SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Profesyonel Lig Statüleri Yayınlandı

0
Güncellendi - 2018-07-09 01:49:44
Profesyonel Lig Statüleri Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu 90 sayılı toplantısında 2018-2019 Sezonu; Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig Statüsü'nü kabul etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2018-2019 sezonu için profesyonel lig statülerini ilan ederken, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına başlanacağı kaydedildi.

2018-2019 Sezonu Profesyonel Lig statülerinin bazı maddeleri şöyle:

"Spor Toto Süper Lig, Türkiye’nin en üst profesyonel futbol ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir. Spor Toto Süper Lig, 2017-2018 sezonu sonunda ilk 15 sırayı alan takımlar ile Spor Toto 1. Ligi’nden yükselen 3 takımdan oluşur.

Spor Toto Süper Lig 18 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanır. Sezon sonunda Spor Toto Süper Ligde 16, 17 ve 18’inci sıraları alan 3 (üç) takım Spor Toto 1. Lige düşer.

Fikstürde gösterilen müsabakalar, ismi önce yazılı takımın stadyumunda oynanır. Stadyumu onarıma alınan veya lig kriterlerine uymayan ya da yeni sezonda veya devrede stadyumu açılmayan takımlar fikstüre göre kendi sahasında yapacağı müsabakaları oynamak üzere TFF tarafından kabul edilecek bir stadyum bulmak zorundadırlar. Stadyumunda bakım veya onarım çalışması yapılacak olan kulüpler, bakım süresince oynayacakları müsabakalar için öncelikle illerinde, illerinde uygun stadyum olmaması halinde illerine komşu olan ve elektronik bilet sistemine uygun bir stadyum bildirmek zorundadırlar. Komşu illerinde elektronik bilet sistemine uygun bir stadyum bulunmaması veya kulüp tarafından stadyum tahsisinin alınamaması halinde, ev sahibi kulüp tarafından misafir takımın tüm masraflarının karşılanması ve TFF tarafından kabul edilmesi şartıyla mesafe sınırı olmaksızın elektronik bilet sistemine uygun bir stadyum bildirilebilir.

Müsabakalarını oynayacakları stadyumu değiştirmek isteyen kulüpler, taleplerini müsabakanın oynanacağı günden en geç 15 gün önce TFF’ye bildirmek zorundadırlar.

Stadyumlarda, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında sağlık, güvenlik, tribün düzenlemesi, organizasyon, şiddet ve düzensizliğin önlenmesi ile ilgili tüm düzenlemeleri yapma görevi ev sahibi kulübe aittir.

Müsabakalarda yedek kulübesinde oturmaları kaydıyla sahaya en fazla 10 yedek futbolcu, bir yönetici, bir teknik sorumlu, bir antrenör, bir kaleci antrenörü veya yerine bir antrenör, bir eşofmanlı fizyoterapist veya masör, bir doktor, yabancı teknik sorumlular veya futbolcular için bir tercüman, bir atletik performans uzmanı ve bir malzemeci girebilir.

Tüm tribünlere 6222 Sayılı Kanun ve bu Kanunun uygulama yönetmeliğine uygun olarak düzenlenen elektronik kart (e-bilet) ile girilir. Elektronik kartlara tanımlı biletlerin her ne surette olursa olsun toplu bir şekilde veya üzerlerinde yazılı bedellerinin altında ya da üstünde bir bedelle satılmaları, temin edilmeleri ve dağıtılmaları yasaktır.

Ev sahibi kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında stadyum çevresinde ve stadyum içinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon içerisinde hareket ederek emniyet ve güvenliğin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak zorundadırlar.

Tüm müsabakalar öncesinde gerçekleştirilecek seremonilerde, takım ve hakemlerin önünde ve arkasında Lig İsim Sponsoru ve Lig panosu bulundurulur. Lig müsabakaları, Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’na uygun futbol topları ile oynanır. TFF tarafından futbol topları, sezon başlamadan önce kulüplere tutanak karşılığında teslim edilir. Müsabakaların TFF tarafından gönderilen toplarla oynanması zorunludur.

Spor Toto Süper Lig müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrimiçi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır."

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız