SON DAKİKA
SON DEPREMLER

OSB'deki MYO İnşaatı İlerliyor

0
Güncellendi - 2018-09-10 05:18:40
OSB'deki MYO İnşaatı İlerliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi içinde, yapımı devam eden Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu’nun eğitim ve öğretim faaliyetine başlamasından sonra, sadece Malatya’daki endüstriyel işletmeler için değil, bölge kentlerindeki iş gücü piyasasının nitelikli personel ihtiyacına cevap vereceği belirtiliyor.

Temeli geçtiğimiz Ocak ayında dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin katılımı ile atılan Malatya OSB Meslek Yüksekokulu’nun yapımı hızla devam ediyor.

Türkiye’de Organize Sanayi Bölgeleri içinde inşa edilen 8 Meslek Yüksekokulu’ndan biri olan, müfredatı endüstriyel eğitim ve işletme ilişkisi çerçevesinde yapılandırılacak ve modern teknoloji ile donatılacak olan OSB Meslek Yüksekokulu 30 bin 800 m2’lik bir alana inşa ediliyor.

4 ayrı blok yapılıyor

İnşaatı tamamlandığında butik bir üniversite kampüsü görünümü kazanacak olan yerleşkede yapımı devam eden OSB Meslek Yüksekokulu’nun mevcut durumu ve içeriği hakkında soruları cevaplandıran 2. OSB Müdürü Mimar Vahap Erdem, bölgedeki Endüstri Meslek Lisesi’nin yanı sıra Meslek Yüksek Okulu’nun da tamamlanmasıyla iş dünyasının istediği nitelikli personelin Malatya 2. OSB kampüsü içinde yetiştirileceğini söyledi.  Okulun fiziki planı hakkında bilgiler aktaran Erdem “12 bin metre kare kapalı alan olacak. Dersli, atölye, idari bina ve sosyal hizmetler olmak üzere 4 ayrı bloktan oluşacak. MYO’nun atölye blokunda 9 atölye, 13 laboratuvar yer alıyor. Derslik blokunda ise 27 derslik, 2 teknik resim salonu, 6 bilgisayar laboratuvarı bulunacak.  Derslik bloku toplamda 4 bin metre kare kapalı alana sahip olacak. İdari blokta, 160 kişilik konferans salonu, 1 adet toplantı salonu, 12 adet idari ofis, 10 teknik personel ofisi, 47 akademik personel ofisi olmak üzere toplam 3 bin metre karelik kapalı alana sahip olacak. Sosyal hizmetler blokunda da mutfak, kafeterya, kütüphane, mescit ve yemekhane olmak üzere bin 600 metre kare kapalı alana sahip olacak” dedi.

Hangi bölümler olacak?

Vahap Erdem, sanayici ve iş dünyasının beklediği nitelikli personel yetiştirmek amacıyla kurulacak olan okulda eğitim-öğretim verilecek bölümlere ilişkin de şu bilgileri aktardı:

“Bilgisayar programcılığı, Elektrik, İnşaat Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Maden, Tekstil Teknolojisi, Giyim ve Üretim, Moda Tasarımı bölümleri. Mevcut planlama bu şekilde ancak Malatya Organize Sanayi Bölgesinin beklenti ve ihtiyaçlarına göre yeni bölümler de eklenebilir.”

Teorik ve pratik eğitim bir arada

OSB Meslek Yüksek Okulu’nda 3+1 eğitim modelinin uygulanacağını ve 2019 yılında öğrenci alınacağını kaydeden Vahap Erdem, 3 yarıyılın okulda, 1 yarıyılın ise sanayi uygulaması olarak gerçekleştirileceğini ifade etti.  Böylece mezun olan öğrencilerin sanayicinin kullandığı yüksek teknolojiyi uygulama ortamında görerek nitelikli iş gücü olarak yetiştirilmiş olacağını aktaran Erdem, “ Sanayicinin beklentilerini dikkate alarak eksikliklerini tamamlamış bir şekilde mezun olma imkanı bulmuş olacaklarından mezuniyet sonrası çalışma hayatına adaptasyonda sorunlar yaşamayacaklar” diye konuştu.

“Hükümetimize teşekkür ediyorum”

Malatya 2. OSB’de yapımı devam eden okulun Türkiye’deki 310 organize sanayi bölgesi içerisinde 8 okuldan biri olduğunu yineleyen Erdem, yapımında emeği geçen başta hükümet yetkilileri olmak üzere, dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP Milletvekili Bülent Tüfenkci’ye, Öznur Çalık’a,  Malatya Valiliği’ne, İnönü Üniversitesi ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

OSB MYO Maket Görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mantık (5 yıl önce)
    Acil olarak Tekstil.moda tasarım. ve Hazır Giyim bölüm leri açılmalı. OSB de olması çok yerinde bir seçim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Türkiye'de OSB lerin en buyuk sorunu nitelikli isgucudur hic suphesiz. Yani Mavi Yakali dedigimiz Teknik elaman ihtiyacinin en cok yasandıği yerlerdir buralari. Ozellikle OSB icinde kurulan boyle bir okul OSB nin ihtiyacini da iyi sekilde karsilar. 2. OSB yi bugun Sosyal Dokularla Entegraayonunu saglayanlari ve emegi gecenleri tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Endüstri meslek lisesi. Çalışan kadınların çocukları için kreş. 5 bin kişi kapasiteli cami.3 milyon Euro hibeli iŞGEM. Meslek yüksek okulu. Emeği geçen herkese teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • trabzondan (5 yıl önce)
    Hazır yeni binaları, bölümleri varken Yeni Üniversiteye devredilse daha güzel olur. En azından binaları geçici olarak kullanlabilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (5 yıl önce)
    gereksiz bir yatırım. myo nun yeri değişince ne olacak anlamıyorum. mevcut bölümlerin kontenjanları yerlerde sürüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet KARA (4 yıl önce)kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Akçadağ MYO gibi olur. % öğrenci ile devam edersiniz Hocalar da boş boş oturur. Böylece yeni bir kit oluşturuşunuz.. Kime sordunuz da? Hangi sanayici kapınızı çaldı? Kervan geçmez yere yapacağına kampüse yapsaydınız da myo öğrenciside kendini Üniversite görmüş sayardı.. O Para iyi arge yapsaydınız. Ünivesitenin görevi sanayiye işçi yetiştirmek değil ürün geliştirmek … yazık.. yazık.. Ehh.. ufukları bu kadar Malatyalının...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yiğit (5 yıl önce)
    Teşekkür ediyorum sonunda düşündüler.
    0
    0
    Yanıtla