SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Parti Sayısı 12'ye Düştü

0
Güncellendi - 2019-01-13 03:06:29
Parti Sayısı 12'ye Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılmama kararını açıklamasıyla seçime katılacak parti sayısı 12'ye düştü.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) daha önce aralarında HÜDA PAR'ın bulunduğu 13 partinin 31 Mart yerel seçimlerine katılabileceğine karar vermişti.

HÜDA PAR'ın seçime girmeme kararı sonrası 31 Mart'ta yarışacak siyasi parti sayısı 12 olacak.

Seçime YSK kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi katılabilecek.

24 Haziran seçimlerine itirazla katılmıştı

YSK kararı uyarınca geçen yıl 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılma yeterliliğine sahip siyasi partiler arasında HÜDA PAR yer almamış, en az altı ay öncesi itibarıyla teşkilatını kuran ve büyük kongrelerini yapan AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisinin seçime girebileceği belirtilmişti.

Partinin itirazı üzerine yeniden yapılan inceleme sonucu HÜDA PAR'ın seçime katılabileceğine karar verilmişti. Seçimde Diyarbakır ve Batman'da bağımsız adayları destekleyen HÜDA PAR, diğer illerde parti amblemiyle seçime girmişti. Geçen yıl yapılan seçime itirazla giren HÜDA PAR, bu kez kendi kararıyla seçimde yer almayacak.

Son yerel seçimde 26 parti yarıştı

Bu arada 2014'te yapılan yerel seçimlerde 26 siyasi parti yarışmıştı.

Geçen yıl yapılan Milletvekili Genel Seçimi'nde ise yarışacak parti sayısı 11 olmuştu ancak BTP seçimlerden çekilmiş, BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime katılmıştı. Seçimde AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi yer almıştı.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız