SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Diğer Değerlerinin de Kabir Tespiti Yapıldı'

0
Güncellendi - 2020-12-31 07:51:17
'Malatya'nın Diğer Değerlerinin de Kabir Tespiti Yapıldı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün Babası ile Oğlu’nun ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın babasının mezarlıklarının bakım, onarım ve yenileme çalışması talimatları yerine getirildi.

Geçtiğimiz günlerde iki televizyonun ortak canlı yayın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, Malatya’nın değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Başkan Gürkan, “Yıllardır Malatya Karababa Mezarlığı’nda ve Sancaktar Mezarlığı’nda 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün babası babası Abdülfettah Efendi Zade Harbiye Nezareti Muhakemat Dairesi Mümeyyizliği’nden Müteakit Merhum Haci Reşit Bey ile İsmet Paşa’nın oğlu Ali İzzettin ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın babası Mehmet Sıddık Özal’ın kabirleri bulunuyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu iki özel ve değerimizle ilgili yetkili birimimize talimatı verdik. Aynı zamanda bunun yanında Malatya’da kabirleri bulunan diğer değerlerimizin de kabirlerinin yer tespiti yapılarak, o kabirlerin de bakım, onarım ve yenileme çalışması da devam ediyor” dedi.

Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Yetkilisi Osman Gönültaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları üzerine harekete geçtiklerini ifade ederek, “ Başkanımızı verdiği talimatları doğrultusunda, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün babası Abdülfettah Efendi Zade Harbiye Nezareti Muhakemat Dairesi Mümeyyizliği’nden Müteakit Merhum Haci Reşit Bey ile İsmet İnönü Paşa’nın oğlu Ali İzzettin ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın babası Mehmet Sıddık Özal’ın kabirlerinin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında son aşamaya geldik. Ayrıca Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda Malatya’nın yetiştirdiği değerlerin kabirlerinin de yer tespiti yapıldı ve çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hüseyin (3 yıl önce)
    Ölülerle değil acıkda dirilerle ilgilenin millet perişan iş yok faturaları ödeyemiyoruz işsizler birikdi bu pandemi de esnafların durumu zaten toplu katliam gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Lafa gelince millet İNÖNÜCÜ, ÖZALCI İnsanoglu ne kadar vefasiz. Sağolsalar millet yaptırmak için yarışa girerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Yapılan iş mezar çevresini temizlek olmuş sanırım. Bakımdan bu mu anlaşıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)
    Yorum yapan bazı nankörler at gözlüklerini çıkarsınlar diycem ama çıkarıncada sahipleri geri takar
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (3 yıl önce)
    Yalandan hizmet. İnsan önce o mermerleri yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (3 yıl önce)
    Yapılması için illaki gündeme mi gelmesi gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (3 yıl önce)
    MALATYAHABERE Nekadar teşekkür etsek azdır eger harebeye dönen mezarları haber yapmazsaydı yetkililer hala kış uykusundaydılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum. İşte beklenen gazetecilik hassasiyeti bu olmalı
    0
    0
    Yanıtla