SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'de Sağlık Taraması

0
Güncellendi - 2020-11-17 01:56:45
MASKİ'de Sağlık Taraması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, sahada aktif görevde bulunan sürekli işçi, sözleşmeli ve kadrolu işçilere yönelik sağlık taraması yaptı.

Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün 454 saha personeli, 43 sözleşmeli ve kadrolu işçi olmak üzere toplam 497 personeli 30 Ekim – 13 Kasım tarihleri arasında sağlık taramasından geçti. Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun’u gereği sahada çalışan tüm personellere yönelik sağlık taraması gerçekleştirildiğini aktardı.

Karataş, “Sağlık taramasındaki amacımız; bulaşıcı hastalıkların kontrolü, yayılmayı önleme, iş yeri ve eklentilerinin genel hijyen şartlarını sürekli izleyip denetlemek. Yapılan sağlık taramasında Akciğer Grafileri, Tıbbi Laboratuvar testleri, İşitme Testi, Solunum Fonksiyon Testi ve Göz Taramaları uygulamaları gibi işlemler yapılıyor. Daha sonra iş yeri hekimimiz tarafından işçilerimizin sağlık muayenesi yapılmaktadır. İlk olarak 30 Ekim 2020’de İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Personelimize, 4 Kasım 2020’de İçmesuyu personelimize, 11 Kasım 2020’de ilçe şefliklerimizde görev alan çalışan personelimize bu taramalar yapıldı. 13 Kasım 2020’de ise Kanalizasyon Dairesi’nde görev alan personellerimize sağlık taraması yapıldı” dedi.

MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, personellerin sağlığına ve iş ortamlarındaki hijyene önem vererek vatandaşlara verilen hizmetin daha olumlu yönde ilerlemesini hedeflediklerinin altını çizerek, “6331 İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu’na göre saha işçilerimiz çok tehlikeli işçi sınıfında yer aldıkları için sağlık taraması ve eğitimleri yılda bir defa zamanında ve yerinde yapılmaktadır. 454 saha personeli ve 43 sözleşmeli ve kadrolu işçi personelimizin sağlık taramasını yaptık” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız