SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onurlu Şahsiyetler Yetiştireceğinizden Eminim"

0
Güncellendi - 2019-11-26 02:55:38
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Malatya’da kutlama programı düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program daha sonra Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam etti.

Programa Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İlçe Milli Eğitim müdürleri, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri, bazı STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmaların ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal’in Başöğretmenliğinin kabul tarihi olan 24 Kasım gününün 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatarak, “Bugün kadim bir mesleği icra eden değerli öğretmenlerimizin emeklerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en değerli ve köklü mesleği olmaya devam etmektedir. Yarının umudu, bugünümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı daha ileriye taşıma görevi bizim omuzlarımızdadır. Bundandır ki öğretmenlik mesleği maddiyatla veya başka bir şeyle kıyaslanamayacak kadar yüce bir meslektir. Dünyadaki en saygın mesleği icra eden meslektaşlarım; Gününüz kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Vali Aydın Baruş da konuşmasında, “İnsanın, hayatında iz bırakan, unutamadığı kişilerin sayısı sınırlıdır. Öğretmenler bu müstesna kişilerdendir. Çünkü öğretmenler, kişiliğimizin oluşmasını sağlayan hamuru şekillendiren ustalardır. Bugün birçoğumuz, sahip olduğumuz mesleği, elde ettiğimiz başarıları öğretmenlerimizin bizlere verdiği eğitim ve terbiyeye borçluyuz.” dedi.

“Bizleri yetiştirerek bugünlere gelmemizde büyük emeği olan öğretmenlerimize şükranlarımı ifade etmek istiyorum.” diyen Vali Baruş, konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“İnsan iki unsurla vücut bulur: Akıl ve ruh. Akıl öğrenmekle, ilim tahsil etmekle gelişir. ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ Hikmet-i İlahisi ilim öğrenmenin bu kutsiyetine işaret etmektedir.

Ancak, sadece bilmek yetmez, tahsil ettiğimiz bilginin anlam kazanması için o bilgiyi vicdan süzgecinden geçirerek hak ve hakikat doğrultusunda amele dönüştürmek gerekir. Hayat üzerine öğrendiğimiz bilgiler böylece irfana dönüşür ve insanlığın hayrına hizmet eder. Akıl ve vicdanı şekillendirme uğraşısı olan eğitim insanı inşa etme sürecidir. İnsanlarını güzel ve başarılı bir şekilde yetiştiren toplumlar geleceklerini de sağlıklı bir şekilde inşa etmiş olurlar.

Bu manada; geleceğin nesillerini inşa eden öğretmenler içinde yaşadıkları toplumun gerçek mimarlarıdır.

Cenab-ı Hakkın ‘Oku’ Emr-i İlahisinin ışığında, ilk hecelerin dilimizden dökülmesini sağlayarak bilgi pınarlarından ilk suyu içmemize vesile olan öğretmenler son derece kutsal bir görev icra etmektedirler.

Öğretmenler, aynı zamanda, geçmişin bilgi birikimini çağın bilgisiyle harmanlayarak istikbalimiz olan çocuklarımızın istifadesine sunan; inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azim ve fedakârlıkla öğretme çabası gösteren toplum rehberleridir.

Çocuklarımızın fıtratında mevcut bulunan yetenek ve eğilimleri Vatanımızın, Milletimizin ve insanlığın menfaatleri istikametinde ortaya çıkaran öğretmenler, geleceğimizin inşasında başrole sahip kişilerdir. Temel amacı nitelikli insan yetiştirmek olan eğitim sisteminin omurgası öğretmendir. Bu anlamda öğretmenlerin hizmet öncesi eğitimleri sırasında iyi yetiştirilmeleri ve aldıkları eğitim çerçevesinde yeniliklere uygun çalışmalar yaparak kendi kapasitelerini yükseltmeleri, ifa ettikleri hayati görev bakımından son derece ehemmiyet arz etmektedir. Bir milletin güçlü ve müreffeh bir geleceği teminat altına alması yolunda en büyük görev öğretmenlere düşmektedir.

Çünkü öğretmenlikten başka doğrudan insan yetiştirmeyi hedefleyen bir meslek dalı daha mevcut değildir.

Her biri adeta bir irfan pınarı olan öğretmenlerimizin güzel hasletlerle donattığı her çocuğumuz, huzurlu bir toplum, kurtarılmış bir gelecek ve filizlenmiş bir medeniyet demektir.

Her ne kadar günümüz eğitim sisteminde teknolojinin unsurlarından fazlasıyla istifade ediliyor olsa da, asla unutulmamalıdır ki eğitimin ana unsuru öğretmendir.

Öğretmenin etkin olmadığı, kendisini vakfederek çalışmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması mümkün değildir.

Öğretmenler ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyen ve görevini icra ederken her türlü fedakârlığı tereddütsüz gösteren münevver insanlardır.

Sizler, cahiliye karanlığına bir güneş gibi doğarak Rabbü-l Alemin’in kendisine vahyettiğini tebliğ ve tatbik ederek ümmetine en güzel şekilde örnek olup öğreten Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in rahlesinin varislerisiniz.

Sizler Osman Gazi’nin gönül çerağı Edebalı, çağ açıp çağ kapayan Fatih’in hocası ve mihmandarı Akşemseddin’siniz.

Anadolu’yu ebedi Türk Yurdu yapan Sultan Alp Arslan’ı, mazlum milletlere hürriyetin ve bağımsızlığın yolunu gösteren Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştirenler sizlersiniz.

Ve yine sizler, sahip olduğunuz ilim, irfan ve erdemin yeni nesillerimizin aklında ve yüreğinde neşv-ü nema bulmasını, yaşatılmasını sağlayan ilim pınarlarısınız.

Tarihe altın sayfalar eklemiş büyük insanlar yetiştiren Aziz Milletimiz, sizlerin emekleri sayesinde, bu başarıları devam ettirecek ve Türkiye’yi dünyanın lider ülkesi yapacak olan nesilleri yetiştirmeye devam edecektir.

Medeniyetimizin geleceği olan çocuklarımızın akıl ve vicdanları sizlere emanettir.

Fikri hür, vicdanı hür, karakter sahibi, fikir dünyasının bütün kutuplarına yelken açmaktan korkmayan, özgüven sahibi nesiller yetiştirmek sizlere tevdi edilmiş çok önemli bir görevdir.

Sizler, nesillerimizi, ilim ve irfan bakımından ne kadar donanımlı yetiştirirseniz, ülkemizin geleceği de o kadar aydınlık ve müreffeh olacaktır. Başöğretmen Atatürk’ün şu sözlerini asla hatırınızdan çıkarmayınız: “Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz.

Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem.”

Bizleri binlerce yıldır bir arada tutan, bağımsızlığımız ne zaman tehlikeye düşse milletimizi yeniden dirilten ve ayağa kaldıran değerleri çocuklarımızın hafızasına ve kalplerine nakşetmelisiniz.

Ecdadımızın bizlere emanet ettiği Kurtuluş Savaşı Ruhunu, 15 Temmuz Diriliş Ruhunu yaşatmada en önemli rol sizlere düşmektedir.

Aklını ve vicdanını başkalarının hizmetine veren değil, vücudunu ve ruhunu ülkesine ve onun insanına feda etme anlayışına sahip nesillerin yetişmesi öğretmenlerimizin en büyük sorumluluğu ve şerefi olacaktır.

Öğrencilerinize sadece bilgi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden; çağın gereklerine vakıf, hedefini bilen, milli ve manevi değerlerimizi haiz, yıkıcı ve bölücü şer odaklarının oyunlarına figüran olmayacak onurlu şahsiyetler yetiştireceğinizden eminim.

İnanıyorum ki çocuklarımızın ve gençlerimizin bu ihanet şebekelerinin kölesi olmasına hiçbir şekilde fırsat vermeyecek, vazifenizi yerine getirmek hususunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacak, coşkun azminiz ve inancınızla istikbalimizi inşa etmeye devam edeceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun dört bir yanında görevlerini icra etmekte olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, aileleri ve çocuklarıyla birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum”

Program aday öğretmenler için yemin töreninin yapılması, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi ve “Anadolu” temalı ‘Hasan Ali Yücel Öykü’ yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle son erdi.

HEKİMHAN'DA..

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Cafer Dilek ve öğretmenler, Sakarya Ortaokulu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Dilek, Öğretmenevi'nde devam eden program yaptığı konuşmada, öğretmenlerin önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Öğretmenlerin toplumun önderleri ve yol göstericileri olduğunu anlatan Dilek, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Program mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin töreniyle sona erdi.

DOĞANŞEHİR'DE

Doğanşehir ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı.

Doğanşehir İlçesinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler ve öğretmenler tarafından çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalara, İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü Konferans Salonu'nda devam edildi.

Programda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Öğretmenler Günü mesajı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, burada yaptığı konuşmada, tüm eğitim camiasının gününü kutladı.

Konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayan 24 aday öğretmen yemin etti.

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu "Hasan Ali Yücel" Edebiyat ödülleri kapsamında öğretmenler arası öykü yarışmasında dereceye giren öğretmenlere de ödülleri verildi.

ARGUVAN'DA

Arguvan ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir tören düzenlendi. Arguvan Nazım Hikmet meydanında bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe kaymakamı Abdullah Şahin ise yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin mimarı, yeni nesillerimizi yetiştiren ve büyük önem taşıyan öğretmenlerimiz yeri gelince abilik, yeri gelince annelik yaparak çocuklarımızın geleceği açısından büyük önem taşıyorlar. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her turlu fedakarlığı gösteren, faydalı bilgiler veren ve bunları sadece öğretmekle kalmayıp öğrenmeyi de sevdiren, öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Törene Arguvan ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Arguvan İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva, İlçe Emniyet Amiri İbrahim Bozkuş İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yarın da Arguvan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans düzenleneceği belirtildi.

Bülten- iha- AA- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Hekimhan'da

Doğanşehir'de

Arguvan'da

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız