SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MASKİ'den Eskimalatya'ya Yatırım

0
Güncellendi - 2016-10-10 16:42:15
MASKİ'den Eskimalatya'ya Yatırım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Eski Malatya Bölgesi muhtarlarıyla bir araya geldi. MASKİ Genel Müdürlüğü Alibaba Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmada bölge için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ele alındı. Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, Karabağlar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Balta, Çolakoğlu Mahalle Muhtarı Şahin Çolakoğlu, Yeni Mahalle Muhtarı Mehmet Kırıktaş, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Aziz Kartal, Toptaş Mahalle Muhtarı Kadir Tursun, Meydanbaşı Mahalle Muhtarı Ramazan Şener, Karahan Mahalle Muhtarı Remzi Öngen, Dolamantepe Mahalle Muhtarı Mehmet Erol, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanları ile şube müdürleri katıldı.

Alacakapı Muhtarı Nafiz Sayın: 2017 yatırım yılı olacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin takdire şayan çalışmalar yaptığını ifade eden Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, 2017 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Malatya Bölgesi’nde yatırım atağı başlatacağını belirterek, “2017 yılında bölgemizde büyük yatırımların planının yapıldığını öğrendik. 2017 yılı Eski Malatya bölgesinde yatırım yılı olacak. Kısa sürede bu bölgemiz şahlanacak. Yaptığınız ve yapacağınız tüm çalışmalardan dolayı Allah hepinizden razı olsun. Bu güne kadar hangi hizmeti istediysek aldık. Mahallelimiz adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır başta olmak üzere MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Çakır: Bölgeye Ciddi Yatırımlar Yapacağız

2017 yılının başlarında Eski Malatya Bölgesi’ndeki mahallelerinde içmesuyu alt yapısı konusunda dukdil çelik borular ile Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) sistemine geçileceğini kaydeden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir olduktan alt yapıda tek elden yönetim çok önemli. Şehrin geleceği açısından içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu alt yapısı projelerine önem veriyoruz. MASKİ bu kapsamda ilk günden itibaren çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Eski Malatya bölgesinde bulunan mahallerimizde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) sistemine geçilecek. Bir suyun ölçülebilir olmasının maliyeti gerçekten çok yüksek rakamlar gerektiriyor. Bir şehrin içmesuyunu tamamen ölçülebilir sisteme dahil etmek için 300-400 milyon TL harcamak gerekiyor. Meydanbaşı, Alacakapı, Toptaş, Dolamantepe ve Karahan Mahallesi’nin Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarına 2017 yılı itibariyle başlayacağız. Maliyeti 10 milyon TL’lik bir yatırım. Bu sadece bir bölge için. Bunun gibi küçüklü büyüklü 83 bölgemiz var. Malatya’ya fazlasıyla yetecek içmesuyumuz varken, yaz aylarında bu kontrolsüz bölgelerden kaynaklanan ciddi kayıplarımız var. Zaman zaman içmesuyunda sorun yaşıyoruz. En çok sorun yaşadığımız yerlerin başında Battalgazi (Eski Malatya) bölgesi geliyor. Bu sıkıntıları yaşamamak için Kaptaj’dan çıkan suyumuzu ölçülebilir bir sistemle yöneteceğiz. Suyumuz tamamen kontrolümüzde olacak. Ayrıca Karahan Mahallemiz için Kaptaj’dan beslenen 2 bin 500 metrelik içmesuyu hattı çalışması, Battalgazi Sanat Sokağı’nda 1000 metre kanalizasyon hattı ile 1000 metre içmesuyu hattı ve abone bağlantı çalışması yaptık. Çalışmalarda emeği geçen MASKİ Genel Müdürümüz Dr. Özgür Özdemir başta olmak tüm ekibini tebrik ediyor başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız