SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'mıza Yakışan Bir Terminal Binası Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2020-08-18 23:38:46
A- A+ PAYLAŞ

"ALANLARIN TAHSİSİ DHMİ'YE YAPILDI".. AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya havalimanına 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasının yapılacağını açıkladı.

Milletvekili Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Malatya Havalimanında incelemede bulunarak, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz’den bilgiler aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk havayollarını halkın yolu yaptıklarını ifade etti. Hava yolunun, halkın yolu olduktan sonra Malatya’nın yıllık yolcu kapasitesinin bir milyona yaklaştığını kaydeden Çalık, bu hızlı yolcu trafiğinin yükselmesinden dolayı elverişsiz olan terminal binasıyla ilgili dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşüp, taleplerini ilettiklerini ve ‘acil bir terminal binasına ihtiyaç’ olduğunu söylediklerini ve mevcut terminal binasının yapıldığını anlattı.

"Alanların tahsisi DHMİ’ye yapıldı"

Milletvekili Çalık, mevcut terminal binasının 9 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olduğunu anımsatarak, “Bütün ihtiyaçları karşılayabilecek bir alan olmasına rağmen her geçen gün yolcu trafiğimiz artıyor. Malatya büyükşehir Doğu Anadolu’nun cazibe merkezi, yükselen yıldızı konumunda yer alıyor. Dolayısıyla Malatya’mıza yeni bir havalimanı terminal binası gerekiyor. Bu noktada da gerekli görüşmeleri yaptık ve bu talebimizi dile getirdik. Mevcut terminal binamızın hemen yanında 7.Ana Jet Üssü’müze ait arsalar vardı. Genelkurmay Başkanımız ve Hava Kuvvetleri Komutanımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu alanların tahsisi Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) yapıldı” diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımıza arz edildi"

Devir işlemlerinin yapılmasının ardından proje çalışmalarının hızlandırıldığını kaydeden Çalık, yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerine havalimanı terminal binası, apronlarla birlikte inşa edileceğini belirtti. Çalık, Malatya’ya yakışan yeni bir terminal binası yapılacağını belirterek, “26 bin 765 metrekare terminal binası, 2 bin 495 metrekare ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası ve kanopisi, 87 metrekare havalimanı giriş nizamiye binası ve kanopisi, havalimanı iç bağlantı yolları, 500 araçlık otopark, arıtma tesisi, altyapılar inşa edilecek. Büyükşehir olan Malatya’mıza yakışan bir terminal binasını kazandıracağız. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin ile bir görüşme yaptık ve 2020 yılı içerisinde yatırım programına alınması konusunda projenin hızlandırılmasını talep ettik. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal’a teşekkür ediyoruz, hızlanan bu projeye çok ciddi bir destek verdi. Şuanda Cumhurbaşkanımıza arzı yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na yaptığımız ziyarette de projeyle ilgili gerekli desteği istedik, bakanımızda sonuna kadar projeye destek vereceğini ve Malatya’ya yeni bir havalimanı terminal binası kazandırılması gerektiğini ifade etti" diye konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, Malatyalıların ve uçakla seyahat edenlerin ihtiyacını hissettiği yeni terminal binasının projesinin hazırlandığını kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

64 yorum yapılmış

  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    iddia ediyorum öznur çalık her evin üstüne helikopter pisti yaptırsın yinede yaranamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (3 yıl önce)
    Adana Mersin arasina havalimani yaptilar iki sehirin insanlari da oradan gidip geliyor. Malatya Elazig arasina da bir havalimani yapsalar iki sehir icin de rahatlik olacak. bolgenin de ekonomisine katkisi olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemşit (3 yıl önce)
    Bu THY Nasıl Uçurulur(!) Yazısıdır. Okuyunuz. http://m.airporthaber.com/kose-yazilari/thynin-taseron-arpaligi-ve-bankamatik-mudurleri.html
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (3 yıl önce)
    2011 yılında ek terminal binası yapılmıştı. Bugün ihtiyaç varsa o tarihte neden daha büyük ek bir terminal binası yapılmadı? Malatya bu eklerle nereye kadar gidecek? Şehir hastanesi eklerle doldu. Bu eklerle ne tertip ve nede düzen kalıyor. Mimari estetik sıfır. Bence gidin kalede yeni bir havaalanı yapın. Malatyalı vatandaşı 30 km batıya Elazığ vatandaşını da 30 km doğuya gitmekten kurtarın. Bu havaalanı da uluslararası KÖMÜRHAN HAVAALANI olsun. Tüm bölgeye hitap etsin. Hava Kargo ulaşımı da buradan olsun. Askeri havaalanı da rahat etsin. vs...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Yerelli isimli kullanıcı yorumuna
    Kaleye yapılacak bir havaalanı Elazığ'ı ve malatyayi kurtarır uçak seferleri artar kaliteli hizmet alırız ama Elazığ Malatya çekişmesinden nemalananlar buna fırsat tanımazlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın vekilim sivil bir havaalanindan bahsedin boş yere askeri havaalanına harcama yapmayınız yazık bu milletin parasına bir diğer konu uçaklarin ilimize geliş ve gidiş saatleri en olmaz gece saatlerinde gece ikide gelen ve sabaha karşı ilimizden giden uçaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Bu yorumları kendileri okuyormu acaba halkın sesini duyan varmı orası muamma
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    THY iflasın eşiğinde. 6 aylık zararı 2,5 katirliyon. DHMİ full zararda. Atlasjet iflas etti. Onurair tüm uçuşlarını durdurdu, iflastan kurtulmak için büyük para arıyor. Pegasus zar zor ayakta duruyor iç hat destinasyonundan Malatyayı çıkarabilir. Sunexress Almanyayı tamamen kapattı. Türkiyedeki ofisinin ne olacağı belli değil. Dünyanın en büyük uçak şirketleri bir bir iflas ediyor, falan uzun konu... Biz ise 2,5 milyon kapasiteli hava alanı projesi için mesaideyiz, müjdelerdeyiz. Yapmışken 25 milyon kapasiteli olsun. Bu kafaya 2,5 milyon kapasite az gelmez mi? Acil, ivedi derdimiz battal boy havaalanıydı değil mi? Dünyanın gidişatından habersiz uçmaya ara verip toprakla temas edip gerçeği algılayın soruyorum size Öznur hanım, size yurttaşlardan daha çok havaalanı talepleri mi geliyor yoksa atama, adalet, aş, iş , ekmek, ve ucuz konut talepleri mi? Benim tuzum kuru havaalanı istiyorum. Ama siz benim talebimi öncelemeyin. Günde 10 TL dahi geliri olmayan 200 bin Malatyalının taleplerini önceleyin ...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ali (3 yıl önce)
    Yıllardır 7.ana jet üstüne sığıntı gibi bir hava alanımız var. Neden çağa uygun bir sivil hava alanı Malatya’mız a yapılmaz Malatyamızla kıyaslanamayacak illere dahi sivil hava alanı yapıldı olmadı denize dolgu yapılıp yinede hava alanı yaptılar bizede ne hikmetse yamalı bohça gibi hersene bir yerini yamıyorlar , size hayırlı olsun bizede müstahak olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)M.ali isimli kullanıcı yorumuna
    Yılda yüz bin insanın gelmediği Kütahya havalimanına sayın vekilin bakması rica olunur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali kara (3 yıl önce)
    Tutturmuşsunuz bir şehir hastanesi elazığa gelin bakın bakalım kim memnun şehir hastanesinden.malatya nın 4 dört bir yanı hastane isteyen istediği hastaneye gidiyor eğitim araştırmanında şehir hastanesinden farkı yok şehir hastanesi yapılınca şehirdeki tüm hastaneler kapatılacak kapatılan hastane civarındaki esnaf bitecek şehirin baya dışında yapılacak şehir hastanenize 1-2 vesayit değiştirerek ulaşacak tek bir hastaneye muhtaç kalacaksınız.yaşlı hastalarınızı devasa binada bi oraya bi buraya taşımak zorunda kalacaksınız.halen istiyor musunuz şehir hastanesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan darende (3 yıl önce)
    o havayolunun arka tarafında ILICAK-ENZEL-KEKLİKPINAR(KÜRDAPTALLI) vs. yaklaşık 200 yıldır yolumuz yok. taraktör ve çapa motoru yoluna özel araçlarımızla gidip gelemiyoruz. velevki gitsek sabah gözümüzü sanayide açıyoruz ''Gitmesenizde görmesenizde o köyler bizim köylerimizdir..'' hemen havaalanının altbaşında yanınızda uzak ara 10 km uzağınızda.. Allah Rızası için birde oralara gitseniz.. güneydoğuda adamların mezarlarının içine kadar asfalt döşeli. içmi utanmıyorsunuz ve hiçmi Yaradandan korkunuz kalmadı sayın vekilim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Daha 4-5 yıl önce yenilemediler mi bu terminal binasını? Hatta o zamanlar önümüzdeki 20 yıl yeter denilmedi mi? Hatta Öznur Çalık o zamanlarda yine böyle şov yapmadı mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Keşke bu kadar para ile YENİ ve SİVİL HAVAALANININ temeline başlansa daha iyi olurdu. Kapasitesi çok olsa ne olur. GÜNLÜK uçak kalkış sayısı 5 olsa 10 olsa neyse. YAZIK her 2-3 yılda bir terminal binasıyla uğraşılıyor, büyültülüyor ama peronlar çoğaltılıp ulusal ve uluslararası uçuşlar çok olsa daha iyi olmaz mı? Üniversite den tutunda şehrin birçok zengini her zaman uçak kullanıyor ama nereye gidiyor ELAZ.:: HAVAALANINA MALATYAMIZA NEDENSE günübirlik yaptım oldu bitti işler yapılıyor. BÜYÜKŞEHİRİZ ama ULUSLARARASI HAVAALANI ve büyükşehirlere planlanan ŞEHİR HASTANESİ küçük şehire ile yapılıyor daha ne diyeyim. MALATYA stadı 3000 kişi daha artırılamaz mıydı ? MİLLİ maçlar kupa maçları da oynansa olmaz mıydı? Böyle bir proje yapıyorsun 2 merdiven daha çıkılamaz mıydı? MALATYAMIZA geleceğe yönelik YATIRIMLAR istiyoruz. Allah razı olsun ÖZNUR ÇALIK BÜLENT TÜFENKÇİ çalışıp didiniyor ama birşey unutuyorlar BU MEMLEKET BİZİM diğer illerden farkımız ne ? Hep bir tık geride oluyoruz. SİVAS ın nüfusu bizden küçük STADI bizden biraz büyük ama MİLLİ maç olsun Kupa maçları olsun orda oynanır. Havaalanları her yere yapılıyor biz ise mağdur oluyoruz. Askeri havaalanı ayrı sivil ayrı olmalı. ELAZ.. bizden küçük Hastanesi bizden büyük. Aslında doğrusu halkımız her platformda bunları konuşuyor ama değişen birşey olmuyor. Rabbim memleketimiz için herşeyin hayırlısını versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hocam (3 yıl önce)
    Elbetteki bu ülke bu memleket ve bu vatandaş her zaman en iyisine layıktır.Ancak sn vekilim kocaman yazıhan ovası dururken keşke erhaçı askeri ve yazıhanı da sivil hava alanı yapılması hususun da mücadele verseniz çok iyi bir karar olur.tşk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    milleti kandırmayın bugun kadar malatya için ne yaptınız seçim yaklaşınca boy gösterip ondan sonra gezip tozan insanlarsınız. Yıllardır oy veriyoruz recep Tayyip Erdoğan için ama ilk seçimlerde malatya için oy vereceğim yine bu kadroyla devam ederse ak parti maltyalının bir ders vereceğini ve ak partiye oy vermeyeceğini tahmin ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (3 yıl önce)
    Sanki bi seçim varmış gibi çalışma yani reklam hareketleri Var bu aralar akp li siyasiler hep vitrindeleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (3 yıl önce)
    Malatyalının anlamadıgıda bu zaten çok oy alan illere Fazla yatırım gelmiyor çantada keklik zaten oy düşsün Bakın kuzey çevre yolu nasıl bitiyor 6 ayda Malatyada ilk yapılması gereken k çevre yolu Öznur abla havaalanının aciliyeti yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Umutsuz44 (3 yıl önce)
    Çevir kazı yanmasın, uçaklar yazıhandan dönerek iniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Umutsuz44 isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke Yazıhan olsa üniversitenin üzerinden dönüyor iniş ve kalkış yapıyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Cevre.yolu.hastahaneler.butun.vatlar.bitti.bunlar. Faliyete.gecti.simdi.sira.hava.alanina.basladilar. Uyuma.malatya.uyan.hergun.hayeller.ruyalar. Goruyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Hızlı tren geldi..şimdi sıra havalimanında..
    0
    0
    Yanıtla
  • bu kafa ile sittin sene iktidar olamayacaksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • İyi siz oldunuz ya şaha kalktı ülke..dolar 7.5 euro 9..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Hayırlara vesile olmasını dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (3 yıl önce)
    Hava yollarını halkın yolları yaptık.herkes uçağa biniyor, vatandaş 1920 den önce uçağa binemiyordu
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    malatyanın tek milletvekili var o da kimseye yaranamıyor aşağıda yorum yapanların hiçbirini tanımam ama hepsinin işlerini halletmesi için kapısını çalacakları ilk kişinin Öznur Hanım olduğundan eminim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet haklısın defalarca kapısı çalındı b, üstelik kendi sözü ile.gelin yardım edeceğim . Ama bir kere olsun verilen söz tutulmadı seçimlere kadra söz seçimden sonra hayal
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru Öznur hanım dışında şu anda kapısını calacaginiz vekil varmı ak partili vekiller arasında bir numara bacimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman44 (3 yıl önce)
    Tebrikler her yer de öznur çalık halkın yanında halkın yararına herşeyi yapıyor tşkler vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (3 yıl önce)
    Sırf senin için o saygıdeğer , Eşi benzeri olmayan , her konuşmasını hayranlıkla dinlediğim Cumhurbaşkanımızın desteklediği Ak Parti’ye oy kullanmayacağım . Teşekkürler herşey için sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • he hee
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (3 yıl önce)
    İyi birşey yapar: bunda kesin birşey var. Kendine çıkar sağladığından" dersiniz. Müjde verir: " bu proje olmaz kesin hayır gelmez projeden" dersiniz. Bizim insanımızı anlamakta zorlanıyorum. Elazığ halkı depremde: 'öznur çalık sonraki seçimde bizim vekilimiz olsun." diye haykırırken; bizimkiler çamur atma derdine düşmüş. Bizim insanımız da gerçekten hasutluk var. Yani Malatya için çalışan didinen hertürlü siyasi önceliği sunan insanlara hep bir kulp takma peşindesiniz. Bir kerede ALKIŞLAYIN BE KARDEŞİM
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyi alkışlayalım 18 yıldır bitmeyen kuzey çevre yolunu mu, Malatya'nın yarısı kadar olan Elazığ'a giden bölge müdürlüklerini mi, Malatya'ya söz verildiği halde Elazığ'a yapılan şehir hastanesini mi, uçak sefer sayısı Malatya'nın 2 katı olan Elazığ ve vekillerini alkışlayalım bence zafer onların.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Vahap bey; Geçmişse doğru az bir araştırma yapar mısınız terminal yenilenecek ve hızlı tren getireceğiz kaçıncı defa demesi ??? insan aklı ile dalga geçer gibi 3-5 ay da bir hızlı tren terminal binası kuzey çevreyolu yapılacak diye açıklama yapıyor biz bıktık artık bu açıklamalardan icraat yapsın yada susup otursun....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Öznur abla gelecek seçime yatırım yapıyor demedi demeyin.sormazlarmi yenimi aklınıza geldi?kaç yıldır vekilsiniz?sanki uçak seferleri duzgunde sirnak a bile sefer sayısı Ankara'dan malatyadan fazla.
    0
    0
    Yanıtla
  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    yine her zamanki gibi hiç kimse memnun olmadı şaşırmadım yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • seçim sonuçları ne kadar kişi memnun gösteriyor sıkıntı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Cehape (3 yıl önce)
    Aslında Malatya’ya ne mega projeler düşünüyorlar da hep cehape zihniyeti engel oluyor :)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Türkiye'de Ak partiye en fazla oy veren üç ilden biriyiz. Bizim kadar oy almayan illere şehir hastanesi yapıldı, biz de Şehir hastanesi istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyadaki hastaneler nerede var. 2 egitim arastirma, onkoloji, kadin dogum, cocuk, yesilyurt devlet, battalgazi devlet yapiliyor. Her ilceye hastane yapildi. Biraz sukredin. Elaziga sehir hastanesi yapildi cunku hastane yoktu elazida.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya Araştırma hastaneleri Malatyalılardan ziyade Doğudan gelen hastalarla dolup taşıyor. Malatyalılar doğru dürüst tedavi olamıyorlar. Devlet hastanelerine gelince devlet hastaneleri her şehir de var zaten. Ayrıca Elazığ nereden çıktı? Malatya ve Elazığ'ın nüfusu bir mi? Elazığ, Malatya'nın Battalgazi ilçesi kadar. kaldı ki şehir hastaneleri 30 büyük şehre söz verilmişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • evet bütün doğudan malatyaya tedavi olmaya geliyorlar. elazığ şehir hastanesine değil. niye diye bir düşün bakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)Ömer Uzun isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke elazığ şehir hastanesine gitseler de Malatya'daki yoğunluk azalsa. buraya gelmeleri Malatya'daki hastaların ikinci plana atılması demek
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Kuzey çevre yolunu düşündükçe hava alanı 2050 gibi hizmete açılır diye tahmin ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • http://www.oznurcalik.com.tr/gundem/4608/calik_havalimani_yeni_terminal_binasinin_etut_ve_projesi_ihaleye_cikartiliyor. Milletvekilimiz 2018 yılında yaptığı açıklamada 2020’de hizmete açmayı planladıklarını dile getirmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (3 yıl önce)
    2 senede bir verha yeni bina yapıp milleti kandırıyorlar,gidin bi Elazığ havalimanına bakın derim size
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemşit (3 yıl önce)
    Yağıcılıkta rekor kırılmış! 20 yıl önce ne imiş şimdi ne olmuş. Elin oğlu 70 yıl önce ilçelere uçuyordu ve hala uçuyor hem de çerez parasına haberin var mı? Dünyanın en büyük ve köklü havayolu firmaları kuç uçmaz kervan geçmez yerleer uçmaz da THY niye uçar bunu da düşündünüz mü? Fakirliğin diz boyu olduğu o ücra ve küçücük ülkelerde yaşayan vatandaşlar kimler hiç düşündünüz mü? Türk vatandaşını yurt dışına astronomik fiyatla taşıyan THY yabancı vatandaşa istanbul üzerinden giderse Türk'ün ödediği fiyatın altında bilet sattığını da biliyor musunuz? Kuç uçmaz kervan geçmez yerlere sefer düzenleyip nedense bununla da öğünürsen boş kalan koltukları doldurmak için yabancıyı İstanbul aktarmalı götürürsün hem de komik fiyata. Ayrıca, terminal binası yapılacak diye keyften dört köşe olan Malatyalılar; Malatya ile Elazığı'ın kullanabileceği uluslararası sivil bir havalimanı yapılsa daha iyi olmaz mı? Malatya askeri bir havalimanını kullanıyor. Güvenlik açısından da riskli. Olaya bir de böyle bakın. Olmayan paralar çarçur edilmesin. Yazık. Vizyon biraz lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)Cemşit isimli kullanıcı yorumuna
    Cemşit tam vizyon adamısın...20 yıl önce Nikaragua gibiydi bu ülke otobüslerde sigara içilir üst bagajlarda yolcu taşınır, yola düştünmü önüne düşen kamyonu sollamaya fırsat kollanır sollama bitince derin bir nefes alınır. Uçak sadece TV de görebileceğin, binmek için servet ödenen hayallerde binilebilen bir araç olarak görülür. Hastaneler odalarda 4 ila 10 hastanın bir arada yattığı yerlerdi cenazelerin rehin tutulduğu, bıçak parası olmadan ameliyat olunamadığı, sadece özel muayenehaneye giden hastaya insan gibi bakıldığı, bir mr ve tomografi çekmek için hastahane çevresindeki özel çekim merkezlerine tonla paranın akıtıldığı SSK hastanelerinde ilaç alma kuyruklarının olduğu bir sağlık sistemi vardı...vsvs yazsam sayfalar sürecek iptidai bir ülkeydi ondan 20 yıl önce diyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hee! 20 yıl önce sen neredeydin yaşın kaçtı? 20 yıl önce teranereleri ile milleti uyutanların trolü müsün? Buzdolabı da yoktu, yol da yoktu. ölmüştü bu millet. Sen Nikaragua'yı gördün mü? Yazık! Bu kafa ile mi yorum yapıp aklın sıra millete örtülü mesaj veriyorsun. Yorumu tekrar oku. Bilmeyebilirsin biraz tarih oku. ABD, Avrupa ve Sovyetler'in hava ulaşımında yarım asır önce dahi nerede olduğunu öğen, demiryolu ulaşımında nerede olduğunu öğren öyle yorum yap. Senin 50 yıl gerisinden gittiğin ülkeler sürekli ilerliyor ve sittin sene geçse yakalayamazsın bu kafa ile. Bu ülkenin ne kadar borcu var haberin var mı? Yapılanlar kaça yapıldı ve ne garantiler verildi, ne kadar borçlanıldı haberin var mı? Hazine'de ne kadar para var haberin var mı? Bir de THY kalkıyor dünyanın en fazla uçak filosuna sahip olur. Neden? Ucuza mı uçuyoruz? Senin yakalamaya çalıştığın ülkeler Avrupa'nın en ucundan antalya'ya 1 hafta tatile 300-400 Eur alıyor ve herşey dahil. Sen aynı şartlarda o tatili alabiliyor musun? Vicdanlı olun milleti uyutmayın. Birlikte başaralım. Gözü kapalı biat en zararlısı. İktidar da muhalefet de bizim sonuçta. Ancak en iyisi nasıl olur, nasıl daha iyi yaşanır ona bakalım. Sağlıkla
    0
    0
    Yanıtla
  • Hak Götüre (3 yıl önce)Cemşit isimli kullanıcı yorumuna
    Bravo. Güzel bir tespit
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (3 yıl önce)
    Tebrik ediyorum gerçekten Malatya için hem imaj hemde ihtiyaç olan bir durum, kısa zamanda daha modern ve daha kentimize yakışır bir tesis olur umarım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferdi (3 yıl önce)
    Teşekkürler sayın vekilim. Yıllardır bir sorundu terminal alanın darlığı. Alışveriş ve Cafe dinlenme alanları gibi alanlarda yapılırsa kayısı reklamlarıyla daha güzel olur inşallah ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahu bir kere de yakışmayan bir şey yapın da eleştirmeye fırsatımız olsun. Malatya sayenizde şaha kalktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil çalgıcı (3 yıl önce)
    Vekilimiz hava alanının üstüne düştükçe bu yıl bizlere karşı personeller çok kibarlaştı .Helal vekilime
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    türk hava yolları halkın yolu olmuş.dünyada 20 yıl önce hava yollarını kullanma imkanı şimdiyle kıyaslanamaz durumda idi .türkiye deki durumda aynı orandaydı.günümüzde maliyetler açısından hava yolları dünyada ve ülkemizde ucuzladı.önceden galiba yunanlı sırp bulgar uçaklarımıza biniyordu.şimdi halkımız biner oldu.helal olsun vekilimize bizide uçağa aldılar artık ..
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (3 yıl önce)
    tebrikler olur inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali ALÇİN (3 yıl önce)
    Çevre yolu daha ihtiyaç değilmi sayın vekilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çevre yolu da yapiliyor şu anda
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    İnşallah uçak sefer sayıları da arttırılırsa malatya ya büyük hayır işlemiş olursunuz. Az uçak yüksek ücret konusu malatya için kanayan yara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (3 yıl önce)
    Aynen kesin kazandırırlar. Ben inanıyorum doğrusu. Artık uçuş bile yok Malatyaya. Yarı büyüklüğümüzdeki Elazığ havaalanını kullanıyoruz. Tebrikler vekillerimize. Böyle eleştirince de hemen yapıyorlar iş çözmede çok başarılılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ucua olmamasinin sebebi kucuk terminal kaldirmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gelen giden bütün uçaklar, seferler aynı saattemi yapılacak ki terminal kaldırmasın. Uyumaya devam...
    0
    0
    Yanıtla