan Cengiz Taşer (1978-79) döneminde TRT İnceleme ve Araştırma Kurulu Başkanlığı’nda uzman olarak çalışan Zeynel Abidin Akın, 12 Eylül yönetiminin TRT Genel Müdürü Doğan Kasaroğlu döneminde TRT Van Radyosu Müdürlüğü’ne atandı. Akın, bu görevi, 1980-81 yılları arasında sürdürdü.

Macit Akman’ın TRT Genel Müdürlüğü döneminde (1981-83) yeniden merkeze dönen Zeynel Abidin Akın, bu dönemde yeniden TRT İnceleme ve Araştırma Kurulu Başkanlığı’na atandı.

Anavatan Partisi’nin Turgut Özal liderliğinde tek başına iktidara geldiği 1983 yılından 1984 yılına kadar TRT Yayım Planlama Koordinasyon Değerlendirme Uzmanı olarak görev yapan Zeynel Abidin Akın, 1 Mart 1984 tarihinde Başbakan Turgut Özal’ın imzaladığı Karar ile Başbakanlık Müşavirliği’ne getirildi.

Zeynel Abidin Akın, Turgut Özal’ın imzaladığı ikinci bir Karar ile Başbakanlık Müşavirliği görevinin yanı sıra asıl uzmanlık alanına ilişkin yeni bir göreve; Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na tayin edildi.

İyi derecede İngilizce bilen Zeynel Abidin Akın, başkentteki bu görevlerinden sonra, 1990’lı yıllarda birçok ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde basın ataşesi olarak görev yaptı.

Zeynel Abidin Akın, Malatya Belediyesi’nin hemşehrimiz merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın anısına düzenlediği konferanslara konuşmacı olarak katılmıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: (Önde soldan sağa) Merhum Zeynel Abidin Akın, kardeşi Cemal Akın ve diğer ağabey Cemil Akın. (Mehmet Yıldırım Arşivi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı