SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Ölü Sayısı 5 Oldu'

0
Güncellendi - 2020-04-05 22:18:58
'Malatya'da Ölü Sayısı 5 Oldu'
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası  il bazlı ölüm sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı. İstanbul can kaybının en çok olduğu il olurken, Adana, Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Bursa ve Konya'daki ölü sayısı da dikkat çekici. Bakanın 2 gün önce açıkladığı tabloda vaka sayısı 49, ölüm sayısı 1 olarak belirtilen Malatya'da, son açıklamada ölü sayısının 5'e yükseldiği görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölü sayısına ilişkin son bilgileri paylaştı. Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldığını belirten Bakan Koca, 2 bin 786 yeni pozitif vaka tespit edildiğini açıkladı.

Açıklanan son rakamların ardından Türkiye'de kornavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 425'e yükselirken, toplam vaka sayısı ise 20 bin 921'e çıktı.

En çok can kaybının olduğu il İstanbul

Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya olurken, en çok can kaybının olduğu iller ise İstanbul, İzmir, Ankara ve Kocaeli olarak sıralandı. Türkiye'de şu anda sadece 25 ilde can kaybı yaşanmadı. Hayatını kaybedenlerin %80'i 60 yaş üstü oldu.

Peki hangi ilde kaç can kaybı var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hafta başında illerdeki vaka sayılarını açıklamıştı. Bugün ise ilk kez il bazlı ölüm sayılarını verdi. Sağlık Bakanlığı tarafından can kaybının dağılımını gösteren harita da kamuoyu ile paylaşıldı.

İşte illerin can kayıpları:

İstanbul 210

İzmir 27

Ankara 11

Edirne 3

Tekirdağ 2

Çanakkale 3

Balıkesir 6

Bursa 8

Sakarya 4

Kocaeli 14

Zonguldak 12

Manisa 2

Denizli 3

Muğla 5

Uşak 4

Kütahya 1

Eskişehir 5

Afyonkarahisar 1

Isparta 2

Antalya 4

Adana 4

Osmaniye 2

Karaman 1

Yozgat 3

Sivas 1

Kayseri 4

Konya 11

Bartın 1

Karabük 1

Çankırı 1

Çorum 1

Amasya 1

Kırıkkale 1

Ordu 1

Samsun 4

Sinop 3

Giresun 3

Trabzon 9

Bayburt 1

Erzincan 2

Elazığ 1

Rize 3

Gaziantep 1

Kahramanmaraş 1

Şanlıurfa 1

Adıyaman 2

Malatya 5

Elazığ 1

Diyarbakır 2

Batman 1

Mardin 4

Kars 2

Van 2

yeniakit.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • yavuzca (4 yıl önce)
    He gardaş hepiniz haklısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynal Abidin (4 yıl önce)
    Çok teşekkürler Harun bey.çok dogru söyledin
    0
    0
    Yanıtla
  • Organize emekçisi (4 yıl önce)
    Yardımsever İş adamlarına çağrı Öncelikle personelimizin Kısa Çalışma yaptırırsanız İşkur maaşlarını eksik ödüyor. Onu tamamlayın. Desinler diye partilere derneklere bağış yapacağınıza işçinizi düşünün.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA (4 yıl önce)
    Malatyada o kadar sorumsuz insan var ki. ben işim gereği dışarı çıkmak zorundayım. işten eve gittiğim zaman çarşıya çıkmaya korkuyorum. kimsenin mesafeyi koruduğu yok, yangından mal kaçırır gibi gidiyorum. insanlar yere tükürüyor. ağızlarında maske ellerinde eldiven sigara içiyorlar sözüm ona kendini koruyor, marketlerde mesafe diye hiç bir şey yok insanlar bir birinin dibine girmeye meraklı, insanlar uyarılara uymayıp geziyorlar, toplu taşıma araçlarında kurallara riayet etmiyorlar. bu sığ beyinliler yüzünden bu daha iyi günlerimiz demeye korkuyorum. yazık o kadar kolluk görevlisi, belediye çalışanı, memur çalışmak zorunda bırakılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (4 yıl önce)
    Buradaki sayıların toplamı bakanın acıkladığı sayıyı bile tutmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir özkan (4 yıl önce)
    Evet bizi cehalet öldürecek. Vurdum duymaz davranışlar. Bana bir şey olmaz düşüncesi alınan tedbirleri zayıflatıyor. Bize demokrasi bol geliyor. Biraz sıkıştırısak kaçarız ama bu seferde ciyaklamaya başlarız baskı yapıyorlar diye. Halbu ki kendi sağlığımızı kendimiz tedbir alıp korumamız gerekir. Çok elzem olmadığı sürece evden çıkmamalıyız evde kalmalıyım. EVDE KAL MALATYA SAĞLIK BUL. BANA VÜRÜS BULAŞTIRMA.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Yontulmamış kütükler varken işimiz zor
    0
    0
    Yanıtla
  • Dardakuma (4 yıl önce)
    Su fabrikakardaki hali bi gorseler nerde bu is guvnlik uzmanlari nerde denetim yapanlar hala maske bulmk icin gunluk 15 20 tl masraf yurt disina yollucaniza muhtarlik araciligiyla hanelere dagitin bedava vermiosaniz maliyetine verin yazik gunah hep laf bos laf
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli Bekir (4 yıl önce)
    Fuzuli, Kışla, Turgut Temelli, Emeksiz, İnönü, Kanalboyu, Kernek, Sivas cad. Parklar vb gezecek çok yer var şükür. Aralıklı aralıklı gezin garaş, hastalık var, covid var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (4 yıl önce)
    Bizi virüs değil,CEHALET öldürecek desek de hala bir çok insanın umurunda değil.Bakalım ne zaman uslanacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)
    Herşeye meydan okuma Virüs içinde geçerli Herkes bana birşey olmaz diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Yanlış. Okulların tatiliyle birlikte sokağa çıkma yasakları, uçuş yasakları, yurt dışından gelenler için karantina uygulamalarıda başlasaydı böyle olmazdı. Ülkece bu olayı çok hafifa aldık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç hafife almadık biz Çin'e bulaştığı da ve İran'da ilk vaka görüldüğünde sınırlara hastane kurup tüm geçenleri muayeneye aldık hemen ardından sınır kapikarini kapattık . 11 ülkeye yasak koyduğumuzda uçuşlara Avrupa umrunda değildi . Yanlış bilgi verip kamooyunu yanlış yönlendirmeyin. Millet biraz daha dikkat etse sıkıntı yok. Devlete yükleneceği ne cevrendekilere yüklen özen gostersin herkes . Dünyaya göre iyi durumdayız. ABD ve Avrupa'yı takip et istersen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Çarşıda hiçbir işi olmadığı halde boş boş gezen beleş tipler oldukça biz bu işi zor atlatırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Bakın anne ve babam ile kardeşimin evinin arası 300 metre kaç gündür torunlarini götürmedi ve kendide gitmedi. Az özen gösterin özen. Bu işin şakası yok. Yarın yüzlerce vaka olursa hangi hastane yetecek. En iyi korunma evde kalmak. Hasta sayısı çoğalıp bu iş uzadıkça hem millete zarar,hem devlete zarar,hem ekonomiye . Bakın yıkılmaz,güçlü,zengin dediğimiz ülkeler perişan perişan. Aklını başına alsın herkes evde kalsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bana birşey olmaz (4 yıl önce)
    Metropol hariç ölü sayısında tüm büyükşehirlerden öndeyiz , tabi ders çıkarırsak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Rahmetli Mahir kaynak hayraniydim onun olayları aniliz etmesini yorumlamasini sonuçlarını izlerdim çoğunlukla analizleri yorumları doğru çıkardı bu virüs olayının oldu olası bir biyolojik savaş olduğuna inanıyorum belki arkasında doğrudan bir ülke olmayabilir ama dünyaya yön vermeye çalışan gruplar olabilir Amerika'da ikiz kuleleri Amerikan derin devleti yolcusu olmayan uçaklarla vurdu suçu müslümanlara attı ve Irak Afganistan Suriye yemen Mısır Libya gibi ülkelerde yaptığı zulme işgallere kısacası büyük ortadoğu projesine dayanak yaptılar . amaçları İsrail'in güvenliğini sağlamak petrolün kontrolünü ele gecirmekti .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (4 yıl önce)
    Bugün öyle acil ihtiyaçlar için çarşıya çıktımda insanlar kolkola geziyor yazık o kadar emniyet görevlisi belediye görevlisi anonslar yapıyor kimsenin umrunda değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Yarın göreceğiz yirmi yaşın altı inşallah dışarı çıkmaz marketlerde yoğunluk azalmış kısacası insanının ne kadar acziyet içerisinde olduğunu gördük bütün gerekeni yapalım ama bireysel olarak içimizden nasıl geliyorsa bütün insanlık için Allah'a dua etmeyide unutmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumcu (4 yıl önce)
    Türkiye salgının yeni merkezi olacak gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo (4 yıl önce)
    En çok gezen iller
    0
    0
    Yanıtla
  • FEYZO (4 yıl önce)
    Bu kafayla daha çok ölürüz
    0
    0
    Yanıtla