SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi Açıldı

0
Güncellendi - 2016-11-04 02:30:03
Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, “Eğitim, kültür ve sanat yönünden başarılı hizmetlerde bulunan Yeşilyurt Belediyesini geleceğe yönelik bu tür eserleri hizmete sunmasından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Vali Mustafa Toprak, AKP İl Başkan Vekili Mahmut Öner Özer, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Sabah Gazetesi Yazarı Şelale Kadak, Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammed Emin Yalçınkaya, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Muhtar Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

POLAT, “EĞİTİMLİ BİR TOPLUM GELECEĞE DAHA GÜVENLE BAKAR”

Açılışta bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin eğitim alanında çok önemli misyon üstleneceğini söyledi.

“Eğitim” kavramı ve anlayışının hayata geçirdikleri tüm proje ve yatırımların temelini teşkil ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Polat, “ Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizi daha modern, yaşam düzeyi yüksek, gelecek nesillere güzel bir şekilde bırakmak için önemli projeleri hizmete sunduk. Bu hizmetlerimizin temeline eğitimi yerleştirdik. Eğitim olmaz ise insanlık aleminin, yaşadığımız coğrafyanın geleceği de karanlık olur. Eğitim, kentlerin yaşam düzeyini ve gelişmişlik düzeyini ortaya koyan en önemli göstergedir. Eğitimli toplumların geleceğe daha umutlu bakacağı gerçeğinden yola çıkarak bu yöndeki hizmetlerimizi halkımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Açılışlını yaptığımız Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezimiz kentimizin, ilçemizin ve gençlerimizin geleceğine yapılan ciddi bir yatırımdır. Lisans ve lisansüstü eğitim gören üniversite öğrencilerimize İnönü Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin önemli üniversitelerinden davet ettiğimiz değerli bilim adamları ve akademisyenler tarafından seminerler ve kurslar veriliyor. Öğrencilerimize Genel Hukuk, İslam Teorisi ve Düşüncesi, Genel İktisad, Genel Siyaset üzerine dersler veriliyor. Bu sene 35 öğrencimize hizmet veriyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren ihtisaslaşarak Siyaset Düşüncesi, Uluslararası İlişkiler, İlahiyat ve Belediyecilik alanlarında seminerlerimiz olacak. Merkezimizi Düşünce Okulu modeline kavuşturacağız” dedi.

“İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNDEN BÜYÜK DESTEK ALIYORUZ”

Polat, “Belediye olarak birçok eğitim ve kültürel faaliyetlerimizi İnönü Üniversitesi ile birlikte ortaklaşa çalışmalar şeklinde yapıyoruz. Üniversitemizdeki değerli bilim adamları ve akademisyenlerden son derece istifade etmekteyiz. Geçmiş dönemlerde hocalarımız kişisel olarak faaliyetlere destek veriyorlardı ama şu anda Rektörümüzün de çok açık destekleriyle kurumsal anlamda daha faydalı hizmetlerde bulunacağız” diye konuştu.

Rutin belediye hizmetlerini en iyi şekilde, eksik bırakmadan kent sakinlerine ulaştırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “ Belediyenin tüm hizmet birimlerinde toplam kaliteyi yükselterek çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Ama asıl farkımız; sanatsal, kültürel, eğitim, çevre ve sportif faaliyetlerdir. Bu hizmetler farkımızı ortaya koyuyor. Gerek bölgesel gerekse de Türkiye çapındaki belediyelerin yarışı da hep bu alanlarda yaptıkları hizmetlerle ilgilidir. Kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yaptığımız kültürel faaliyetlere çok fazla önem veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimiyle ilgili hiçbir projeden kaçınmıyoruz. Eğer biz yaşadığımız bu güzel şehrimizi örnek alınacak ve erdemli bir anlayışa kavuşturacaksak şehir sakinlerinin kültürel gelişimi burada önemli rol oynayacaktır. Şehrimizi fiziki yatırımlarla güzelleştirirken düşünce gelişimi, sosyal ve eğitim faaliyetlerini aynı paralellikte sürdürmek zorundayız” dedi.

REKTÖR KIZILAY, “İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ OLARAK TÜM KURUMLARA DESTEK VERECEĞİZ”

Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ise, “Böylesine güzel bir eseri ilimize kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bizde Üniversite olarak çok güçlü sanat alt yapısına sahibiz. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Devlet Konservatuarı ve Eğitim Fakültemizin bünyesinde Güzel Sanatlar Bölümüyle üç tane çok önemli merkezleri bünyemizde barındırıyoruz. Çok sayıda sanatçı ve bilim adamı üniversitemizde çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bundan sonraki dönemde şehrimizin her birimiyle çok güçlü bir iletişim kurarak hocalarımızın bilgi ve birikimlerinden tüm kurumların yararlanması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bende arada köprü görevi göreceğim, hocalarımızı faaliyetlere yönlendireceğiz” dedi.

VALİ TOPRAK, “YEŞİLYURT İLÇESİNDE ÇOK GÜZEL, FAYDALI PROJELER UYGULANIYOR”

Yeşilyurt İlçesinin son dönemlerde yapılan yatırımlar ve uygulanan projelerle modern bir görüntüye kavuştuğunu söyleyen Vali Mustafa Toprak konuşmasında, “İnönü Üniversitemizin Akademik Yıl Açılışında ifade ettiğimiz bir konu vardı o da; Üniversitemiz sadece bilgiyi üretmede değil, üretilen bilginin kullanılması noktasında önemli çalışmalara imza atmasını ifade ettik. Üniversitesinin bulunduğu şehirle kenetlenmesi, iç içe girmesi ve eldeki belge ve birikimlerini çevreyle birlikte oluşturacağı alt yapıyla ortaya çıkarması gerekmektedir. Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi aracılığıyla Üniversitemizle yapılacak ortaklaşa çalışmalarla temenni ettiğimiz ölçütleri de gerçekleştirecek noktalara ulaşacağız. Böylesine güzel bir eseri ilimize kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ile buradaki eğitim faaliyetlerine destek veren Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Kızılay’a teşekkür ediyorum. Medeniyet değerlerimizi ve sosyal kapasitemizi geliştirecek bu tür güzellikleri toplumla buluşturmaları çok önemlidir. Yeşilyurt İlçesinde çok güzel projeler uygulanıyor, yollarıyla, parklarıyla, sosyal yaşam alanlarıyla, modern mimari yapıya sahip hizmet binalarıyla yeni güzellikler ortaya çıkıyor. Bunlara ilaveten insanların sosyal yaşamını da medeniyet değerleriyle birlikte güçlendirecek çalışmaların altına imza atıyorlar. Belediye Başkanımızı ve ekibini bu hizmetlerinden dolayı kutluyorum” dedi.

BAKAN TÜFENKÇİ, “MEDENİYET VE SANAT ARAŞTIRMALARI MERKEZİ MALATYA’YA HAYIRLI OLSUN”

Yeşilyurt Belediyesinin çok faydalı hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “ Yeşilyurt bizim büyüyen sevdamız, kadim değerleriyle her geçen gün büyüyen bir ilçemizdir. Malatya’nın neredeyse yarısına hizmet eden ve gerçekten de Büyükşehir Belediyeyle beraber çok güzel hizmetlerin altına imza atıyorlar. İlçenin temizliğiyle, insana dokunan hizmetleriyle fark oluşturan bir Yeşilyurt Belediyemiz var. Belediye Başkanımız ve ekibini bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bizler kadim bir medeniyetin mensupları olmaktan her zaman gurur duyuyoruz. Bu medeniyetin kodlarını çözmek içinde her türlü imkânı, her türlü bilim ve okumayı değerlendiriyoruz. Yeşilyurt Belediyesinin İnönü Üniversitesiyle birlikte hareket ederek Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezini kurmaları medeniyetimize sahip çıkılması adına önemlidir. Yeşilyurt’un gelişen bir bölgesinde hizmet verecek olan merkezimize gelecek olan öğrencilerimizin ilmi öğrenmek ve derinleştirmek adına çalışmalarda bulunarak hayırlı hizmetlerde bulunacaklardır” dedi.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİ BAŞARILI HİZMETLERİYLE FARKINI ORTAYA KOYUYOR”

AKP'nin yerel yönetimleri güçlendirmekten yana olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Tüfenkçi, “Yerel yönetimler ne kadar güçlü olur ve gelişirse insanımızda o denli gelişir, biz buna inanıyoruz. Tüm belediyelerimizin insana dokunmasını ve bulunduğu yörede gerçekten farkındalıklar oluşturmasını hedefliyoruz. AK Belediyeciliğin farkını ortaya koymasını bekliyoruz. Yeşilyurt, Malatya’nın hızlı gelişen bölgelerinden bir tanesidir. Yeşilyurt Belediyemiz sağlamış olduğu alt yapılarla, hizmete açtığı modern sosyal yaşam alanlarıyla, her insana ayrı sosyal projeleriyle kısa zamanda farkını ortaya koydu. Böylesine güzel bir eseri hizmete sunmaları da kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirmeleri de esasında Yeşilyurt Belediyesinin gücünü ve hızını göstermesi bakımından yeterlidir” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra açılış kurdelesi kesildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin iç ve dış yapısı ile düzenlenecek etkinlikle ilgili Bakan Tüfenkçi ile diğer davetlilere detaylı bilgiler aktardı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

medeniyet1

medeniyet2

medeniyet3

medeniyet4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Torje1905 (8 yıl önce)
    bunun kime nasil bi katkisi olacak biri aciklasin nerde bi sacmasapan angarya is warsa basta buyuksehr belediyesi onu mutehakkibn ilce belediyeleri yapmakta artik bu gereksiz anlamsiz islerden vazgecin sayin yetkililer
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    Bu merkez hangi amaçla hangi hizmeti verecek? Açık açık söylensin. Hangi uzmanlar çalışacak? Hangi medeniyeti, hangi ilmi kime öretecek? Yoksa bir kaç masa sandalye konularak, bir kaç yandaşa maaş mı bağlanacak? Bir de protokole bakın, sanki yeni bir üniversite açılıyor. Ayıp, Ayıp.
    0
    0
    Yanıtla
  • Grosso (8 yıl önce)
    Şimdi oraya 5-10 tane tanıdık adamlarını masa başı oturtacaklar. Tarihi araştırma mevzusu da hikaye. Devletin parası yine hiçbir kültürel katmadeğer üretmeyen ve sadece birilerinin akşama kadar oturarak maaş alacağı atıl bir yere gömülmüş olacak. Tıpkı baraj üzerinden Nemrut'a gidecek diye yapılan ama iskelede yatan feribotumuz gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • D.Davut (8 yıl önce)
    Burası bir ay önce yine törenle açılmıştı?
    0
    0
    Yanıtla