SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Meslek Öğrenip Bütçelerine Katkı Sağlıyorlar"

0
Güncellendi - 2017-07-19 00:38:49
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesinin Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında uyguladığı toplam bütçesi 135 bin 445 Euro olan ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesi kapsamında Yeşilkonak Hizmet Binalarında açılan meslek edindirme kurslarındaki el emeği göz nuru eserler büyük ilgi görüyor.

BAYANLAR, MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının destekleriyle Yeşilyurt Belediyesinin öncülüğünde, İŞ-KUR Malatya Bölge Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla başlatılan ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesi kapsamında açılan kurslarda her yaştan vatandaşın hem meslek edinmeleri hem de ev bütçelerine katkı sağlamaları hedefleniyor.

135 BİN 445 EURO BÜTÇELİ PROJENİN %15’İNİ YEŞİLYURT BELEDİYESİ KARŞILIYOR

Toplam bütçesi 135 bin 445 Euro olan projenin yüzde 85’inin Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanırken, geri kalan yüzde 15’i ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından finanse ediliyor.

Proje kapsamında ‘Öğrenilmiş Çaresizlikle Mücadele’, ‘Cinsiyet Ayrımcılığı ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri’ ve ‘Girişimcilik Kültürü’ başlığı altında da konferanslar düzenlen             di.

ŞAHNAHAN YEŞİL KONAK’TAKİ SERGİDE ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, İŞ-KUR Malatya Bölge Müdürü Vahap Toman, Yeşilyurt İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lütfi Hangün, Yeşilyurt Belediyesi Şahnahan Yeşilkonak Hizmet Binasında kursiyerler tarafından yapılan biçki, dikiş, nakış, iğne oyası, dantel ürünleri, takı tasarım, mefruşat, giyim ve üç boyutlu tablo çalışmaları, halı dokuma, ipek halı ve ipek şaldan oluşan eserleri yakından incelediler.

TOMAN, “KURSLARDA HEDEFLEDİĞİMİZ ORTAMI YAKALADIK”

İŞ-KUR Malatya Bölge Müdürü Vahap Toman, “Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesinin ev kadınlarına yönelik meslek edindirme ve ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla başlatıldığını söyledi.

Projenin öncüsü Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan Toman, “Açılan kurslara katılarak hem yeteneklerini geliştiren hem de ev bütçelerine katkı sunan bayanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Belediyesi ile ortaklaşa başlattığımız bu projemiz kapsamında çok değerli eserler ortaya çıkıyor bugünde bunlara yakından şahit oluyoruz. Kursiyerlerimiz bir yandan yeni meslekler öğrenirken diğer taraftan ev bütçesine katkı sağlıyor. Yeşilyurt Belediye Başkanımıza, ekibine ve Halk Eğitim Merkezi yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bizlerde kursiyerlerimize ekonomik destek sağlıyoruz “ dedi.

KAVUK, “KURSİYERLERİMİZİN ESERLERİ ÇOK DEĞERLİ VE KIYMETLİDİR”

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk ise, sergilenen eserlerin emek, çaba ve sevgi sonucunda ortaya çıktığını ifade ederken, “ İŞ-KUR Müdürlüğümüz ve İlçe Halk Eğitim Merkezimizle ortaklaşa bu çalışmaları yapıyoruz, kursiyerlerimizin eserleri gerçekten çok değerli ve kıymetlidir.  Bütün ürünlerin temelinde sevgi, dostluk, yardımlaşma ve gayret var, bayanlarımızı tebrik ediyorum.  Bayanlarımızın gözü ışıldıyor, burada olmaktan çok mutlu olduklarını yakından görmek bizleri ziyadesiyle sevindiriyor” diye konuştu.

POLAT, “KURSİYERLERİN MUTLU OLMASI KURSUN HEDEFE ULAŞTIĞINI GÖSTERİYOR”

Bayan kursiyerlerin eserlerine hayran kaldığını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat’ta konuşmasında, “Kurslarımızı sık sık ziyaret ederek bayanlarımızın yaptıkları ürünleri inceliyoruz. Her gelişimizde bayanlarımızın mutlu olduklarını görmek hepimizi mutlu ediyor. Kurslar bayanlarımıza bir nebze de olsa mutluluk katabiliyorsa hedefine ulaşmış demektir. Yeşilyurt Belediyemize, bu kursların açılmasına destek veren kurumlarımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

HANGÜN, “KURSLARA GÖSTERİLEN İLGİ TOPLUMSAL GELİŞİME KATKI SUNUYOR”

Yeşilyurt İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lütfi Hangün, projenin uygulanması aşamasında destek veren Yeşilyurt Belediyesi ile İŞ-KUR Malatya Bölge Müdürlüğüne teşekkür ederken, kursiyerlerin çok rahat ve huzurlu mekânlarda meslek edindirme kurslarına katılmalarının toplumsal gelişim ve ilerleme adına önemli olduğunu söyledi.

YASEMİN POLAT’A ‘VAV’ TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından kursiyerler tarafından yapılan, üzerinde ‘vav’ işaretinin olduğu tablo Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat’a hediye edildi. Polat’ta hediyenin kendisini duygulandırdığını ifade edip, kursiyerlere bu nazik yaklaşımdan dolayı teşekkürlerini sundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız