SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polat'taki Sulu Mağaraya 'Tabiat Varlığı' Tescili

0
Güncellendi - 2021-11-22 02:39:44
Polat'taki Sulu Mağaraya 'Tabiat Varlığı' Tescili
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde bulunan “Polat Sulu Mağarası” Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tabiat Varlığı olarak tescil edildi ve koruma alan sınırı belirlendi.

Doğanşehir ilçesinin Polat Mahallesindeki Kuzkaya Tepesinde bulunan ve çok sayıda sarkıt ve dikitin bulunduğu “Polat Sulu Mağarası”nın Tabiat Varlığı olduğuna ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nün kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’nin 21 Kasım Pazar günkü sayısında yayımlanan ilanında, “Doğanşehir ilçesi Polat Beldesi sınırları içerisinde bulunan Polat Sulu Mağarası’nın ‘Tabiat Varlığı-B Grubu Mağara” olduğuna ve grubu göz önüne alınarak belirlenen koruma alanı sınırlarının uygun olduğuna ilişkin Kayseri Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nca alınan 26/08/2021 tarihli ve 484 sayılı karar, 03/11/2021 tarihli ve 2128802 sayılı Bakanlık Makam Olur’u ile onaylanmıştır” denildi.

Doğanşehir ilçesi Polat Mahallesi’nde halk arasında Sulu Mağara- Damlataş Mağarası olarak bilinen ve suyun taşlaşması nedeniyle oluşan mağara, Polat Mahallesi’ne 6 kilometre uzaklıkta, 2 bin 260 metre yükseklikteki Devrent Dağı’nın 2 bin 150 metresinde yer alıyor. Mağaraya 20 metre uzunluğunda, dar ve alçak bir girişten giriliyor. Birinci bölüm yaklaşık 35 metre çapında dairevi bir formda. Bu bölümden kuzeydeki teraslara tırmanarak, mağaranın ikinci bölümüne çok dar bir boğazdan, ancak sürünerek geçiliyor.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Sulu Mağara- Damlataş Mağarası (iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız