SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Pancar Alım Süresi Uzatılmalı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 bin dönüm arazide ekili şeker pancarlarını sökemeyen üreticiler, şeker fabrikasının alım kampanya süresini uzatmasını istiyor.

Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç, AA muhabirine, ilçede 25 bin dönüm arazide şeker pancarı yetiştirildiğini, buradaki ürünlerin Malatya Şeker Fabrikası'nda işlendiğini anlattı.

Mevsim şartlarının pancar sökümünü olumsuz etkilediğini bu nedenle 3 bin dönüm arazideki ürünlerin toplanamadığını dile getiren Kılınç, "Sulama suyu kesildikten sonra yağış olmadı. Kuru arazide pancar sökülürken kırıldığı için üretici pancarı sökmedi. Şimdi de yağmur yağdıktan sonra çamur olduğu için söküm yapılamadı." dedi.

Şeker fabrikasının alım kampanyasının bu ay sona ereceğini, üreticilerin ürünlerini toplayamadığı için sürenin uzatılmasını isteyen Kılınç, şöyle konuştu:

"Yeterli söküm makinası bulunamadığı için işçi getirdik ancak soğuk ve çamurdan dolayı yeterli işçi de bulamıyoruz. İşçiyle ürünleri toplamak daha maliyetli. Makine işçiliği azaltan bir durum fakat sayı yeterli değil. Önümüzde yağış var, çamur olunca işçi de makine de çalışamıyor. Üreticinin ürününün tarlada kalmaması için şeker fabrikasının alım kampanyasını yıl başına kadar uzatmasını talep ediyoruz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Emekçi44 (2 yıl önce)
    15 20 gün fabrika fazla çalışsın incileri dökülmez. Çiftçinin üreticinin sesine kulak verin... !!!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fabnkanin 1 gün bos,pancarsiz veya kapasitesinin cok altinda çalışması 3-5 milyon zarara neden olur. Hele 20/30 günü siz hesap edin.. çiftçi bu zamana pancarın dökümünü bırakmayıp ilk fırsatta sokmalı ve ona göre program yapmalıydı...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • İşçi (2 yıl önce)Uzman isimli kullanıcı yorumuna
    Fabrikada çalışıyorum . Gerçekten çok doğru bı yorum. En ufak aksaklık zarara neden oluyor . Gün sayısının uzaması bize katkı sağlar ama fabrikaya zarar verir . Nerden baksanız 50 bin ton pancar var dışarıda olumsuz hava şartları nedeni ile pancar gelmiyor . Her an herşey olabilir
    %0
    %100
    Yanıtla