İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ VE BÜYÜKŞEHİR'İN MÜTEAHHİDİ.. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca (ÖİB), Malatya’da özelleştirmeye ihalesine çıkartılan 20 bin metrekare büyüklüğündeki arsa 4 milyon 300 bin TL bedelle, merkezi Diyarbakır'da, şubesi Malatya'da bulunan ve başta inönü Üniversitesi olmak üzere, Malatya'daki devlet kurumlarından çok sayıda inşaat ihalesi alan Süleyman Ekinci'ye ait Asvi İnşaat Limited Şirketi'ne satıldı.
Fırat Edaş binasına bitişik 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin yanı başındaki İkizce Mahallesi - 113 ada 30 nolu parseldeki 20 bin 52 metrekare büyüklüğündeki Sümer Holding üzerindeki hazine arazisi Ekim 2020’de “satış” yöntemiyle özelleştirme ilanına çıkartılmıştı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın satış Kararı'na göre, söz konusu taşınmazın satış İhalesine, Diyarbakır merkezli Asvi İnşaat Mühendislik Lşmited Şirketi, Malatya merkezli Kmstone Maldia Karo Zemin Limited Şirketi ve Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi teklif verdi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kararı'nda, İkizce mahallesindeki 20 bin metrekare yüzölçüme sahip arsanın, İhale Komisyonu tarafından, Asvi İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne, 4 milyon 300 bin TL bedelle satılmasına karar verildiği belirtildi.
Arsayı satın alan şirket Diyarbakır merkezli ama müteahhitlik işlerinin büyük bölümü Malatya'da
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 4 milyon 300 bin TL bedelle satışına karar verilen 20 bin metrekare büyüklüğündeki araziyi satın alan Asvi İnşaat Ltd. Şti. 2014 yılında Süleyman Ekinci tarafından Diyarbakır'da kuruldu.
Asvi İnşaat Ltd.Şti.'nin Malatya Şubesi ise Kasım 2015'de kuruldu.
Ancak şirketin 2014 yılında Diyarbakır'da kurulmasına karşın, Ticaret Sicil Gazetesi'nde kurucu Süleyman Ekinci'nin ikametgah adresinin Malatya'da olduğu belirtildi.
Diyarbakır'da kurulduğu görülen ancak aldığı ve yaptığı müteahhitlik işlerinin büyük bölümü Malatya'da olan Asvi İnşaat, İnönü Üniversitesi'nden çok sayıda ihale aldı.
İnönü Üniversitesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin müteahhit firması
Şirketin internet sitesine göre; Asvi İnşaat, bu ihaleler kapsamında, Rektör Ahmet Kızılay tarafından maliyeti 15 milyon TL olarak açıklanan İnönü Üniversitesi Camii inşaatı'nın yanı sıra İnönü Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi Binası inşaatı, kampüs büyüklüğündeki İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksekokulu binaları, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Binası inşaatının yapımını üstlendi.
Asvi İnşaat, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden de Trambüs Bakım İstasyonu ve durak yapım işi ve Fahri Kayahan Bulvarı Çevre Düzenleme yapım işini yürüttü.
9 parçaya bölünen o arazinin parseli….
Satışı onaylanan parsel, daha önce ‘özelleştirme’ adı altında birçok kez satılmak istenen, ancak çeşitli nedenlerle satışı gerçekleşmeyen Fırat Edaş binasının yan tarafında bulunan, Malatya-Adıyaman Karayolu ile demiryolu arasında kalan ve 9 parsele bölünün 243 bin metrekarelik arazinin demiryoluna bitişik olan kısmını oluşturuyor.
Söz konusu arazi 243 bin metrekarelik şeklinde bir bütün olarak en son 2015 yılında satışa sunulmuş ve satış işlemi iptal edilmişti. Ardından arazinin daha kolay elden çıkartılması için 9 ayrı parsele bölünerek satıya sunulmuş ve çevreyoluna cepheli iki arazi ilk ihalede satılmıştı.
2 teklif verilen Yıldıztepe beklemede
Aynı ilanda satışa çıkartılan Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesi’ndeki (Yıldıztepe-villaların üst kısmı) 985 ada 496 parseldeki 39 bin 678 metrekare büyüklüğündeki arsa için ise Asvi İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi tarafından teklif verildiği, ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bu satış konusunda kararını henüz vermediği öğrenildi.
malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi