SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ'de Kayısı Konulu e-panel

0
Güncellendi - 2020-05-10 21:37:33
MTÜ'de Kayısı Konulu e-panel
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinin online olarak düzenlene çalıştay ile ortaya çıkan ve bir süre önce açıklanan “Kayısıda Çiçek Monilyası Raporunun” ardından yine online olarak  “Covıd-19 Salgın Sürecinde Malatya’da Kuru Kayısı ve Tarım Sektörü” konulu E-Panel düzenleniyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversitenin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin  (MTÜ-UZEM) sistemi üzerinden yapılacak olan “Covıd-19 Salgın Sürecinde Malatya’da Kuru Kayısı ve Tarım Sektörü” konulu E-Panel 12 Mayıs 2020 Salı günü saat   Saat 14:00’de başlayacak. E-Panel aynı zamanda üniversitenin kurumsal Youtube sayfasında  (https://www.youtube.com/channel/UC1vdFuS3OMIn5jwOIUyAdKQ) ve Instagram sayfasında (@malatyaturgutozaledu) canlı olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

-BİR AY İÇİNDE KAYISI İLE İLGİLİ İKİNCİ ONLİNE ÇALIŞMA

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Covid_19 salgını sürecinde eğitim ve akademik faaliyetleri ile topluma karşı sorumluluklarını kesintiye uğratmamıştır. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin  (MTÜ-UZEM) üzerinden uzaktan eğitim faaliyetlerinin yanında, Covid_19 sürecinde çalıştay, konferans ve panellerde gerçekleştirerek akademik çalışmalarımız devam etmiştir. Kısa bir süre önce Ziraat Fakültemizin değerli Öğretim Üyeleri ile online çalıştay yapmış ve  “Kayısıda Çiçek Monilyası Raporunu” kamuoyunu sunmuştuk. Bu kez  üniversitemizin MTÜ-UZEM sistemi üzerinden E-Panel yaparak Covıd-19 salgın sürecinde Malatya’da kuru kayısı ve tarım sektörünü konunun tarafları ile masaya yatıracağız. Hem sanayici, hem tüccar, hem çiftçi ve üretici, hem resmi kurum yöneticileri ve hemde konunun  akademik boyutları tartışılacaktır. Sonuç raporu ilgili kurumlara gönderilecektir.

Bu süreçte  online toplantılar  ile kayısı üreticilerinin sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyu önünde tartışan Ziraat Fakültemizin değerli öğretim üyelerini tebrik ediyorum. Bu çalışmalarımız her alanda devam edecektir.” şeklinde konuştu.

-E-PANELE KATILACAK PANELİSTLER

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım’ın moderatörlüğünde yapılacak E-Panele konuşmacı olarak katılacak panelistler ve konu başlıkları şu şekilde:

-Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut , “Salgın, Gıda ve Bağışıklık Üçgeninde Kayısının Rolü)

-Tarım ve Orman Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir  (Covid-19 Sürecinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarımsal Üretime Yönelik Tedbirleri)

- Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu (Covid-19 Salgın Döneminde Malatya’da Tarıma Dayalı Sanayinin Durumu)

- Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan (Salgın Döneminde Borsanın Pozisyonu ve Kuru Kayısı Ticaretine Yönelik Beklentiler)

- Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit (Salgın Sürecinde Malatya’da Tarım ve Gıda Sektörüne Yönelik Kamusal Uygulamalar )

- MTÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Gündüz (Covid-19 Sürecinde Tarım ve Kuru Kayısı Ekonomisi Üzerine Değerlendirmeler)

- TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve  Malatya Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç (Çiftçi Gözüyle Kayısı Tarımına Yönelik Beklentiler)

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • M.Sinan ÖZTAN (4 yıl önce)
    Gerek kayısı şeniklerinde gerekse diğer zamanlarda kayısı konusunda çok toplantılar yapıldı.Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır.Toplantılar sadece salonlarda kaldı.Umarım bu toplantı sonuş verir ve çözüma kavuşulur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi (4 yıl önce)
    Fevzi nerde fevzi
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Prof Dr. Bayram Murat Asma hocam niye yok? Kaysı deyince Malatya da ilk akla gelen kişidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muallim (4 yıl önce)
    Selahattin Başkanımın olmadığı hiç bir Bilimsel çalışmanın benim.için kıymeti yoktur. Gelsinde millet sunum görsün. Kayısının Asurlardaki, Hititlerdeki hikâyesinden başlayıp konuyu Maske üretimine, dağıtımına bağlasın, oradan sosyal.entegrasyona giriş yapsın, oradan İnsanlık tarihinde görülmemiş bir hızla Fuzuli Caddesini bir gecede nasıl asfaltladıklarına çıksın, öğretmenliğinden, müfettişliğinden, işkur müdürlüğünden dem vurup bu zamana kadar kayısı ile ilgili hazırladığı ama kendisinden başka kimsenin duymadığı projelere değinsin. Dünyanın önemli akademik çevrelerinin kendisinin çalışmalarını nasıl gıpta ile izlediğini anlatsın. Yeşil Kuşak projesi ile Cumhurbaşkanımıza nasıl bir akıl verdiğinden bahsetsin. Herkes küçük dilini yutsun.
    0
    0
    Yanıtla