SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Rektörü, Sonunda Kocasını Üniversiteye Ekleştirmiş!

MTÜ'nün Rektörü, Sonunda Kocasını Üniversiteye Ekleştirmiş!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ) adı yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları ve skandallarla anılan, üniversiteyi bir başka üniversitede görevli kocası ile birlikte yönettiği eleştirilerine muhatap olan rektörü Aysun Bay Karabulut'un, rektörünün kocası olması dışında üniversiteyle herhangi bir bağlantısı bulunmadığı, ancak buna rağmen ağırlıklı olarak üniversiteyle ilgili tüm kararlarda etkili olduğu iddialarının ardından, kocasını MTÜ'ye 'ekleştirdiği' ortaya çıktı.

4 yıl önce kurulan ve kurucu rektörlüğünü İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın yaptığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin rektörlüğüne, 6 ay sonra AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kızkardeşi olan Veteriner Aysun Bay Karabulut atanmıştı. Bu atamadan bir süre sonra, rektörün kendisi gibi Veteriner ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kadrosunda öğretim üyesi olan kocası Ercan Karabulut, üniversitenin tüm mali, akademik ve idari işlerine karışmak, tüm atama ve ihalelerde söz sahibi olmakla eleştirilmeye başlanmıştı. Üniversite bünyesinde personele mobing, liyakatsiz atamalar (geçici işçi kadrosunda temizlikçi olarak üniversiteye alınan iki personelin öğretim görevlisi- birinin rektör danışmanı yapılması, kişiye özel üniversite bünyesinde açılan kurslarda verilen sertifikaları personel alımlarında istemesi, disiplin cezası olanı kanunsuz olarak daire başkanı ve genel sekreter yapmak dahil- geçtiğimiz günlerde görevden almak zorunda kaldı) , tartışmalı ihalelerin ardından rektör ailesinin, bu görevin ardından ani zenginleşmesi iddiaları yoğunlaşırken, bu konular malatyahaber.com başta birçok yayın organında dile getirilmişti. Siyanür miktarı olması gerekenin 132 kat fazla çıkmasıyla gündeme gelen ve kendi ürünü olarak uzun süre reklamını yaptığı Kayısır adlı acı kayısı çekirdiği skandalı da kamuoyuna yansıyan Rektör, skandallarını ve hakkındaki iddiaları içeren haberleri yasaklatmak için harekete geçmiş, bazılarına erişimi engelletirken, haberlerin büyük çoğunluğu ile ilgili erişim engelleme talepleri reddedilmişti. Rektör, en son üniversite kampüsü yerine Altın Kayısı Bulvarı'nda kiralanan ve DAP'tan temin edilen 500 bin TL (milyar lira) ile kurulan, kapısına “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kayısı Araştırma ve Geliştirme Merkezi” levhası asılan  Kayısır ve dezenfektan üretim imalathanesinin, Kayısır skandalı patladıktan sonra üniversiteyle bağlantısını yansıtan levhayı indirmişti. Rektörün bu imalathane- dükkanı, kocasının arkadaşı M.S.T. ile birlikte açtığı biliniyordu.

Zamanının çok büyük bölümünü Ankara'daki evinde ailesiyle birlikte geçiren, ara sıra Malatya'ya gelen Aysun Bay Karabulut'un, üniversiteyle herhangi bir bağı bulunmayan, ancak üniversitenin her işine karıştığı eleştirilerine muhatap olan kocasını, sonunda MTÜ'de 'bir yere' ekleştirdiği ortaya çıktı.

Rektörün kocasının, eleştirilerin ardından 15 Şubat 2022 tarihinde, MTÜ'nün 'Klinik Araştırmalar Etik Kurulu'na dahil edildiği anlaşıldı. 13 üyesinden 11'i Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nden olan kurulun, başka bir üniversiteden tek üyesi rektörün kocası oldu. Rektörün, böylece kocasının da üniversiteye 'bağlantısını' sağladığı, kendisine yönelik bir eleştiri ve tepkiden de böylece sıyrılmayı amaçladığı kaydedildi.

Bu arada, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ile ilgili kurum ve kuruluşların, milletvekili olan ablasının siyasi nüfuzu nedeniyle çok tartışılan rektör ve icraatları konusunda işlem yapamadığı iddiaları da giderek daha yüksek sesle konuşuluyor.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Sosyal medyalarında sık sık el ele fotoğraflarını paylaşan rektör ve kocası, geçtiğimiz günlerde de Sürgü'deki bir tesisin ‘Maşallah Ağacı’ altındaki bu pozu paylaştılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Can (1 yıl önce)
    Malatya haber sen kimin adamısın acaba merak ediyorum. Çünkü sadece turgut özal üniversitesini yazıyorsun. Malatyada heryer doğru çalışıyor Bi üniversite yanlış öylemi?
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Veteriner Hekim (1 yıl önce)
    Sayın Hocalarımız mesleki olarak hem Veteriner Hekim hem de Akademisyenler. Malatya'da hayvancılığın gelişmesine rağmen bir Veterinerlik Fakültesi yoktur. Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi kurulması, Malatya ve bölgesine hizmet vermek üzere Türkiye'nin en gelişmiş Veterinerlik Uygulama ve Eğitim Hastanesinin açılmasını istiyoruz. İyi Çalışmalar.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatyalim01 (1 yıl önce)
    Ya neyin kavgasını yapıyorsunuz ki Bunları bu duruma getirenler utansın; kim diye soracak olursanız AK partidir kimse kusura bakmasın da Malatyalı hak ediyor Siz Malatyalı olarak hâlâ bildiğinizi yapın,oyunuzu AK Parti'ye verirseniz olacağı bu Bu iyi günlerimiz demeyeceğim çok kötü günler bizleri bekliyor Şuan yeni virüsler geliyor ve bu vurisleride fareler getiriyor ev fareleriymiş bilginiz olsun. Bunun yanında maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldüğü söylenildi. Selamlar Saygılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sude (1 yıl önce)
    ye ye kürküm ye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    O değil de ilgili haberler linki bırakmanız ayrı bir mide bulandırıcı.. olayları şahsileştiriyorsanız kendi aranızda halledin artık. Onu da beceremediniz :) dayağı yiyip oturdu birileri işte..
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Kayısı Adam (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Ercan ın adamı gibi konuşuyorsunuz :D size de mi kadro iş verildi ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Gerçekten yaptığınız şu haberlerden dolayı sitenize girmek istemiyoruz. Milletten para koparmak için yapmadığınız şey yok. Örnek vereyim :) neden Oğuzhan Sadıkoğlu’nu başta dibe sokuyorsunuz ? Şimdi hakkında olumsuz haber yapmıyorsunuz söyleyin bakalım ? Artık size para yediriyor çünkü :)
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Oğuzhan yiyor degilmi vekiller sütten çıkmış ak kaşık.Allah kitap bilmeyenler. Borsada 6 ay ceza alanı da arastirsana kimmiş. Allah ıslah etsin.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Krall (1 yıl önce)
    biri rektör biri milletvekili AKP bunların yüzünden oy kaybedecek
    %93
    %7
    Yanıtla
  • zevzek bekir (1 yıl önce)
    şok şok şok mt nin rektoru...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Zevzekoğlu Zevzek BEKİR (1 yıl önce)zevzek bekir isimli kullanıcı yorumuna
    ZEVZEK ..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • OKTAY (1 yıl önce)
    malatyahaber bırazda borsa da manpilo yapanları yazsanız süper olacak.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    İstanbul da yaşıyorum ama bir gözüm de memleketim malatya da... bu siteden takip edebiliyorum haberleri... malatyamizin liyakatsiz yöneticilerini görmek üzüyor gerçekten bizi...bir kere bu üniversitenin kurulduğu yer bile yanlış... beylerderesinin karşı tarafına kurulmaliydi.. ulaşım her 2 üniversite arasında raylı sistemler ile saglanmaliydi. Yönetim olarak rektörü bir kenara bıraktım neremiz dogru ki...yollarımız dar, otoparklar yok.. bir çevre yolu yapılıyor 2x2 duble yol küçük yapılıyor... rize ye en güzel havalimani bize sadece terminal yapılıyor.. her şehire 33 bin kişilik stad yapılır malatya 25 binlik... hastaneler desen buyuksehirlere şehir hastanesi kurulur bizde yık yerine başka yeni yap... tramvay yerine her yerine direkler teller çekilen uzun otobus yapılır... say say bitmez... yazık gerçekten çok yazık...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mülayim (1 yıl önce)
    Ne istiyorsunuz bu sevimli çiftten, kıskanıyorsunuz değil mi?
    %66
    %34
    Yanıtla
  • selim (1 yıl önce)
    Malatya haberi acın 10 haber başlığının 3 rektöre ait anlayamadım sorunuz nedir bu mu habercilik
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Yaptığı yolsuzklar. Usulsüz atamalar. Pişkinliğe bak
    %93
    %7
    Yanıtla
  • abdo (1 yıl önce)
    yiyin efendiler yiyin bol bol yiyin biz oyları bunlar için verdik biz kıt kanaat geçinelim siz yiyin müstehak bize kimse şikayet etmesin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Cengo (1 yıl önce)
    Bu iki kişi çok birbirine yakışıyorlar. Yani kurban olduğum Allah tam bir biri için yaratmış. Çok güzel ve yakışıklı bayan ve bey. Aslında Safiye ve faik e çok benziyorlar. Ama adam sanki Recep bülbülses e daha çok benziyor. Allah mutluluklarını daim etsin. Bol bol yiyip içsinler.Bu güzel ve sevimli insanlar a herşey layık. Allah daha versin onlara....
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yahya Bey (1 yıl önce)
    Arkadaşlar, adam hem de ETİK KURUL' da görev almış. Etik AHLAK demektir. Siz kim bu kurulda görev almak kim Allah aşkına. Her türlü yolsuz işleri yapacaksın sonra da ETİK kurulda yer alacaksın. Yazıklar olsun etik kurulunuza. Dilimi ısırdım. Vah vah vah güzel ülkem, güzel şehrim valla kilometrelerce uzaktan içim sızlayarak okuyorum bu haberleri ve bulunduğum yerde herkese söylüyorum, okuyun paylaşın, duyurun bu rezilliği diye. Çünkü milletvekili abla kalkan olmuş, bir türlü hiçbir şikayet yukarıya iletilemiyormuş. Ancak siz yaza yaza biz de söyleye söyleye duyuracağız bu rezilliği.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Şunların sıfatlarını görmekten usandık. Malatya'yı da şunların adına tapulayın da kurtulalım bunlardan.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • KARTAL (1 yıl önce)
    ben artık malatya haberi açtığımda bu haberlerden sıkıldım başlık standart usulsüzlükle başlayan malatya da olmayan falan filan. başka haberlerin peşine mi düşseniz sayenizde kimsenin tanımadığı kişiyi meşhur ettiniz öyle yada böyle reklamını yapıyorsunuz haberleri daha güncel tutmak siteye yüklemek daha önemli değil mi
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Yolsuzluklardan sıkılmamış, ama haberlerden sıkılmış. Yazıklar olsun.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • @KARTAL yolsuzluklardan usulsüzlüklerden rezil işlerden sıkılmadın da bu usulsüzlükleri yapanların haberlerınden mı sıkıldın ! Sen de demek ki onlardansın cok bellı bırader Sonuna kadar haberlerı yapılmalı her gün bıkmadan , usanmadan gorevden alınıp en agır sekılde yargılanana kadar !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı Adam (1 yıl önce)
    Afiyet Olsun ercan beg :) isterseniz İnönüyü de bağlayalım size :)
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Şuraya bakar mısınız, bir vekil kendi kız kardeşi için üniversite açtıracak, üniversite ise birçok yolsuzluğa kapı açacak ve tüm bunları halkın gözü önünde yaparken Cumhurbaşkanı ve ekibi bunları görmeyecek...!!! Ekonomi allak bullak, milyonlarca ne idüğü belirsiz mülteci, israf ve şatafat en üst seviyede ve Turgut Özal Üniversitesi gibi ismi şaibeler ile anılan kurumlar ve yöneticileri... Sonra da hedef 2023 öyle mi... Yazık hem de çok yazık... Söyleyecek söz bulamıyorum... Allah herşeye şahit...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Kocası baytar deyilmi yanında yazıki klinik farmakoloji bende herbokoloji bölümündeyim ne isterseniz yaparım rektörüm benide tensiblerinizle himayeniz altındaki işletmede istihdam ediniz sizi çok beyenim örnek alım bide
    %94
    %6
    Yanıtla