SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Merak Etmeyin, Onlar Bize Emanet'

0
Güncellendi - 2021-02-07 03:00:48
'Merak Etmeyin, Onlar Bize Emanet'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, iki günlük sokağa çıkma kısıtlamasında can dostlarını yalnız bırakmıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sokakta yaşayan hayvanlara ilçenin dört bir yanında yiyecek ve mama bırakmaya devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi, koranavirüs salgını tedbirleri kapsamında Türkiye geneli ilan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle ilçede aç kalma riskiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanlarını unutmadı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla can dostlarının aç ve susuz kalmaması için yoğun mesai yapan ekipler, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi kadın üyeleri ve gençlik kolları ile birlikte ilçenin değişik noktalarında bulunan sahipsiz hayvanlara ulaşarak yiyecek ve mama bıraktı. Besleme odak noktaları başta olmak üzere mesire alanları, park, bahçe ve boş araziler gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara kilolarca mama, yem, yiyecek ve su bırakan ekipler, güvercinler içinde belirli alanlara kuşyemi bıraktı.

Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Gençlik Sorumlusu Fadime Esin Emre, “Battalgazi Belediyemiz ile birlikte sokak hayvanlarına mama yardımı etmek istedik. Bu konuda Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’den Allah razı olsun. Hep birlikte buraya geldik ve sokak hayvanlarına yem ve su bıraktık. İyi ki varsınız. Umarım bu gibi yardımlarda her zaman beraber oluruz” şeklinde konuştu.

Tek bir can dostunun aç kalmaması için ekiplerin yoğun mesaisinin devam ettiğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Yeni tip salgına karşı Battalgazi Belediyesi olarak tüm birimlerimizi ilk günden itibaren teyakkuza geçirdik. Olumsuz hava koşulları ve sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı sokak hayvanlarımız yemek bulmakta zorlanıyor. Merak etmeyin onlar bize emanet. Tek bir canımızın bile aç kalmaması için ekiplerimiz ilçe genelinde yoğun şekilde çalışıyor. Bu zor süreçte sevimli dostlarımızı sahip çıkıyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • vatandaş (3 yıl önce)
    Şu sözde hayvan sevicilerden bıktık kardeşim çocuklar sokağa çıkamaz oldu bırak çocuğu kocaman insanları parçalıyorlar sadece yemek verip bırakıp gitmekle olmuyor belediyenin acil bu hayvanları toplayıp şehir merkezinden uzaklaştırması gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Birazda Vatandaşa Sahip Çıksanız.. (3 yıl önce)
    Başıboş köpekler yüzünden sokakta gezemez olduk. Hele Üniversite kampüsü... onarlı gruplarla geziyor köpekler. Belediye olarak sokak köpeklerine bakacaksanız. Barınak kurup köpekleri oraya toplayın. Öyle sokak ortasında hayvanlara yem vermekle olmuyor bu işler
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanamı soracaklar arkadaşım hayvanlara nerede besleyeceklerini çok boş konuşmuşsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam bize sormasınlar.Hayvan hakkı önemli ama insan hakkı daha önemli Cuma günü onlarca köpek bir bayana saldırdı ve durumu ciddi şekilde yaralanmış.Gecirdigi travma daha korkunç.Hadi bir iki görselle bir iki günlüğüne sokak köpeklerine yem verdiler ya sonrası onlar bize emanetmiş o zaman emanetlere sahip çıkılmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli. (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum. Tam bir sosyal medya reklamı. Büyükşehir yeniköyde bi barınak yapmış beş yıdızlı otel gibi. Ama orada köpek yok. Sokaklar köpek dolu. Toplayın kardeşim sokak köpeklerini orada bakın. Başıboş köpeklerin sokakta ne işi var. Çağa çoluk bakkala gidemiyi. Neymiş efendim hayvan hakkıymış. Mahallenizdeki bir yaşlıya yada ana babaya böyle bakmazsınız Geçin bunları nokta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru bize sormayın. Halk kim ki? Merak etmeyin bu halk günü geldiğinde gerekeni sandıkta yapar.. İnsanların istediği bu köpeklerin güzel bir ortamda beslenip kontrollü bir şekilde bakımlarını yapılması. Yoksa sokakta kadın, çoluk çocığa saldırıp can güvenliğini yok sayarak köpek bakılmaz...
    0
    0
    Yanıtla