SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

ROBOCOT Teknoloji Yarışması

0
Güncellendi - 2016-05-03 21:26:41
ROBOCOT Teknoloji Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği Genç MİAD Grubunun ana sponsorluğunu üstlendiği ROBOCOT 2016 Teknoloji Yarışması 7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek.

MİAD'dan yarışmayla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Günümüzde dijital teknolojiler ile tetiklenen 4. Sanayi devrimi; Akıllı Robotlar, Büyük veri, Nesnelerin İnterneti, 3-D baskı, Zenginleştirilmiş Gerçekçilik, Siber Güvenlik, Yatay/Dikey Yazılım Entegrastonu ve Siber Güvenlik, Bulut gibi dokuz teknolojinin gelişimi ile dünyanın geleceğini şekillendirmektedir. Gençlerimizin bu gelişimin bir neferi olma yolunda ilk adım, ROBOCOT 2016 ile atmaktadır.

Malatya İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün organize ettiği etkinlik sektöründe lider konuşmacıların katılımı ve Malatya’daki tüm yaş kategorilerindeki öğrencilerin yarışacağı bir organizasyon olarak düzenlenecektir. Etkinlik üç ana başlık içermektedir: 1- Robotik ve kodlama yarışmaları, 2- Maker ve Mucitler Sergisi, 3- Atölye ve konferans çalışmaları

Öğrenciler, mekanizmasını yaptıkları, kitini satın alıp programladıkları ya da kontrol kartlarını kullanarak geliştirdikleri robotlarla yarışmaya katılabilecek.

Yarışmayla eğlenceli bir ortamda öğrencilerin yeni robot fikirleri konusunda güdülenmesi, merak uyandırılması, robotik temalı maker hareketinin yaygınlaşmasının sağlanması, Malatya ve çevre iller başta olmak üzere tüm Türkiye’de ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite düzeyinde robot fikrinin yayılması, öğrencilere yeni hedef ve ufuklar açılabilmesi, geleceğin en önemli teknolojisi robotlarla ilgili farkındalık oluşturulması, Türkiye adına yeni teknoloji alanlarını keşfetmek isteyen yeni bir neslin önünün açılması amaçlanıyor.

Yaş kategorilerine göre dereceye gireceklere ödüller verilecektir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız