SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Milletvekili Sayısı Değişmedi

0
Güncellendi - 2021-03-28 01:13:00
Malatya'nın Milletvekili Sayısı Değişmedi
A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararında, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 5. maddesinde, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 6 ay içinde tespit edilerek duyurulacağı hükmünün yer aldığı belirtildi. Malatya'nın 6 olan milletvekili sayısı değişmedi.

Bu kapsamda Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2020 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen 2020 yılı nüfus bilgilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayısı hesaplandı.

Yapılan tespit sonunda çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan iller bir, çıkaracağı milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan iller iki, 36 ve daha fazla olan iller üç seçim çevresine bölündü. Böylelikle 600 milletvekilinin 81 ile dağılımı yapıldı.

Yüksek Seçim Kurulu, 2020 nüfus bilgilerine göre illerin çıkarabileceği milletvekili sayılarını Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre, geçen yıla göre nüfusu 56 bin 725 kişi azalan İstanbul'un milletvekili sayısı 98'den 97'ye geriledi. Milletvekili sayısı azalan diğer bir il ise Bayburt oldu. Bayburt'un milletvekili sayısı 2'den 1’e düştü. Mersin ve Tunceli'nin ise milletvekili sayıları arttı. Mersin'in milletvekili sayısı 12'den 13'e, Tunceli'nin milletvekili sayısı ise 1’den 2'ye yükseldi. Ankara, İzmir, Bursa gibi illerin milletvekili sayısında ise değişim olmadı.

tespit edilen Bursa iki, 97 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İstanbul üç, 28 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İzmir iki seçim çevresine bölündü.

Ankara, AA- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • vatansever (3 yıl önce)
    malatya da milletin vekili varmıymış hiç fark etmedim
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    Farketmiyor.Malatya icin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (3 yıl önce)
    Malatyamızın 3 tane vekili olsaydı da doğru düzgün icraat yapılsaydı. Hem de devletimiz milyonlarca lira fazladan para vermek zorunda kalmazdı, boş boş gezen vekillere.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya nın bir derdine derman olmadıktan sonra 10 tane vekil olsa ne olur. Malatya nın tüm vekillerini toplasan bi Elazığlı vekil etmez vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elaziglilarda 5 vekili malatya ya verelim öznur u alalım diyolar Not Elazig lı degilim
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)Duran isimli kullanıcı yorumuna
    Duran bey, Malatya bu vekiller ile ileri değil geri gittti. Elindeki bölge müdürlükleri Elazığa gitti. Malatya yı Malatya yapan fabrikalar özelleştirilip yıkıldı. Malatya nın hakkı olan yatırımlar (Şehir hastanesi vb.) Elazığa gitti. Elazığ ile vekilleri değişelim. Malatya daha karlı çıkar.
    0
    0
    Yanıtla