SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Şeker Fabrikası 411 Bin Ton Pancar Aldı

0
Güncellendi - 2021-12-31 17:25:21
Şeker Fabrikası 411 Bin Ton Pancar Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası 6 Eylül’de başlayan ve yaklaşık 4 ay süren pancar alım sezonunda, 365 bin 500 ton pancar işlendi ve yaklaşık 46 bin ton şeker üretilerek pancar alım sezonu sona erdi.

Pancar alım sezonun sona ermesiyle birlikte açıklama yapan, Türk Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, “ 6 Eylül’de pancar alımıyla 11 Eylül’de ise pancar işlemeye başladık. Şuana kadar çiftçilerimizden 411 bin ton pancar teslim aldık. 365 bin 500 tonu işledik. Bunun karşılığında yaklaşık 46 bin ton şeker 120 bin ton küspe, 16 bin ton da melas elde ettik. Kampanyamız yaklaşık 110 gün sürdü. Herhangi bir iş kazası olmadan üretim sezonunu sonlandırmış bulunmaktayız. Bu sene bu şekilde kapattık sezonu” dedi.

Küresel ısınma ve kuraklıktan dolayı bekledikleri verimi alamadıklarını ifade eden Murat, “ Bu sene dünyada ve Türkiye’de küresel ısınmadan dolayı kurallık olduğundan dolayı beklenen rekolteye ulaşılamadı. Biz yaklaşık 420 bin ton pancar işlemeyi hedefliyorduk. 365 bin 500’de kaldık. Bu da özellikle Yazıhan ve Kangal bölgesinde kuraklığın etkili olmasından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

2022 yılında pancara iyi fiyat verilebileceğinin altını çizen Murat, “ 2022 yılı için bizim hedefimiz pancara iyi bir fiyat verilebileceğini tahmin ediyoruz. Çiftçilerimizin fabrikalarına sahip çıkmalarını özellikle istiyoruz. Çünkü son zamanlarda küspeye büyük bir talep vardı. Bu da hayvancılığın önemli kaynaklarından biridir. Bu konunun bir boyutu bu konuda da olsa sırf bunun için de olsa çiftçilerimizin pancar ekmelerini özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü şekerde büyük bir talep var. Büyük bir yoğunluk var. Pancara iyi bir fiyat verilebileceğini tahmin ediyoruz. Çiftçilerimizin önümüzdeki haftadan itibaren fabrikaya veya bölge şefliklerine müracaat edip pancar ekecekleriyle ilgili talepte bulunmalarını özellikle istiyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 yıl önce)
    Bu fabrikanın Malatyamız ve bölge için çiftçilerimizin ne kadar önemli bir müessese olduğunu her zaman dile getirdik ve ayakta kalması bu Şehrin ekonomisine büyük katkı sunmaya devam edecektir. Yalnız benim dikkatimi çeken bu rekolte ya da başka bir açıklama için neden sendika şube başkanı açıklama yapıyor. Emeği geçen herkese teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla