SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Medya Ombdusmanı Faruk Bildirici Yazdı: 'İşte Gazetecilik Budur'

Medya Ombdusmanı Faruk Bildirici Yazdı: 'İşte Gazetecilik Budur'
A- A+ PAYLAŞ

t24.com.tr'de 'Medya Omdusmanı' olarak medya eleştirileri yazan Gazeteci Faruk Bildirici, önceki Pazar günü Ankara'dan Malatya'ya özel uçakla gelmesine rağmen, havalimanından il merkezine 3 minibüslük konvoyla geçmesinin bazı ajanslar ve yaygın medyaca 'tasarruf yapıldığı' temasıyla haberleştirilmesine karşın, malatyahaber.com'un "Özel Uçakla Gelen Bakanın 3 Minibüslük Tasarruf Konvoyu" başlığıyla haber yapmasını, "Eleştirel gazetecilik işte budur" diye değerlendirdi.

Bildirici'nin, t24.com.tr sitesindeki "Medya Omdusmanı" köşesinde yazdığı yazı şöyle:

"Özel uçakla göstermelik tasarruf
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı’nın geçtiği “Makam aracı gitti, minibüs geldi” haberi Akşam’dan Milliyet’e, Odatv’den Habertürk’e kadar birçok yerde kullanıldı.

Habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya gezisinde makam aracı yerine minibüsle dolaşmıştı. Bakanın konvoyunda sadece üç minibüs vardı.

Gazetecilik sorgulama işidir. Madem Bakan Uraloğlu, tasarrufa bu kadar büyük önem veriyor, acaba Malatya’ya tarifeli bir uçakla mı geldi diye de sormak gerekirdi. Öyle ya asıl tasarruf özel uçak kullanmamakla olurdu.

Aradım taradım, bu sorunun yanıtını Malatya Haber sitesinde (malatyahaber.com) buldum. Büyük ajanslar, yaygın medya “Büyük tasarruf” haberleri yaparken, bu sitede “Özel uçakla gelen bakanın üç minibüslük tasarruf konvoyu” başlıklı bir haber yayımlamıştı.

Bakan Uraloğlu’nun kente özel uçakla geldiği belirtilen haberde Uraloğlu’nun özel uçağın önünde çekilmiş bir fotoğrafı da yer alıyordu. Uraloğlu, Ankara’ya da aynı uçakla dönmüştü. Bu da Uraloğlu’nun minibüs kullanmasının göstermelik bir tasarruf olduğunu kanıtlıyordu.

Eleştirel gazetecilik işte budur; söylenen her söze hoparlörlük ederek gazetecilik yapılmış olmaz. Böyle sözümona gazeteciliğin ne memlekete ne de o siyasetçilere bir yararı olur."  

Bildirici'nin konuya üstteki yazısının da yer aldığı basın eleştirilerinin tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

https://t24.com.tr/yazarlar/okur-temsilcisi-faruk-bildirici/roma-gezisi-davetli-gazetecilik-ve-murat-ongun-un-yaniti,44893

t24.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Objektif (1 ay önce)
    Tespitlerin bir kısmına katılmakla beraber bizim Türk gençliği pek çalışma derdinde değil ki. Herkes bol paralı masabaşı iş istiyor. Bizim gençlere bak ya cafede ya sosyal medyada yada eğlencede. Çalışmak ne arar. Ülke ideal ahlak adap emek ne kadar kıymetsiz gençliğimiz için. Suçlu sadece gençler mi hayır tabiki. Hepimiz suçluyuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğrucu Davut (1 ay önce)
    Malatya Haber, oldu mu şimdi. bakan beyi kızdırdınız. Bekleyin ki kuzey çevre yolu bite. Ne güzel, büyük bir hızla çalışmalar devam ediyordu. Bu yol seneye bitmezse sorumlusu sizsiniz!!!!!!!! Anlamayana özel not:Bu yazı ironi içermektedir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehtap (1 ay önce)
    Her yazdığımız hakaret ve iftira olmayan yorumu da yayinlamadigini da niye yazmamış. Adamına göre haber çıkardığımız, Şevket Keskin gibi adamı hergun haber yaptığınızı, ve eleştirel yazı olduğunda ya engelleyip ya da yorum yazmadiginizi da yazalardi. Olmqdi ki. Bu mu habercilik. Kopyala yapıştır haberciliği oylemi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yorumu yazan haklı. İşine geleni yayınlıyor sunuz ve boş beleş adamları öne çıkarıp haber ettiriyorsunuz. Şevket Keskin konteyner dağıtımında adam kayirdigini herkes bilir. Yazıklar olsun Malatyahaber. Bu kadar sıkıntı varken bazılarını şişirip haber ediyorsunuz. Utanmalisiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Keşke Bildirmeseydi (1 ay önce)
    Haberin kasıtlı olduğu özel uçak maliyetinin 750 Milyar TL olarak gösterilmesinde saklı. 750 Milyar lira uçak bedelini de geçen ve neredeyse Türkiye'nin bütçesi kadar bir para. Hani vur da öldürme diye bir Malatya lafı var.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • özel uçak ile gelip münibüs ile gezmeleri değil de bu mu rahatsız etti ? Belki de görmek istemeyen gözleri açmak için bu şekilde yazılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla