BURSA’dan 1996 yılında Nevşehir’e atanan İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, 35’inci kez görevinden alınıp başka yere atandı. 15 yıl içinde 34 kez mahkeme kararıyla makamına dönen Birsöz, son olarak ikinci kez Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanınca yıllık izne çıktı.
Velettin Birsöz, görev yaptığı 1996-2011 yılları arasında Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesi başta olmak üzere Karabük’ün Safranbolu ilçesi Turizm Danışma Şefliği, Hatay Cilvegözü sınır kapısı, Kars, Bitlis,Tunceli ve başkent Ankara’ya Kültür ve Turizm Müdürü, Araştırma Planlama Kurulu üyeliği gibi görevlendirme ve tayin edilerek gönderildi. Birsöz her defasında İdare Mahkemesi’nde dava açtı.
2009 yılında 34’üncü kez mahkeme kararı ile Nevşehir’deki makamına dönen Velettin Birsöz’e iki yıl sonra yine bir sürpriz yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren son atama kararı ile birlikte Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne Velettin Birsöz atanırken, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de aynı atama kararı ile Nevşehir’e verildi.
YOLLUK REKORTMENİ
15 yıllık süreçte ortalama her yıl birden fazla görevden alınan Velettin Birsöz, her görev yeri değişikliği ve mahkeme kararı ile yeniden görevine dönüşte aldığı yolluklarla da 89 yıllık Türkiye Cumhuriyeti döneminde en sık tayin edilen müdür unvanının yanında, en fazla yolluk alan idari müdür unvanının da sahibi oldu.
Her atama döneminden sonra kendisine yönelik haksızlık yapıldığını gerekçe göstererek mahkemeye başvuran Birsöz, 34 kez mahkeme kanalıyla görevine dönmüştü.
OLAY MÜDÜRÜN MAKAM ODASI BİLE KAPATILMIŞTI
Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz , 2002 yılında mahkeme kararıyla göreve iade edildikten sonra makam odasının görevli memurlarca kilitlendiğini ileri sürerek Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunmuştu.
Dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Işık Keskin Özbay bizzat Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gelerek keşif yapmış ve Birsöz’ ün göreve başlamasını engellemek isteyen memurlar hakkında da soruşturma açmıştı. Bu olay daha sonra dönemin Nevşehir Valisi Yusuf Erbay’ın araya girmesi ile kapanmıştı.