SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Gitti, İnönü'nün Ailesi 'Sahipsiz' Kaldı

0
Güncellendi - 2020-12-27 03:55:19
O Gitti, İnönü'nün Ailesi 'Sahipsiz' Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

DEVLET VE CHP İLGİSİZ, İNÖNÜ'NÜN BABASI VE OĞLUNUN MEZARLARI BAKIMSIZ.. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet döneminin ilk Başbakanı, Kurtuluş Savaşı’nın Batı Cephesi Komutanı ve Atatürk’ün yakın silah arkadaşı, Malatyalı hemşehrimiz İsmet İnönü, vefatının 47. yıldönümünde törenlerle anılırken; İsmet İnönü’nün babası Hacı Reşit Bey ve oğlu Ali İzzetin’in  Sancaktar Mezarlığı’ndaki kabirlerinin bakımsızlığı ve mermerlerinin kırık-döküklüğü üzücü bir manzara yarattı.

İnönü Ailesi’nin yakın akrabası olan ve Malatya Belediyesi’nin cenaze hizmetleri vermediği yıllarda, Mezarlıklar Müdürlüğü kuruluncaya kadar 27 binin üzerinde cenazeyi bizzat defneden, cenaze kaldırma hizmetlerine Allah rızasını gözeterek ve gönüllü” olarak büyük katkı sağlayan, Malatya’nın sembol isimlerinden, 2007 yılında kaybettiğimiz Abdulhadi Çekirdek (Hadi Amca)’nın, sık sık bakımını yaptığı İnönü’nün babası ve oğlunun mezarları, İnönü ailesiyle hısımlığı da bulunan Hadi Amca’nın vefatından sonra bakımsızlığa terk edildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin ikinci Genel Başkanı olan ve bu görevi yaklaşık 34 yıl sürdüren İsmet İnönü’nün babası Hacı Reşit Bey ve oğlu Ali İzzettin’in Malatya’daki kabirlerinin bu kadar bakımsız kalması, CHP Malatya İl Örgütü’nün vefasızlığı olarak da değerlendiriliyor.

Hemen her konuşmalarında, Malatya’nın yetiştirdiği iki Cumhurbaşkanı’ndan söz ederken İsmet İnönü’yü anan Malatyalı siyasilerin ve Belediye Başkanları’nın da, İnönü’nün en yakınlarının mezarlarının içler acısı durumu konusunda ilgisiz kalması da eleştiri konusu yapılıyor.

İsmet İnönü'nün babası ile oğlunun mezarları, 1990'lı yıllarda kimliği belirsiz 'sapkın'ların saldırısına uğrayarak tahrip edilmiş, mezarlar merhum Abdulhadi Çekirdek'in (üstteki fotoğrafta) gözetiminde İnönü ailesi tarafından onartılmış, ancak taş olan mezarlar mermer ile kaplanmıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

İstiklal Savaşımızın Garp Cephesi Kumandanı İsmet Paşa'nın, savaş sırasında Malatya'daki akrabalarının yanına gönderdiği ve Malatya'da vefat eden babası Hacı Reşit Bey ile oğlu Ali İzzettin'in öyküsünün de yeraldığı yazıyı okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

[embed]http://malatyahaber.com/haber/cephedeki-ismet-pasa-ailesi-ve-malatya-gunleri/[/embed]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • süleyman (3 yıl önce)
    bana hakaret ediyorsun. Malatyalı olarak bir mezarı yaptıramıyorsun Devletten yardım istiyorsun devlete chp ye kızıyorsun bu ayıp sana yeter Serkan damat ferit ha yazıklar olsun sana
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    chp il örgütü lafa gelince inönü'ye laf söylemezken. bi mezara bakmaktan aciz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (3 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    CHP nasıl baksın mezarlığa?
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.Tahsin Yaşar (3 yıl önce)
    Güler Hazar hanım ben Av. Tahsin Yaşar mezarların tüm tadilatını ben yaptıracam bana ulaşın Lütfen 0 555 144 64 44 numaram.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has malatyam44 (3 yıl önce)
    Ben çok uzakta olan bir Malatyalı olarak üzüldüm. Ben CHP li değilim. Neden bu CHP nin görevi. Hemşehrimiz değilmi? Bu hepimizin görevi. Belediye başkanları mahalle muhtarları kısacası suçluyu aramak suçlamak yerine bir şeyler yapmak hepimizin görevi. Sadece İnönü ailesine değil tüm büyüklerimiz için yapmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • battalqazi (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Aktaş (3 yıl önce)
    İnsan o gayri müslüm lerin mezarlıkları görünce utanıyor.Yaşayanların değeri yokki ölülerimizin değeri olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Emre MERT (3 yıl önce)
    Milli mücadele yılları, Oğul İzzet’in ölüm haberi o sırada Ankara’da bulunan İsmet Paşaya mektup ile bildirilir. Mektubu ilk okuyan Halide Edip Adıvar hatıratında bu durumu şöyle anlatıyor “ İsmet paşanın oğlunun ölüm haberi mektup ile bildirilmişti. Ben eşim Adnan ile bu haberi kendisine nasıl vereceğimizi istişare ederken, kendisi birden odaya girdi. Masanın üzerinde tarafına yazılmış mektubu görünce alıp okudu ve odadan hızla çıktı. Biz kendisinin cenaze için Malatya’ya gideceğini düşünürken O cepheye çıkmıştı” bu haberi okuduktan sonra söyleyeceklerim bu kadar! Kaynakça: Halide Edip Adıvar “Türk’ün Ateşle İmtihanı” Şevket Süreyya Aydemir “İkinci Adam”
    0
    0
    Yanıtla
  • yılmaz (3 yıl önce)
    MALATYA CHP TEŞKİLATININ AYIBI Merhum Hemşehrimiz İsmet İnönü nün mezarının bu şekilde bakımsız bırakılması hususunda MALATYA CHP TEŞKİLATINA YAZIKLAR OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman (3 yıl önce)
    Devleti niye karıştırıyorsun. amacın nedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Devleti kuranlardan birinin, bu devletin kurulmasına vesile olan İstiklal Harbi'nin Garp Cephesi kumandanının, harp sırasında Malatya'ya gönderdiği babası ve oğlunun mezarları olması nedeniyle devletin ilgilenmesi isteğinin neyini anlayamadın Damat Ferid'in uzantısı yamuk zihniyetli!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla