SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Maske Takmayana Ceza' Dönemi

0
Güncellendi - 2020-06-23 20:43:05
'Maske Takmayana Ceza' Dönemi
A- A+ PAYLAŞ

UYGUN ŞEKİLDE TAKMAYANA DA CEZA VAR.. Malatyalı vatandaşlar maske takma kuralına genelde uyuyor. Maske takmayana veya uygun şekilde takmayana cezai işlem uygulanıyor. Bu arada Emniyet Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, maske denetimi ile ilgili bilgi verdi, Haziran ayında maske takmayan ya da sosyal mesafeye uymayan 161 kişiye ceza kesildiğini duyurdu.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında alınan önlemlerde, maskesiz sokağa çıkma yasağının olduğu Malatya’da da vatandaşların yasağa genelde uyduğu görüldü.

İnönü Caddesi olmak üzere insan yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından araçta anons yapılarak, maske takmayan vatandaşlar uyarılıyor.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA..

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü de maske ile ilgili denetim çalışmalarıyla ilgili olarak uyarılar içeren şu açıklamayı yaptı:

"Koronavirüs (Covid- 19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski en aza indirmek ve sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak maske kullanımı, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce ilimiz genelinde halen uygulanmakta olan emniyet tedbirlerine devam etmekle birlikte, özellikle merkezi bölgeler, ana arterler ile ekonomik anlamda yoğunluğun yaşandığı yerlerde sosyal mesafenin korunması, maske kullanımının zorunlu hale gelmesi gibi konularla ilgili olarak 6 merkezi noktada görevlendirilen yaya devriye ekiplerimiz, yine merkezi bölgede görevlendirilen 3 ses yayın aracımız ve Polis Merkezi Amirliklerimizce kendi bölgelerinde yasak kapsamında gerekli çalışmalar hassasiyetle yerine getirilmekte ve yasağa uymayanlar hakkında gerekli adi/idari işlemleri yapılmaktadır.

Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğümüzce Haziran ayı içerisinde yapılan denetimlerde, 15 kişiye sosyal mesafe kuralına uymamaktan, 146 kişiye ise maske takmamaktan veya uygun takmamaktan idari işlem uygulanmıştır.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile 22/06/2020 tarihi itibarıyla maske takma zorunluluğuna uymayanlara ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası kesilecektir."

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • fatih (3 yıl önce)
    devlet özelleştirmelerden sonra yeni bir gelir kapısı daha buldu...
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (3 yıl önce)
    Kafeler de yan yana, dip dibe oturanlara, maske takmayanlara ceza yok, ama aynı kafe'nin önündeki sokakta maskesiz ve sosyal mesafesiz yürüyene ceza var. Benim aklım ve mantığım almıyor, bunun çözümü aşı ve tedavi edici ilaç geliştirmek, ama nerde bütün profesörler TV 'lerde 3 aydır maske nasıl takılır onu anlatıyor. Maske takmayı öğretmek için mi bu profesörler yüksek maaş alıyor, artık TV'de konuşma dönemi bitti, gidin ve aşı ,ilaç üretin bi zahmet, lafla prof. olunmuyor.
    0
    0
    Yanıtla