Yeşilyurt’a bağlı Topraktepe ve Sütlüce Mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, “4 senede 4 seçim geçirdik, Türkiye ekonomisi bu yükü kaldırılamaz” dedi. Ekonomiye ilişkin eleştirilerini yineleyen Marasalı, Malatya’nın kamu ve özel sektör yatırımlarından pay alamadığını, bu yüzden genç ve çalışabilir nüfusun kentten göç ettiğini ifade etti.
Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına arlıksız devam ediyor.
Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, seçim çalışmaları kapsamda Yeşilyurt’a bağlı Topraktepe ve Sütlüce Mahallelerini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
“4 SENEDE 4 SEÇİM GEÇİRDİK, TÜRKİYE EKONOMİSİ BU YÜKÜ KALDIRILAMAZ”
Sorun ve sıkıntıları dinleyen Marasalı, ev toplantısında konuştu. 31 Mart Yerel seçimlerinin önemini anlatan Marasalı, ardı ardına yaşanan seçimlerin Türkiye ekonomisini zora soktuğunu söyledi. “Birliğe beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde 4 senede 4 tane seçim geçirdik. Bu Türkiye'nin ekonomisi için kaldırılamayacak bir yük. Ama madem bunu yaptık o zaman bu seçimlerin yumuşaklıkla, ağırbaşlılıkla, seçim atmosferi içerisinde geçmesi lazım. Biz seçim yapıyoruz savaş yapmıyoruz. Bugün söylediğimiz sözlerle yarın birbirimizin yüzüne bakabilecek şeyler söyleyelim, birbirimizin kalbini kırmayalım, komşuluk hakkına, akrabalık hakkına, hukukuna riayet edelim. 31 Mart seçimlerinin önümüzdeki dönemlerde Malatya'nın imarını kim yapacak, Malatya'nın bütçesini kim yapacak, hangi zihniyetle yapacağız, Malatya'nın borçlarını kim ödeyecek? Borçlanarak mı devam edeceğiz yoksa kaynak paketleri mi açıklayacağız, hangi bölgeleri nasıl kalkındıracağız, hangi bölgelere nasıl imar vereceğiz ve en önemlisi de bütçeden harcamaları nasıl yapacağız?” diye konuştu.
“MALATYA KAMU VE ÖZEL SEKTÖR YATIRIMLARINDAN PAY ALAMAYINCA GENÇ NÜFUS GİTTİ”
Ekonomiye ilişkin önemli mesajlar da veren Marasalı, kamu yatırımlarından ve özel sektör yatırımlarından Malatya pay alamayınca genç ve çalışabilir nüfusun göç ettiğini söyledi. Marasalı şu ifadeleri kaydetti;
“Milli gelir bakımından, zenginlik bakımından, yatırım çekme bakımından biz üçüncülüğe düştük. Nüfusun binde 9.7'sini oluşturuyoruz, eskiden yüzde 1.27 sini oluşturuyorduk. Türkiye nüfusunun eskiden bir nokta 27'sini oluştururken maalesef şu anda yüzde 0.97 şimdi oluşturur hale geldik. Yani yüzde 0.3 gibi ciddi bir rakamda küçüldük. Rakam olarak artık ama Türkiye'nin nüfusunun artış hızını ulaşamadık. Niye si şu; ‘kamu yatırımlarından ve özel sektör yatırımlarında pay alamayınca bizim üniversiteli gençliğimiz, çalışabilir nüfusumuz, parası olan insanlarımız bu saksıyı küçük buldukları için başka saksılara göç ettiler, orada hayatlarına devam ettirebilmek için. Biliyorsunuz çiçekler büyürken saksısı küçük kalırsa ya çiçek ölür ya saksıyı değiştirirsiniz, bu kardeşlerimiz de hayatlarına devam ettirebilmeleri için, büyümelerini sürdürebilmeleri için maalesef bu toprakları terk ettiler, başka yerlerde rızıklarını aramaya başladılar.’ Bizim dışarıdan vasıfsız göç almış olmamıza rağmen maalesef biz halen 1 milyonun altındaki büyük şehirlerden biriyiz. Hep söylüyorum milli gelir insanların zenginlikleri ile doğru orantılı rakamlardır. Maalesef Malatya'da kişi başı düşen milli gelir Türkiye ortalamasının altındadır 2017 yılında Türkiye'nin milli geliri 10 bin 600 dolarken maalesef bizim milli gelirimiz 6 bin 180 dolar. Şu anda Türkiye'nin milli geliri 9 bin 632 dolara geriledi, maalesef bizim ki 5 bin 200 dolara gerilemiş oldu. Yani neredeyse Türkiye'nin yarısı kadar milli gelire sahip olan bir iliz, açlık sınırının az bir miktar üstünde olan biri iliz. Ama siyasetçilerimize sorarsanız Malatya zengin, Elazığ'dan da, Tunceli'den de zengin bir il diye yansıtıyorlar ama devletin vermiş olduğu resmi rakamlar bunları yalanlıyor.”
Bülten