SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün 1 Fakültesi Kapatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Bazı üniversitelere bağlı enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması, birleştirilmesi veya adlarının değiştirilmesine yönelik Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı Su Ürünleri Fakültesi de kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan 2704 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 12 üniversitede yeni enstitü ve fakülteler kurulmasını öngörürken, 13 üniversitede de bazı enstitü, fakülte ve yüksekokulların kapatılmasını içeriyor.

2010 yılında kurulan Su Ürünleri Fakültesi kapatıldı

İnönü Üniversitesi’nin ikiye bölünerek Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kurulmasından önce Ziraat Fakültesi ile birlikte İnönü Üniversitesi’nin Battalgazi Kampüsü’nde faaliyet gösteren Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Cemil Çelik’in rektörlüğü döneminde, 2010 yılında kurulmuştu.

İlk kurulduğunda, misyonunu, “Uluslararası nitelikte, kendine güvenen, yaratıcı, bağımsız, objektif düşünebilen, toplumsal sorumluluk bilincine ve liderlik vasıflarına sahip mezunlar yetiştirmek; üretilen bilgilerin topluma yayılmasını sağlayarak, ekonomik ve toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak” olarak açıklayan, güncel durumda Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı Su Ürünleri Fakültesi, 1 Haziran 2010 tarih ve 2010 / 521 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve bu kararın 1 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmasından bir süre sonra eğitim – öğretim faaliyetlerine başlamıştı.

Malatya’da Su Ürünleri Sektörü Gelişir ve Su Ürünleri İhracatı Büyürken…

Malatya’da su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı son yıllarda çoğalırken, sektörün üretim kapasitesi her geçen gün artış gösteriyor.

Bu durumun yansıması olarak Malatya ihracatı içinde son yıllarda 4 ya da 5. sıraları alan su ürünleri ihracatı, 2018 yılında 8 milyon 125 bin dolarlık ihracat kapasitesine ulaştı.

Kayısı ağırlıklı tarımsal ihracat ve tekstil sektöründeki ihracat gücünün yanı sıra, su ürünleri sektöründe yeni bir ihracat odağı olma yolundaki Malatya’da, Su Ürünleri Fakültesi’nin, ayrılan kontenjan sayısı ile tercih eden öğrenci sayısı arasındaki dengesizlik gerekçesiyle kapatılması ilginç bulunuyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • harun reşit bulut (4 yıl önce)
    İsraftan kaçınmak lazım sırf bazılar faydalansin diye bu zamana kadar niçin kapatılmamış sorgulamak gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Hesapsız, kitapsız, plansız, programsız şov için açılan bölüm ve programlar ile ve bu gecekondu üniversitelere geçit veren YÖK eliyle ülkenin kaynakları heba edilmektedir. Rektörler kendilerine yandaş öğretim üyesi atamanın yolunu yeni fakülte ve bölüm açmakta görmektedirler. Bu yapılanlar ülkeye bir çeşit ihanettir. Gençlerin umutlarının sömürülmesidir. Meslekler bu ülkede bu YÖK ve rektörler eliyle itibarsızlaştırılmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (4 yıl önce)
    Malesef her yerde üniversite var. Gereksiz ve anlamsız. Oraya giden öğrencinin ve hocanın kalitesi ne derece? İşsizler ordusuna asker yetiştirmede bir numaralar. Az üniversite. Kaliteli öğrenci. Kaliteli eğitim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Yıllardır öğrencisi bulunmayan ve adeta bir kambur gibi sadece ismi olan bir fakültenin kapatılması çok doğru bir karardır. Cumhurbaşkanımıza ve Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda şuan kurulan fakültelere baktığımızda çok büyük yol kat edildiği görünüyor, Malatya'ya yeni Tıp Fakültesi Sağlık alanında büyük gelişmeler sağlayacaktır, bundan hiç şüphemiz yok. Emeği geçenlere bir Malatyalı olarak teşekkür ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir Pekdemir (4 yıl önce)
    O fakülte 10 yıldır faaliyette ve 10 yıldır 2 tane öğrenci mezun etmiş. Tercih edilmeyen bir fakülteye zorla öğrenci alamazsınız. Kapatılması mantıklı ve doğru bir karar. burada asıl suçlu olan İnönü Üniversitesindeki Ahmet Kızılay ve yönetimi ile milletvekilleridir. Bu karar ile suç üstü yakalanmışlardır, tercih edilmeyen, öğrencisi olmayan, 10 yılda 2 öğrenciyi mezun eden bir fakülteyi yeni üniversiteye vermişlerdir. Şimdi yeniden rektör olmak isteyen Ahmet Kızılayın malatya'yı ne kadar sevdiği yeni üniversiteye verdiği fakülteden belli.
    %0
    %100
    Yanıtla