SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Rektörü 'İşini' Tamamlayamamış, 2. Dönemi de İstiyor(muş)!

MTÜ'nün Rektörü 'İşini' Tamamlayamamış, 2. Dönemi de İstiyor(muş)!
A- A+ PAYLAŞ

2018 Mayıs'ında kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'nin rektörlüğü görevine Eylül 2018'de atanan ve 4 yıllık görev süresi dolacak olan Aysun Bay Karabulut, rektörlüğe bir kez daha atanması talebiyle Malatyalı siyasilerden destek arama  turuna çıktı. MTÜ'deki yaklaşık 4 yıllık rektörlük görevi süresinde yasadışı uygulamalar, usulsüzlük, yolsuzluk ve skandal iddialarıyla gündeme gelen, rektörlük görevine atandıktan sonra izah edemediği bir şekilde mal varlığında artış olduğu ifade edilen Aysun Bay Karabulut'un, geride kalan dönemindeki tüm başarısızlığına karşın, ikinci döneme talip olması çeşitli yorumlara neden oldu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi olan, ablasının siyasi gücünün sağladığı özel konum ve korumayla halen rektörlük görevini sürdürebilen Aysun Bay Karabulut, MTÜ'yü üniversiteyle herhangi bir yasal bağlantısı bulunmayan bir başka üniversitede görevli kocası Ercan Karabulut'la birlikte keyfi bir şekilde yönettiği eleştiri ve suçlamalarına muhatap oldu.

Ayrıca, üniversite bünyesinde yaptığı 'yasa dışı' görevlendirmeler, disiplin cezası olan bir ismi genel sekreter yapması, temizlik işçisi kadrosundan giren bir kişiyi öğretim görevliliğine atama, kendisinin ve perde arkasında üniversitenin yönetimine müdahale eden kocasının isteklerine boyun eğmeyen akademik ve idari personele baskı uygulama, bu nedenle çok sık kadro değişimlerine yol açma, tartışmalı ihaleler- alımlar, görev süresi boyunca üniversiteyi ikamet ettiği Ankara'dan idare etmeye kalkışma, devletin parasıyla kocasınınbir yakınıyla üniversite adına ‘araştırma merkezi’ adı altında işyeri açma vb. eleştiri ve suçlamalar yöneltilen Aysun Bay Karabulut, tüm bu iddialara karşın, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından görevde tutulmaya devam edildi.

Yasal olmayan bir şekilde daire başkanlığı ve genel sekreterlik görevine getirdiği ismi görevden almak durumunda kalan ve temizlik işçisi kadrosundan işe alıp en son öğretim görevlisi yaptığı ismin ise istifa etmek zorunda kaldığı Aysun Bay Karabulut'un görevden alınması gerektiği konuşulurken, kendisinin ikinci dönem için ortaya çıkıp destek aramaya başlaması hayretle izleniyor.

Rektörlük görevinden alınacağının konuşulduğu günlerde, rektörlükten alınması halinde yurt dışında bir göreve atanması için kulis yaptığı öne sürülen Aysun Bay Karabulut, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz hafta Malatya'ya yaptığı ziyaretten iki gün önce Malatya'ya gelip, Çavuşoğlu'nun karşılanmasının yanı sıra bazı programlarına katıldı. MTÜ Rektörünün, havalimanındaki karşılama sırasında, ablası tarafından bakana 'Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut' diye takdim edildiği belirtilirken, Malatya'daki bu seremonisini tamamlayan rektör Ankara'ya döndü.

Rektör Aysun Bay Karabulut'un, Ankara'ya döndükten hemen sonra, önümüzdeki Eylül ayında sona erecek rektörlük görevine yeniden atanmak için bazı Malatya milletvekillerini TBMM'de ziyaret ederek, desteklerini istediği öğrenildi.

MTÜ'nün rektörü, destek ziyaretleri sırasında meclisteki odasına gittiği AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin odasında, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile de karşılaştığı, vekillerden destek talebinde bulunduğu haber alındı. Bu ziyarete ilişkin olarak, kendi sosyal medyasından bir fotoğraf paylaşan rektör, bu paylaşımına "Gümrük ve Ticaret Eski Bakanımız ve AK Parti Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci ve Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekilimiz Mehmet Celal Fendoğlu ile bir araya geldik." yazdı. Bu görüşme, her iki milletvekilinin kendi sosyal medya hesaplarında ise yer almadı.

Rektör, Ankara'daki tüm ziyaretlerinde üniversite adına hediye olarak verdiği çini tabağı, odasında ziyaret ettiği AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'a da sundu. Rektör, bu tür ziyaret ve paylaşımlarının adeta bir klasiği haline gelen, projeler hakkında istişarelerde bulunduğu mesajını, Çakır'ı ziyaret fotoğrafına, "Malatya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çakır'ı ziyaret ederek, Malatya'mızın gelişimi için yürüttüğümüz çalışmalarımız ve MTÜ üniversitemizin akademik projeleri hakkında istişarelerde bulunduk" diye bir kez daha tekrarladı. Rektör, bu görüşmeyi kendi sosyal medya hesabından yayınlarken, Çakır ise rektörün paylaşımını kendi hesabında alıntıladı.

Ancak, Malatya Milletvekillerini, Malatya'daki bir üniversitenin rektörü olarak, Ankara'da ziyaret edip plaket verme garipliğine imza atan, ancak bu durum  'Malatya'da bulunmadığı için milletvekilleriyle Malatya'da karşılaşamadığı' yorumlarına yol açan rektörün, buluştuğu üç isimden de destek sözü alamadığı öğrenildi.

ACABA!.

Bu arada, Aysun Bay Karabulut'un geride kalan rektörlük süresinin büyük bölümünde başında bulunmadığı, Ankara'dan idare etmeye çalıştığı üniversitede yeniden göreve talip olması  çeşitli yorumlara da yol açtı.

Birçok usulsüzlük ve yasa dışılığın, üniversitede yapılan denetimlerde de ortaya çıktığı, bu nedenle çok yakın çalıştığı ekibini dağıtmak zorunda kaldığı öne sürülen,  görevden alınması beklenirken, ablasının siyasi nüfuzu nedeniyle ‘refüze edilmeden’ döneminin sonuna kadar iş başında tutulmasının tercih edildiği değerlendirmeleri yapılan rektörün, bir başka göreve atanabilmesine ortam yaratabilmek için bir dönem  daha rektörlük talebini ‘taktik’ olarak ön plana çıkardığı, esasen bunun yerine kendisine teklif edilebilecek bir başka görevi beklediği de iddia ediliyor.

malatyahaber.com

GÖRSEL: MTÜ Rektörünün Malatya vekillerine ziyaretlerine dair paylaşımları..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

52 yorum yapılmış

  • yandaş (1 yıl önce)
    insan layık olduğu kişilerce layık olduğu şekilde yönetilir
    %0
    %100
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    arkası sağlam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bence üzerine tapulasınlar üniversiteyi olsun bitsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    İnşallah oy verelim bir daha olsunlar hanımefendiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Rektor hanım efendinin yapacakları yarim kalmış,yeni projelerinde neler var acaba tabak dağıtarak yeni yolsuzluk,usulsuzklermi devam diyecek.Eş rektör ercan karabulut nereye taşıyacak.bir üniversitede kişiye özel kadro ile öğretim görevlisi oldu.coronaya için dezenfektan üreten maymun çiçeği için ne üretecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tabip (1 yıl önce)
    Hiç kimse yorulmasın . Olması gereken, bu üniversitenin bir an önce kapatılması ve İnönü üniversitesinden ayrıldığı günden beri bırakın bir adım ileri gitmeyi, hızla geriye giden ve mali bakımdan devletin üzerinde korkunç bir kambur haline gelen bu yüksekokulları da yeniden İnönü üniversitesi bünyesine katılmasıdır. Acilen yapılması gereken budur. Üst makamlarda bürokraside tanıdığı olan varsa Allah rızası için bunu iletsin. Çünkü normal kanallarla bu üniversitede olanları yukarıya ulaştırmak İMKANSIZ. Cimere yazmak falan hikaye. Abla büyük bir bariyer. Kimse bu bariyeri aşıp yukarıya bilgi aktaramadı maalesef.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • EMİR (1 yıl önce)
    Malatya Turgut Özal Üniversitesinden bu rektör derhal ve derhal alınmalıdır. Orada çok değerli hocalar var. Prof Dr Orhan Gündüz hoca bütün akademik ve idari personel tarafından gıpta edilen genç azimli çalışkan bir hocadır Bu üniversitede çalışan bir memur olarak tek temennimiz Prof Dr Orhan Gündüz gibi bir hocanın bu üniversiteye rektör olarak atanmasıdır..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Orhan hoca konusunda size kesinlikle katılıyorum Türkiye'nin en genç profesörlerinden olup oldukça namuslu dürüst temiz şerefli biri böyle insanların rektör olması gerek.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ayşe (1 yıl önce)
    Bu Aysun Bay Karabulut denilen kadın gibi bir kadın daha dünyaya gelmemiştir. Bu kadının bir daha rektör seçilmesi demek dünyanın sonu demek.. Bu kadını bırakın bir daha rektör seçmek Türkiye'de bu kadına herhangi bir kurumda görev verilmesi dahi büyük bir faciadır. Bu kadının yaptığı şeyler sizlere yemin ediyorumki akla hayale sığacak şeyler değildir. Bunlar Allahtan da mı korkmuyor anlayamıyorum. Yolsuzluk usulsuzluk mobbıng keyfi yönetim daha neler neler. Bu kadın ve kocasını Allah bildiği gibi yapsın. Tez zamanda mahkemede en ağır sekılde yargılanmaları tek temennimiz. Bu kadını bütün yaptıklarını göre göre hala bu kadını makamında ağırlayan bu kadınla iletişimde olan hepsi de bu kadın gibidir o vakit.. Bu kadın 4 sene boyunca resmen malatyaya gelmedi ya böyle bir şey var mı. Malatya ya malatya cocuklarına hakarettir bu . Bu kadından dolayı AKP ye oy verirsem namerdim ! AKP SANA OY MOY YOK EN BAŞTA DA BU AYSUN KARABULUT DENILEN KADININ YAPTIKLARINI GORMEZDEN GELDIGIN ICIN !
    %97
    %3
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Herkese tabak dağıtmış. Niyet, belli. Yaparlarda bir kaç dönem daha. Bu partinin temel prensibi liyakatsiz kişileri atamak, işin ehli olmayanlara görev vermek. Böyle yapınca zaten halktan daha çok oy alıyorlar. Yani halk ta onaylıyor. Memleketin ne önemi var. Memleket dolmuş Suriyeli, Afganlı. Biz kalmışız azınlıkta. Kurtuluş savaşında en zor günlerde atalarımızın kanı ile canı ile alınan bu topraklar Suriyelilere, Afganlara peşkeş çekildi. Bizden alınan vergiler Suriyelilere, Afganlara harcandı. Suriyeliler Afganlar ve diğer yabancılar yüzünden ev kiraları, ev fiyatları uçtu gitti. Suriyeliler Afganlar yüzünden ülkede hayat pahalılığı aldı başını gitti. Üniversitelerimiz de yabancıları eğitiyor. En kötüsü de buna rağmen bu iktidar halktan destek buluyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Ne Rektörü ne de bu AKP milletvekilleri ni istemiyoruz artık.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kelam ile kalem bir bütündür (1 yıl önce)
    Dikkat ediyorum Selahattin Bşk göreve geldikten sonra 1,2 ufak eleştiri dışında hiç bir yazınız yok oysaki memleketin rektörden başka sıkıntılarıda var Personeli tehdit eder yazmasınız suya 3 ayda bir zam gelir yazmazsınız otobüs biletlerine zam gelir yazmasınız Malatya 1 tek çivi çakılmaz yaramazsınız Bld İstisnai kadrodan memur yaparlar yazmazsınız o kadar işçi alınır yazmazsınız sanki memlekette başka sorun kalmamış rektör den başka kimse kalmamış işinize geleni yazıp işinize gelemeyeni yazmazsınız yanlış anlaşılmasın al birini vur ötekine ama memleketin kişilerden başka sorunlarında var ekonomiyi yazın esnafı yazın çevre yolunu yazın hızlı treni yazın viyadüğü yazın Güney Çevreyolu’nu yazın
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Bu haber sitesi 20 yıllık bir haber sitesi üstelik kendi arşivide var. Ancak bazıları haber sitelerini, gazeteleri vs. o an açtığında gördüğünden, okudugundan ibaret zannediyor. Çok ilginç. Mesela şuan Malatyaspor ile ilgili bir haber yok o zaman malatyahaber hiç Malatyaspor haberi yapmıyor demek mi bu ?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Taner (1 yıl önce)
    Bunlar gibileri yüzünden akp ye oy yok
    %96
    %4
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    böyle vekile böyle rektör demesinler :))) rektör ablamız ingilterede ne varsa eğitim adına turgut özala da getiricem dedi kayısı kremi ve birçok sansasyondan öteye gidemedi
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bize gelen duyumlara göre tam tersi. Görevden alınacağını öğrenince araya hatırlı ! biri girip yapmayın etmeyin Ailemiz için iyi olmaz Ne olursunuz hiç olmazsa görev sürem bitene kadar müsade edin demiş. Bu yanlışta vebali olanlar bile isteye yalan söyleyenler kul hakkına girdiklerini bilmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    Üniversiteyi şirket gibi kocası ile yönetiyor ama siyasilerden ses yok ama sandıkta gereken yapılacak
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Haci Bilen (1 yıl önce)
    Makamı boşaltması için, Sayıştay denetçilerinin buraya gelmesi yeterli olacaktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Bu üniversitenin yeni rektoru muhendislik veya ziraat kokenli olmali. Isin ehli insanlar secilmeli. Zaten ziraat fakultesinde degerli bu isi yapacak hocalar var. Mühendislik kokenli hocalar ise inonu universitesinden tecrübeli hocalar degerlendirilmeli. Malatya dışından makam sevdalisi insanlar degerlendirilmemeli. Tüketime degil uretime gecmek icin bu şart.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • ercan bey (1 yıl önce)Adalet isimli kullanıcı yorumuna
    hocam bari adınızı da yazsaydınız da bilseydik :)
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Devlet Malı (1 yıl önce)
    Seçilmeyeceği konusunda ben de eminim. Ancak mesele seçilip secilmemesi değil. Mesele hala o koltukta oturtulup, normal bir rektörlük gibi hiçbir yolsuzluk,liyakatsizlik yapmamış gibi görev süresinin bitmesi için bekletilmesi. Bu vatandaşın şimdiye kadar gorevden alınması ve hukuk önünde hesap vermesi lazımdı. Yıllardır ak partiye oy veriyorum ama bunca adaletsizliği, memleketime reva görülen bunca sıkıntıyı gördükten sonra bir daha tövbe. Yazık günah malatyaya. Bunların insafına bırakılmış.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Cemal (1 yıl önce)
    Tarihe not düşün, buraya bakıp Cemal dedi dersiniz. Kesinlikle ama kesinlikle SEÇİLMEYECEK.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Ben şu cümleye ayar oluyorum.. malatyamızın gelişimi içim yürüttüğümüz ptrojelere... bu kadar proje var ama bu memleket gelişmiyor :))) çok ilginç
    %96
    %4
    Yanıtla
  • mtt (1 yıl önce)
    4 dönem oy verdim bize bunu reva gördüler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Allah bunu ve bacısını başımızdan alsın. Destek veren siyasetçileride bu koltuklarda son görüşümüz olur inşallah
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Bilim (1 yıl önce)
    Beden dili sayın Rektörün ne durumda olduğunu gösteriyor. Sayın vekiller Malatya artık doğruları istiyor. Bilim yanlışı kaldırmaz, affetmez. Artık doğru olma zamanıdır. Yanlışı ve hatayı kabullenmek büyüklüktür. Doğruları bulmanın tek yolu yanlışlardan ders almaktır. Sayın Rektör keşke gelecekte insanların yüzüne nasıl bakacağını düşünseydiniz. Ama heyhat. Yazık. Bu durum herkes için geçerlidir. Saygılarımla
    %95
    %5
    Yanıtla
  • halim usta (1 yıl önce)
    hiç bir seçimi bukadar sabırsızla beklemedim wallahi
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalim01 (1 yıl önce)
    Malatya hak etmiyor diyorlar da, bunları bu duruma getirenler Malatyalı oldu,yani kısacası kendim ettim kendim buldum, Malatyalı vatandaşlar bu kafayla giderse daha Çooook bunlar hak etmiyor dersiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ezgi (1 yıl önce)
    Şimdiye kadar benim saydığım 100 ün üzerinde şaibeli durum var. Bebim merak ettiğim bu kadar usülsüz iş ve işlem varken nasıl olurda bu iddialara cevap veremez bir insan? Şimdi o vekiller yüzlerine gülüyor ama rektör hanım o gülücüklerin sırf ayıp olmasın diye ortaya çıktığının farkında değil mi? Biz olsak bırak o vekil- bakan ziyaretlerini , insan içine çıkamayız ama maaşallah bunlar çok rahat. Ama şuna eminizki hakkını yediğiniz, işinden gücünden ettiğiniz, ailesinden ayrılmasına, çoluk çocuğunun karşısında küçük düşmesine sebep olduğunuz o insanların ahı elbette sizin yakanıza yapışacak. Eğer gerçekten araştırma yapılırsa , rektör maaşıyla kraliyet mensubu hayatı yaşamanın imkansız olduğu göz önünde bulundurulursa işte o zaman neyin ne olduğu ortaya çıkacaktır.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakikat (1 yıl önce)
    Niye istemesinki.demek ki daha doymadılar. Allah yukarıda. Bu bir daha atansın ve öznur Hanım bir daha AKP de herhangi bir yerde aday gösterisin oy verirsem ve bir yakınım oy verirse namerdim. Yeter ya bunlara o tapulandı Malatya. Kim bunlar yav. Biz biliyoruz da.....
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ASLA (1 yıl önce)
    Aday listesinde bir göreyim, ben değil tüm sülalem verir ise AKP ye namerdim, yetti, cidden yetti, malatyalı çocuğuna sahip çıkmaz, elazığ dan Dünya kadar adam getirdi, kendi zaten yok, ASLA ASLA ASLA, o listede görelim seni bir daha asla oy moy yok
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu şehir bunları haketmiyor,şehir her konuda dibe vurdu,yazık
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu üniversite kendisi için açılmadı mı?Malatya'yı parsellediler
    %92
    %8
    Yanıtla
  • OSMAN (1 yıl önce)
    Tecrübesi, birikimi, Pandemide ki başarısının yanında şaibeye karışmamış olması, Malatya nın has evladı Prof Dr Recep BENTLİ hocamızı Vekillerimizin değerlendirmesini bir vatandaş olarak rica ediyorum.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Devlet malı (1 yıl önce)OSMAN isimli kullanıcı yorumuna
    Kim seçilirse seçilsin gelir gelmez ilk işi Bunun yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkartarak, adalet önünde hesap vermesini sağlamak olmalı. A kişisi B kişisi farketmez kim gelirse rektörlüğe. Yoksa bana dokunmayan yılan bin yaşasın derse gözümüzde diğerinden farkı olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömer (1 yıl önce)
    Aaa çok ayıp doyuramadınız mı... Bunun sadece Malatya'da değil, herhangi bir şehirde veya herhangi bir birimde görev alması devlet için büyük bir zaafiyettir, bu kadar yolsuzluk, usulsüzlük yapan birini bu ülke hak etmiyor, bunun gibileri bu ülkeden uzak tutmak gerekir. Ülkemizin büyümesini artık dağdakiler değil, şehirdekiler engelliyor, Cumhurbaşkanımızın buna asla izin vermeyeceğinede eminiz bu ülke bunun gibilerin pastası değil, pastayı biz yiyeceğiz dedikleri pasta bu ülke değil, olamaz... Bir büyücünün akıl almaz hikaye ve senaryolarıyla idarecilik yapmaya çalışanlar ancak hayallerinde boğulurlar. Yolsuzluk ve usulsüzlükden dolayı almış olduğu cezayı bilerek, kuruma öncelikle daire başkanı yapılan ve ihale yönetmesine izin verilen daha sonrada genel sekreter yapılanla geçinen bu ekip nasıl tekrar ülkemizin herhangi bir yerinde tekrar yetkili konuma gelsin. Devletin personellerini kendisinin hizmetkarları olduğunu düşünen, özel hizmete temin edilmiş işçiler gözünde gören bu yönetim asla ve asla bu ülkede söz sahibi olamazlar. İdari personeller mobbing ile ilçelerde gezerken, Akademisyenler, bilim insanları özgürdür dediğimiz bu ülkede akademisyenler korkusundan kendi makalelerine kendi isimlerini yazamıyor, yazdıkları makalelere yöneticinin yükselmesini istediği isimleri yazıyorlar, konuşmaya çekiniyor, projeleri için bütçe dahi talep edemiyorlar. Bu ülke öyle kolay kazanılmadı bunun gibilerinden atlarını koşturacağı tarla olmadı olmayacak. Bunların nasıl Prof, Doç olduğu da araştırılsın hatta siyasi güçlerle buraya gelenlerin o ünvaları da nasıl aldığını bir temizlikçinin Öğretim görevlisi olmasından anlayabiliyoruz...
    %98
    %2
    Yanıtla
  • ABC (1 yıl önce)
    O değil de 4 yıl boyunca ankarada hakkında istişarelerde bulunduğu projelerin %1 ini gerçekleştirse üniversite oxford olurdu. Bülent serttaşla bile istişarede bulunmuştu muhtemelen kuru soğana muhtaç ettikleri yiğitlerin ellerindeki kuru soğanları da alabilir miyiz diye:)
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Sadece bu kadının yaptıklarına göre iktidara oy vermeyecekseniz ne diyeyim arkadaş.. TL her gün değer kaybediyor, ülkeye akın akın kontrolsüz mülteci geliyor. Devletin her kurumunda liyakatsizlik var. Cumhuriyet tarihinin en yoğun beyin göçü yaşanıyor. Enflasyon tavan yapmış. Memleket batmanın eşiğine gelmiş. Ülkenin geldiği durumu bir görün arkadaşlar...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yahya beg (1 yıl önce)
    Bu tekrar atanamazsa var ya en çok üzülen, kahrolan yemin ediyorum kocası olur. Adam karısının atanmasından beri ağzı kulaklarında geziyor. Yere göğe sığmayan bir mutluluk içinde. Hasbel kader kadın atanmazsa adama ne olur bilmiyorum valla. Allah bu adamınki gibi baht versin herkese. Hayırlı baldız valla, Ercan neredeeeeeennnnn nerelere geldi.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • carlos (1 yıl önce)
    adamın varsa bir yerlere geliyorsun. Şekilde göründüğü gibi :)
    %97
    %3
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (1 yıl önce)
    Bacısı Öznur yetmedi bir de kendi mi çekelim? Aynı aile Malatya'yı yönetmezse olmazMillet görmek bile istemiyor. Hakaret edip duruyorlar bunlar kulağının üstüne yatmış para saymaya devam ediyor. Diğer milletvekilleri demiyor mu Öznur benimde ailem var benim de yakın çevrem var bizimkiler niye olmuyor da hep siz istiyorsunuz. Alışmışlar.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Bir dönemle olacak işmi çok ayıp etmişler, tapusunu da adına çıkartsınlar.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Her bakanla her üst düzey bürokratla konuşacak kadar çok ve farklı projeleri olan bir insan için rektörlük az bence yök başkanı yapılmalı
    %96
    %4
    Yanıtla
  • malatyalı44 (1 yıl önce)
    Bu ekip ve vekiller gitmediği sürece AKP ye oy yok
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    İşin acı tarafı bunların; tırnakçıları, liyakatsizleri, ceza almış yolsuzları, seçim bayrağı asmış adamları ve daha nicelerini haketmediği halde maaşa bağlayanlar değil, acı tarafı bizim gibi adamların bunlara oy vererek baş tacı etmemizdir . Artık inanın vatandaş olarak ben hiçbirine bir yorum yazamıyorum çünkü gerçekten sinirlerim bozuluyor . Halkımızın gözü kör olmuş, kulağı sağır olmuş . ALLAH büyük elbet sizlerde bu yaptıklarınızdan dolayı yargılanırsınız seçime çok çok çok az bir süre kaldı .
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Artık yeter kim bu insanlar
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hayati (1 yıl önce)
    Şimdiye karara vekilleri tanımayan Aysun hanım gezmeye başlamış ne Malatya nezdinde nede vekiller nezdinde hiç bir karşılığı olduğunu düşünmüyorum hakkında bu kadar idda varken kimse arkasında durmaz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • behlül (1 yıl önce)
    Yıllardır Akp oy veriyorum Öznur hanım Bülent Bey Ahmet bey bu yüzlerden sıkıldığım için oy vermeyeceğiz bıktırdınız ne elinizden bişey geliyor ne alıyorsunuz ne veriyorsunuz bilen yok ya hakkımı helal etmiyorum
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Çırmıhtı (1 yıl önce)
    Bu saatten sonra istifa etse çok daha doğru olur diye düşünüyorum.Ablasını ve ona inanıp destek veren herkesi zan altında bırakıyor. Ayrıca seçim öncesi Akp'ye büyük zarar veriyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Böyle kişileri başa getirecekler. Beni getirecek değiller yaaa. Arkası olan, güzel yağcılık yapan kişiler bu zamanda iş yapabiliyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu demişti ya hani "Bir saniyesine hukmedemedigimiz şu dünyada fırıldak olmaya gerek yoktur!" Allah'ım bizleri fırıldaklardan eylemesin (amin)
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Aslı (1 yıl önce)
    Yemin olsun. Sırf bu aysunu şimdiye kadar görevden almadığı için akp ye oy vermeyeceğim.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Her kim haksızlık yaparsa cezasını bu tarafta yada o tarafta çeker kendi çekmese bile nesli çeker ....bu dünya kimseye kalmaz ...
    %95
    %5
    Yanıtla