SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Okullarda 'Sıfır Atık ve Çevre Bilinci' Eğitimi

Okullarda 'Sıfır Atık ve Çevre Bilinci' Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

 ‘Sıfır Atık ve Çevre Bilinci’ Eğitimlerine devam eden Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü,  geri kazanım, su kirliliği, hava kirliliği, iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve alınması gereken önlemler gibi birçok konuda bilgilendirme yapılarak öğrencilerin çevre bilinci kazanmalarına katkı sunuyor.

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çocukları çevre ve doğanın korunmasında daha bilinçli ve duyarlı hale getirmek, çevre bilincini aşılamak, çevreye duyarlılığı ve sağlıklı yaşamı öğretmek amacıyla her hafta bir okulda  ‘Sıfır Atık ve Çevre Bilinci’ Eğitimleri düzenliyor. 

Çevre konusunda uzman eğiticilerin gözetiminde gerçekleşen eğitimlerde, çevre kirliliği, suyun tasarruflu kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanması gibi konularda detaylı bilgilendirmeler yapılıyor.

Çevre problemlerinin çözümünde eğitim faaliyetlerinin kalıcı çözümlerin getirilmesinde etkin bir rol oynayacağından yola çıkılarak gerçekleştirilen teorik ve pratik eğitim programları; çevre konusunda bilinçli ve duyarlı bireylerin yetiştirilmesine ciddi katkılar sunuyor. Eğitim çalışmalarına büyük ilgi gösteren öğrenciler, erken yaşlarda sağlıklı, temiz ve düzenli bir çevrenin insan ve toplum hayatı için ne kadar önemli olduğunu keşfediyorlar.

Çevre sorunlarını çözmede ve önlemede önemli bir yer kaplayan eğitim hizmetlerini dikkatlice takip eden öğrencilerin, öğrendikleri bilgileri okul, toplum ve aile hayatlarına yansıtarak çevre ve doğanın korunmasında kalıcı davranışlara sahip olmaları hedefleniyor. İnteraktif şekilde gerçekleştirilen eğitimleri ilgiyle takip eden öğrenciler, merak ettikleri soruların da yanıtlarını alıyorlar.

Eğitim programına katılan öğretmen ve öğrenciler çevrenin korunmasına yönelik düzenlenen eğitim seminerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE..

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Turgut Özal Üniversitesi iş birliği ile organize edilen ‘Enerji Tasarrufu ve Sıfır Atık’ konulu eğitim gerçekleştirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Turgut Özal Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Enerji Tasarrufu ve Sıfır Atık’ konulu eğitime, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Erdem, fakülte dekanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katılım sağladı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Şube Müdürlüğü’nün “Değişime sen de evet de” manifestosu ile iklimin dünyamızda ve ülkemizdeki olumsuz etkilerinin anlatıldığı eğitimde çözüm önerileri de beraberinde sunuldu. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından Kimya Mühendisi Özden Şahin tarafından verilen eğitimde toplum olarak “İklim Değişikliği Okuryazarlığı” hakkında farkındalık yaratmak adına “Enerji tasarrufu ve Sıfır Atık” konuları anlatıldı. Eğitime katılan öğrenciler anlatılan konular hakkında soru ve cevap bölümüne de iştirak etti. 

Çevre Koruma, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Şube Müdürlüğü’nün “Değişime sen de evet de” manifestosu ile verdiği eğitimde fosil yakıtların kullanımına bağlı olarak artan sera gazının iklime olan olumsuz etkileri anlatıldı. Aynı zamanda yenilebilir enerji kaynakları ve enerji tasarrufu konusu katılımcılara aktarıldı.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız