SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O İddialar Gerçeği Yansıtmıyor"

0
Güncellendi - 2019-07-18 20:53:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, lisanslı depoculuk çalışmalarının sürdüğünü belirtti.  Bakan Yardımcısı Tunç, Sultansuyu Tarım İşletmesi’ndeki her birim faaliyet alanının daha da geliştirileceğini ifade etti.

23.Uluslararası  Kayısı Festivali’ne katılmak üzere  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, TİGEM Genel Müdürü  Ayşin Işıkgece ile birlikte Malatya’ya geldi.

 Bakan Yardımcısı Tunç ve TİGEM Genel Müdürü Işıkgece ilk olarak Sultansuyu Tarım İşletmesi’ni ziyaret ettiler. Bu ziyarette milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık da yer aldı.

Tunç ve Işıkgece ile milletvekilleri Sultansuyu Tarım İşletmesinde incelemelerde bulundu  ve  Aygır Tavlası ile Hipoterapi merkezini gezdiler.  Ziyaret sırasında Sultansuyu Tarım İşletmesi  Müdürü  Ahmet Karakeçe, işletmenin sorun ve talepleri hakkında  Bakan Yardımcısı ve TİGEM Genel Müdürü’ ile Milletvekillerine brifing verdi.

Ziyarette yer alan Ticaret Borsası Başkanı  Ramazan Özcan, kükürt sorununun çözümü için  bakan yardımcısından destek istedi.  Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ise ihracatçıların cezai işlemlerle karşı karşıya kalmaması için kükürt için 3000 ppm’ e çıkartılması için çalışma yapılabileceğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Tunç ve beraberindekiler daha sonra  1.OSB’de ihracat yapan kayısı fabrikasını da ziyaret etti.  işçilerle konuştular ve işletme sahibinden de bilgi aldılar.

İhracat için hazırlanan kayısı kutularının üzerinde  Avrupa Birliği  Coğrafi işaret logosunun olmadığını gören TİGEM Genel Müdürü Ayşin Işıkgece, işletme yetkililerine coğrafi işaret logosunun kullanılması halinde  ürünün daha fazla değer kazanacağını  dolayısıyla yaş ve  kuru kayısı  ihracatının da artacağını buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Işıkgece, kartını işletme yetkilisine vererek, kendileriyle görüşmeleri halinde bu konuda  yardımcı olacaklarını da belirtti.

Gezinin ardından kısa bir değerlendirme yapan Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, “23.Uluslararası Kayısı Festivali kapsamında Malatya’ya geldik. Fuarın açılışı ve kayısı yarışmasına katılacağız. Gerek Malatya, gerekse Türkiye’nin çok önemli bir ihraç ürünü olan kayısının hasat döneminde gerek kayısı üreticileri, gerekse Malatya’lı hemşehrilerimizle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Tunç,  Lisanslı depoculuk çalışmasının sürdüğünü, tamamladığında  Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin kendi marketlerinde bir miktar ürün alıp teşhir edileceğini de ifade etti.

Bakan Yardımcısı Tunç bir soru üzerine ise Sultansuyu Tarım İşletmesindeki süt sığırcılığının özelleştirilmesi gibi bir düşüncenin olmadığını, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını , Sultansuyu’ndaki her birim faaliyet alanının daha da geliştirilerek sürdürülebilir tarım üretimine destek vermeye devam edileceğini söyledi.

Tunç ve Işıkgece Vali Aydın Baruş’u da ziyaret edip ardından fuara alanına geçtiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    malatya kayısısı lisanslı depoculuk ile anca değer kazanır.çiftci mahsulü ne yapacağım diye haraç mezat satmaz ,elinde bulunan sertifika ile ihtiyacı miktarını o günkü rayiç üzerinden paraya çevirir.bu durum çiftcinin elini güçlendirir.büyükler bunu istemez .bu iş sürümcemeye bırakılır.çiftci elini acıp gözünü kapatmaya devam edecek.ey vekiller ,ey yöneticiler,ey vatandaş malatya nın tek ve her zaman en önemli konusu kayısıdır.bu böyle biline ...
    0
    0
    Yanıtla
  • KÖYLÜ (5 yıl önce)
    lisanlı depoculuk malatya çiftçisinin boş memesi yani yalancı memesi bir türlü sona gelinmedi yılan hikayesine döndü her seçim arifesinde veya şenlik. ferstival toplantıların arifesinde çiftçimizin ağzına veriliyor malatya çiftçisinin ağlamasının kesilmesi için
    0
    0
    Yanıtla