SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten +393 Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ
 
Adana Emniyet Müdürlüğü, cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara + 393 koduyla bırakılan cevapsız çağrılar konusunda vatandaşı uyardı.
 
+ 393 belirtilen kodla başlayan numaraların dakikasının 50 dolar (90 lira civarı) ile ücretlendirildiğini belirten emniyet birimleri, yeni dolandırıcılık yöntemi hakkında telefon kullanıcılarını bilgilendirmek için broşür basıp dağıttı. 
 
Dolandırıcıların telefon açarak, "Klonlanan telefon hattınızdan terör örgütleri ile görüşülmüş. Bunu düzeltmemiz için kontör yollamanız veya bankaya para yatırmanız gerekiyor..." sözleriyle başlayarak uyguladığı yöntem yeteri kadar deşifre edilince, bu kez +393 koduyla başlayan bir sistem geliştirildi. 
 
Bu kod ile başlayan cevapsız çağrıyı merak edip arayan vatandaşlar, ’Alo’ tuzağına düşerek görüşmenin dakikasına 50 dolar ödemek zorunda kalıyor. 
Son zamanlarda şikayetlerin artması üzerine bir broşür bastıran Adana Emniyet Müdürlüğü, telefon kullanıcılarına uyarıda bulundu. +393 ön koduyla başlayan numaralardan bırakılan çağrının dikkate alınmaması gerektiğini belirten emniyet birimleri, arama yapılması halinde aramayı yapan kişinin meraklı vatandaş olduğu için işlemin yasal olduğunu ve sonradan bir itiraz hakkı bulunmadığını belirtti. 
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ise +393’le başlayan numaralara karşı aramaların durdurulmasının mümkün olmadığını belirterek, "Çünkü bu İtalya’ya yapılacak aramaların engellenmesi sonucunu doğuracaktır" açıklamasını yaptı. Dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı saptanan bazı numaralar şöyle: 
"393-1057384, 393-193260006, 393-193260016, 393-193260024, 393-393193260030   
ve 393-193260039

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız