Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın papağanı, Özal'ın vefatının üzerinden 22 yıl geride bırakarak, 40’ıncı yaşını yeni sahibi ile pastayla kutladı.
Antalya’da yaşayan turizm işletmecisi Metin Suna, kendisinin de Malatyalı olduğunu ve İstanbul’da bir arkadaşının tavsiyesi ile Özal'ın papağanı Cabbar’ı almaya karar verdiğini söyledi. Özal’ın vefatının ardından papağana bakan kimsenin kalmadığını aktaran Suna, o zaman 22 yaşında olan papağanı 18 yıl önce satın aldığını kaydetti. 18 yıldır papağanı yanından hiç ayırmadığını dile getiren Suna, gözü gibi baktığını belirtti.
ÖZAL'IN FOTOĞRAFINI GÖRÜNCE "BABA" DİYOR
Malatya’da Özal ile komşu olduklarını ve ailecek kendisini çok sevdiklerini ifade eden Suna, "Rahmetli Turgut Özal’ın papağanını 18 yıl önce satın aldım. Özal, ölünce eşi bakamayıp sattı. Arkadaşım almış sonra o da bana sattı. 18 senedir ben bakıyorum. Konuşuyor, dans ediyor, türkü söylüyor. Bir evlat gibi benim yanımda. Hiç yanımdan ayrılmaz" dedi. Özal’ın fotoğrafını görünce papağanın etkilendiğini kaydeden Suna, "Özal’ın fotoğraflarının etrafında dolaşıyor. Bir şey yapamıyor. Fotoğrafları görünce ‘Baba’ demeye başlıyor" ifadelerini kullandı. Rahmetli Özal'ın papağan ile bir fotoğrafını da gösteren Suna, "Fotoğrafta Özal papağana yiyecek veriyor. Vitaminini veriyor" dedi.
"ASLA SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
Özal’ın ailesinden papağanı geri almak gibi bir talep gelmediğini ifade eden Suna, "Asla satmayı düşünmüyorum. Benim için çok değerli. İyi paralar verenler de oldu. Yine vermedim. Şu an 100 bin dolar bile getirseler yine vermem. Canı isterse konuşuyor. Sohbet ediyor. Genellikle ne haber, nasılsın, merhaba diyor" diye konuştu.
40'INCI YAŞINI KUTLADI
Bugün papağanın 40’ıncı yaşını kutladıklarını aktaran Suna, "Çok güzel bir kutlama oldu. Arkadaşlarım da destek verdi. Pastasını da yedi. İnşallah uzun yıllar sağlıklı şekilde benimle kalır" dedi. Papağanın aylık 50 TL masrafı olduğunu kaydeden Suna, "Antep fıstığı, ceviz, badem yiyor. Elma, portakal, kivinin de sadece suyunu içiyor. Vitaminini oradan alıyor. ARA cinsi, Brezilya’dan gelme. Kısa mesafeli uçabiliyor" diye konuştu.