SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Ödeneği de Yaklaşık 99 Milyon TL

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne 2021 yılı için, 98 milyon 885 bin TL ödenek verildiği öğrenildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne Merkezi Yönetim Bütçesi Kanunu ile ayrılan ödeneğin, yaklaşık % 50’sine karşılık gelen 47 milyon 106 bin TL’nin personel giderlerine tahsis edildiği açıklandı.

MTÜ’nün 2021 ödeneğinin yaklaşık 8 milyon TL’lik kısmının mal ve hizmet alımları için kullanılacağı belirtildi.

Özel Bütçeli İdareler kategorisinde yer alan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne ayrılan ödeneğin Ekonomik Sınıflandırma Tablosuna göre harcama kalemleri şöyle detaylandırıldı:

Yüksek Öğretim Programı: 91 milyon 366 bin TL

Araştırma – geliştirme ve Yenilik programı: 356.bin TL

Yönetim ve Destek programı: 7 milyon 163 bin TL

MTÜ’nün öz gelirleri

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi – Ekonomik Sınıflandırma Tablosuna göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin öz gelirlerine ait bazı başlıklar ise şöyle öngörülüyor:

Mal ve hizmet satış gelirleri: 298 bin TL

Birinci Öğretimden elde edilen gelirler: 37 bin TL

İkinci Öğretimden elde edilen gelirler: 41 bin TL

Diğer çeşitli gelirler (Öğrenci katkı payı telafi gelirleri) 961 bin TL

Hazine Yardımı 61 milyon 626 bin TL

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin 2021 Yılı ödeneğinin 61 milyon 626 bin TL’lik bölümünün ‘Hazine Yardımı’ kaleminden aktarıldığı belirtildi.

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında, İnönü Üniversitesi’ne de 2021 yılı için, 656 milyon 533 bin TL ödenek verilmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Türkiyedeki üniversitelerin klasik durumu. Kendileri bir fon üretemediği için habire devletten para. peki karşılığında üretilen bir şey var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Veliler (3 yıl önce)
    Ah birde ilkokul ve ortaokullara bir kuruş ödenek verilse milli eğitim bakanlığı liselere ,imam hatip ortaokullari ve özel eğitim okullarına ödenek gönderiyor ,ilk ve ortaokullara ise gönderilmiyor bütün okullar aynı uygulamaya tâbi olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Akça (3 yıl önce)
    Maşallah diyelim. Memleketimizde iki üniversitemiz var. ve ödenekleri gayet iyi. ama İnönü ile Turgut Özal'ı karşılaştırırsak inönü'nün ödeneği daha fazla. ne hikmetse düşük olanı manşet yapmışsınız. Sizin haberlerinizi severek okuyoruz Güler hanım. iki üçtür Turgut özal'ı eleştiriyorsunuz. bu işte bi terslik var bence. ya ordan nemalanamadınız yada silahşörlük yapıyorsunuz :) kaleminize yazık etmeyin. saygılarımızla EDİTÖR: https://malatyahaber.com/haber/inonu-universitesine-656-milyon-tl-odenek/
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Öznur Çalık ablası destek verir üniversite ileri seviyelere çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğçe (3 yıl önce)
    Ankara Malatya arası benzin parasına yetmez. Merak ediyorum. MTÜ rektörünün ikameti nerede acaba Malatya da mı Ankara da mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (3 yıl önce)
    Yazık o paraya. Hak etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Aslında burda tartışılması gereken önemli bir nokta var... Raporlarda üniversitelerin “Öz Gelirleri” düşük yani merkezi kamu iradesi olmazsa ayakta kalamıyorlar. ABD de Harvard, MIT iyi incelenirse devasa fonları kendi iç dinamikleri ile yarattıkları görülür. Bu nedenle yeni nesil 5:0 üniversite dediğimiz yapılanmayı hızlı aksiyon alarak oluşturmalıyız . Sözün özü; üniversite patent, faydalı ürün, tasarım, sanayi -kamu-STK-özel sektör işbirliği ile yüksek katma değer yaratmaya odaklanmalı. Ayrıca bağışlar (kendi iline vafasını ödeyen Kayseri’li iş adamları örnektir) ile ek gelir kaynakları oluşturulmalıdır. Yine Tıp Fakültesi ni bünyesinde barındıran üniversiteler niş alanlar da uzmanlıkları ile sağlık turizmden yüksek pay almaya odaklanmalıdır. Sadece Devletin desteği ile dünya üniversiteleri arasına giremeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Çok bile.
    0
    0
    Yanıtla