MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, çevre yolu, devlet hastanesi, kayısı ve kerpiç evlerle ilgili iktidara eleştirilerde bulundu. İktidar milletvekillerinin her seçim öncesi gündeme getirdiği ve 13 yıldır çözülmeyen sorunlara dikkat çeken Erdem, çevre yolunun 15-20 yıldır kentin gündeminde olmasına karşın yapımının yılan hikayesine döndürüldüğünü ifade etti.
Yeni bir çevre yolunun yapılmasının 10 sene daha alacağını savunan Erdem, “Malatya için hayati önemi olan Çevre yolu on beş yirmi yıldır Malatya’nın gündeminde her seçim arifesinde ısıtıp, ısıtıp milletin önüne çıkartmaktalar, Ama sonuca ulaştırması şöyle dursun, daha da yeni sorunlarla çevre yolu yılan, hikayesine döndürülmekte. Hele her ne kadar kuzey çevre yolu denilmekteyse de güney çevre yolu alternatif gösterilmektedir. Bu da gösteriyor ki bu hizmetin gerçekleşmesi Malatya’nın on senesini daha alacaktır. Yine Malatya ulaşımının can damarlarından biride Erkenek Tüneli ve Karahan tünelidir. Doğuyu batıya güneyi kuzeye bağlayacak ve sekiz on ili ilgilendiren bu tünellerde sayın vekiller arzu endam ettiler. Seçim bitti, güya seçim sonrası hemen açılacaktı, bir başka bahara kaldı. Halbuki AKP iktidarı yol yapmakla hep övünmüştür lütfen bunu Malatya ya da tatdırın üstün körü yapılan yollar neredeyse her yıl onarılıyor. Yazık bu israfa” diye konuştu.
Eski devlet hastanesi arazisinin atıl vaziyette bekletildiğini dile getiren Erdem, yeni devlet hastanesine de yapımının üzerinden birkaç yıl geçmeden tadilat yapılmasına dikkat çekti. Erdem, “Bilindiği üzere Malatya’da sağlık hizmeti veren Devlet ve Beydağı hastaneleri vardı Bu iki hastane biri Malatya’nın doğusunda biri batısında hizmet verirken daha modern, çağa uygun yeni bir hastane yapıldı. Diğer iki hastane bir iki poliklinik hizmeti dışında atıl vaziyette bekletilmekte Mehmet Yaşar Çerçi Döneminde Devlet hastanesinin kuzeyindeki oto park alanını, cüzi bir fiyatla Belediye Sağlık Bakanlığına ek bina yapılmak üzere devretti. Güzelim alanda atıl vaziyette durmakta. Açılışı iki yılı geçmeyen yeni Devlet hastanesine gelince tadilattan bir türlü kurtulamadı Hasta hanenin acil bölümü sürekli tadilatta, dışarıdaki tadilat ise helikopter pisti için yapılıyor. Bu tür hizmetler önceden planlanamamış olacak ki tekrar yıkılıp yapılıyor. Yazık bu yapılan masrafa yazık bu milletin parasına” şeklinde konuştu.
Kayısının durumuna da değinen Erdem, “Yıllardır kaysının sorunları masaya yatırılırken, Çözüm olarak önerilen ve bugün hiçbir ilerleme kat edilmeyen birçok soru ve sorun ortada durmaktadır. Son yapılan kaysı çalıştayından da üreticiyi doyuran ve tatmin eden açıklama yapılamadı. Taban fiyat için üreticinin bulunmadığı heyetler, çeşitli toplantılar yaptı yine sonuç yok. Bir çok konuda olduğu gibi seçim arifesinde çiftçimize vaat edilen gübrede ve yemde KDV indirimi çiftçiye ne kadar yansıdı.Yemde,gübrede de fiyatları ne kadar ucuzladı. Hep söylenir Malatya kaysı stratejik bir üründür. zaman bu ürünün değerini verin. Bu konuda, yıllardır sözden başka çözüm üretemeyen çiftçinin yarasına derman olamayan, bu durumdan, acaba kimler sorumludur” ifadelerini kullandı.
Kerpiç evlere de dikkat çeken Erdem, “Malatya'mızda gerçekten ihtiyaç duyulan kültür merkezi ve konferans salonlarının yapılması bu alandaki ihtiyacı büyük ölçüde karşılıyor. Emeği geçenlere teşekkürler ederim. Âmâ bu güzelim yapının, bahçesine yapılan kerpiç evler neyin nesi, Allah aşkına bu evler Malatya’nın nesini temsil ediyor, hangi kültürünü, hangi tarihini temsil ediyor. Bu evlere, Ülkemizin her yerinde rastlamak mümkün. İsraftan başka hiçbir cazibesi olmayan ve hala tamamlanamayan belki kısa bir süre sonra yıkılmak mecburiyetinde kalınacak. Bu israfa yazık değil mi. Eğer eski konakları özlüyorsanız Doğanşehir,Akçadağ, Darende,Arapgir de ve Malatya’nın bir çok bölgesinde bir çok konak Var. Olanları onarın Mesela beş konaklar ne güzel oldu Tarihi yapılara benzetmek için yeni yapılar yapılmaz. Mevcut tarihi yapılar onarılarak bölgeye kazandırılır. Eski besi damına benzeyen bu yapılara harcanan paranın Malatyalıların vicdanına olumsuz dokunduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Bülent Arınç’ın ‘İsrafı önleseydik vatandaştan vergi bile almazdık’ sözlerini de anımsatan Erdem, “Gerçekten çok doğru bir ifade kerpiç evlere yapılan masrafla okul cami ve diğer ihtiyaç duyulan hizmetler yapılsa idi daha iyi olmaz mıydı? Allah'tan dileğim Milletin öz malını çarçur etmeyen İdarecilerin başımıza gelmesidir” sözlerini ekledi.