SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müstakil Bir Kalp Hastanesi Yapacağız"

0
Güncellendi - 2021-08-09 14:42:56
A- A+ PAYLAŞ

'ÇEVRE YOLUNUN BELLİ BÖLÜMÜNÜ BU YIL TRAFİĞE AÇACAĞIZ'.. AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yapılan yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Malatya son yıllarda AKP ile hızlı bir şekilde yatırım alan bu yatırımı da üretime çeviren Türkiye’nin büyüyen illerinden birisi. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, kayısımızda, sanayide, kültür tarihte bölgede parmakla gösterilen iller arasına girdik” dedi.

AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Tecde Derneği’ni ziyaretinde Tecde Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Tüfenkci burada yaptığı konuşmada Malatya’ya yapılan yatırımlardan bahsederek, önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini vurguladı ve "Malatya son yıllarda AK Parti ile hızlı bir şekilde yatırım alan bu yatırımı da üretime çeviren Türkiye’nin büyüyen illerinden birisi. Malatya daha önce 6. Bölge teşviklerinden faydalanamıyordu. En önemli kazanımlarından bir tanesi Malatya’nın 6. Bölge teşviklerinden yararlanması oldu. Yeni yatırımlarla Organize Sanayi’nin kıymetlenmesi, oradaki alt yapının güçlendirilmesi ve yeni parseller ürettiğimizde de yatırımcıların hızlı bir taleple aldıkları arsayı da yatırıma dönüştürmesi önemli. Son 2-3 yılda 20 binlere yakın ek istihdam sağlandı. Yeni açılacak fabrikalarla beraber bu istihdamı 30 binlere çıkarmak istiyoruz. Organize Sanayi bölgesine güzel bir arıtma tesisi yaptık ve mevcudu revize ettik. AK Parti döneminde özellikle yollar önemliydi. Biz Türkiye’nin her bir yanına ulaşım altyapısı noktasında gerçekten parmakla gösterilen hizmetler yaptık ve bu noktada Elazığ’a giderken Kömürhan Köprüsü, Adıyaman’a giderken Erkenek Tüneli de dahil olmak üzere her taraf duble yol. Ankara’ya giderseniz Karahan geçidi de dahil olmak üzere çift katlı asfalt yapılan standardı yüksek yollarla karşılaşırsınız."dedi.

“Müstakil bir kalp hastanesi yapacağız”

Malatya’nın sağlık altyapısıyla parmakla gösterilen bir il olduğunu belirten Tüfenkci, “Malatya’da sağlık anlamında neredeyse bütün ilçelerde entegre devlet hastanesi yaptık. Doğanyol’daki hastanemizi de inşallah bu yıl sonunda hizmete alacağız. Doğanşehir’e 100 yataklı devlet hastanesi yaptık. Arapgir’deki hastaneyi büyütüyoruz, yeni bir ilave hastane yapıyoruz. Kuluncak’ın nüfusu az olmasına rağmen oraya da entegre devlet hastanesi yaptık. Battalgazi’ye yeni devlet hastanesi yapıyoruz. İnşallah model bir hastane olacak. Bu sene sonunda bitecek ve Malatyalıların hizmetine sunmuş olacağız. Onkoloji hastanemizi bitirdik. Türkiye’nin önemli bir onkoloji merkezi oldu. 210 yataklı ve şu anda yüzde yüz dolu bir şekilde bölgeye ve Türkiye’ye hitap ediyor. Karaciğer Enstitüsü Türkiye’de enstitü anlamımda tek ve dünyada da ikinci. Nakil noktasında bu da bizi ayrıca gururlandırıyor. Müstakil bir kalp hastanesi yapacağız. 100 yataklı sadece kalp bölümleri ile ilgilenen güzel bir hastanemiz olacak. Çocuk Hastanemiz tamamlandı. Kadın Doğum Hastanemizi yeni yerine taşıdık. Malatya sağlık alt yapısında diğer illere göre parmakla gösterilen iller arasına girmiş oldu.

Tüfenkci yapılan diğer yatırımlarla ilgili de konuşarak, şunları söyledi:

“Vagon fabrikamız yıllardır atıl vaziyette duruyordu. Orayı Kızılay ile iş birliği yaparak Kızılay’ın üretim üstü haline getirdik. Karşısında Gümrük Ticaret Müdürlüğü’nü yaptık. Orada Lojistik Merkezini de bitirdiğimizde Organizenin devamı noktasında bir üretim üstü haline gelecek.

Yine bakıldığında Çevreyolu yılların sorunuydu, ihalesini yaptık, kamulaştırmasını yaptık. Hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl belli bir bölümünü trafiğe açacağız. Bunun yanında kuşak yollarımızı yapıyoruz. Hanımınçiftliği’nde 60 milyona yakın bir ihale bedeliyle viyadüğümüzü hayata geçirdik. Bu yılın sonunda kuşak yolumuzu da Büyükşehir Belediyemiz açmış olacak. Güney Kuşak yolunu da açacağız. Çalışmalar devam ediyor. Böylelikle şehrin trafik sorunu da çözmüş olacağız.

Beyler Deresi’nin üzerine ikinci bir köprü yapıyoruz. Organize Sanayinin bitiminde Malatya’yı kavşak haline getirecek çevre yoluyla bağlantılı ikinci köprü ihtiyacı da vardı. Bağlantı yolları bittiğinde orayı da hizmeti açmış olacağız.

Malatya’nın nüfusu büyütmesi lazım. Dışardan hem para hem de insan gelmesi lazım. Özel Harekat Bölge Başkanlığını Malatya’ya yapıyoruz ve Türkiye’de ilk ihalesini de Malatya’da yaptık. Bu Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığımızın yeni konsepti ve 3 bin 500’ün üzerinde özel harekatçımızın burada ikamet etmesi ve lojistiğini de burada sağlaması Malatya ekonomisi için önemli.

Eğitime gelecek olursak. İkinci üniversitemiz olan Turgut Özal üniversitemizi hayata geçirdik. Birisi bir Cumhurbaşkanımızın ismi diğeri ise diğer Cumhurbaşkanımızın ismi ve oraya da bir tıp fakültesi açtık. İnşallah bu sene öğrenci kabullerine de başlayacak. İlerideki hedefimiz de özel bir üniversiteyi veya vakıf üniversitesini Malatya’ya getirmek. Malatya’nın ekonomisini büyütmek için bu tür girişimler önemli. Bilkent okulları 250-300 milyonluk bir yatırımla kampüs oluşturuyor. Önemli bir yatırım onu da Malatya’ya kazandırdık.

Gelelim tarihimizin için önemli bir kilometre taşı görevi gören Arslantepe Höyüğü’ne. UNESCO kalıcı miras listesinde kabul görmesi müthiş bir olay. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yeni dönem içerisinde bu da Malatya’nın tanıtımı ve gelişmesi noktasında önemli bir görev görecek. Kurumlarımız gereğini yaptığında bölgemizin ve Malatya’mızın farklı bir noktaya geleceğini görebiliyoruz.

Son olarak kayısıya gelecek olursak, şunları söyleyebiliriz: Malatya için kayısı çok önemli. Köylere ve üreticilere baktığımızda iki senedir kayısıda memnuniyet var. Bunun sebebi, lisanslı depolar yaptık. Tarım ticaretinde lisanslı depolar önemli. Oraya ürününüzü koyduğunuzda sizden kira parasını almıyorlar. Laboratuvar parasını devlet karşılıyor, nakliyesinin belli bir kısmını devlet karşılıyor. Siz onu teminat gösterdiğinizde depoya koyduğunuz ürünler karşılığında bankada düşük faizli kredi alma imkanınız var. Şu anda TMO’da alım yapıyor. Kayısı artık değerinde alınıp satılmaya başladı. Üreticinin de mağdur olmasının önüne geçtik. Bu Malatya ekonomisi adına önemliydi. Özellikle Kayısının değerini bulması bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Kısacası sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, kayısımızda, sanayide, kültür tarihte bölgede parmakla gösterilen iller arasına girdik”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Hekimhanlı (3 yıl önce)
    Sayın vekil güzel konuşuyorsunda birde çiftçinin giderini söyle geçen yıl tarım kredi kooparatifinden 480 TL ye aldiğım 25 kg gözyaşı 790 TL olmuş dap gübresi 310 TL mazot 7.50 TL bunları niye konuşuyorsunuz pahalılık başını almış gidiyor siz hergün aynı konuları konuşuyorsunuz sadece yandaşınız ve çıkarı olanlar inanır size bu millet sandıkta gereğini yapacaktır eminim.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    yine hizmet yağmuru başladı ama arkası bostan tarlası yalan dolan beceriksizlik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    1- yeni yapılan kuzey çevreyolu 2x2 yapılıyor ve herzaman ki gibi yanlış kesinlikle 3x3 yapilmaliydi ilerde pişman olacaklar.. 2- İstanbul dan geldim misafirim malatya istanbul ile yarışıyor özellikle ev fiyatları.. sordum %45 arsa sahibi pay aliyormus...yani 50 daireli binanın 25 dairesi arsa sahibininmis... hayatımda gördüğüm en saçma ev yapma şekli... 700-900 bin TL ye arsa sahibini zengin etmek için ev alınmaz... çok uçuk rakamlar devlet buna bir çözüm bulsun... malatya da bir daire fiyatı 500 bini geçmez normalde.. dogu daki bir şehir sonuçta ..iş yok as yok fabrika yok asgari ücretli nasıl ev sahibi olacak vekil açıklayabilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Issizlikte yoksulukta esnaf isci memur emekli koylu perisan saglam kalpmi kaldi vekilerin kalpleri kaldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ekici (3 yıl önce)
    Bence geclerimiz icin isci muhendis memur alimi yapin sizler kendi aile bireylerini en iyi yerlere atiyorsunuz 1 dakika icinde
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    kayısı yıllardır 3 dolar milleti
    0
    0
    Yanıtla