SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehri Ayağa Kaldıracak Çalışmaları Titizlikle Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2020-07-10 18:46:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Gönüllüleri Meclisi ve MİSAM (Malatya İktisadı ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Çalışma Grubu Malatya’nın sosyal, kültürel kimliğine katkı sağlayacak projeleri konuşmak adına istişare toplantısı düzenledi.

Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, STK Temsilcileri, akademisyenler, yazarlar ve kanaat önderleri katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, Malatya’yı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir diye tarif ettiklerini söyledi. Malatya’nın Battalgazi, Hüseyin Gazi gibi şahsiyetler sayesinde Anayurt olduğunu ifade eden Gürkan, “Bu değerlerin yazdığı hizmet destanlarını inşallah bizlerde sürdüreceğiz” dedi.

Malatya Kent Konseyi’nin yapmış olduğu çalışmalara değinen Gürkan, Malatya Kent Konseyi’nin şehrin tüm değerlerini göz önünde bulundurarak homojen bir platformda çok güzel ve anlamlı işler ortaya çıkardığını söyledi.

Malatya’yı mazisine layık bir şekilde istikbale hazırlayacaklarını ifade eden Gürkan, “ Yaşadığımız bu şehirde etnik, düşünce ve inanç farklılıklarına rağmen şehrin birlik ve beraberlik ruhuna uygun adımlar atacak yoğun çalışmalar gösteriyoruz” dedi.

Bir şehrin kimliği, hafızası ve aidiyet olgusu gelişmişse o şehrin istikbalinin parlak ve aydınlık olacağının altını çizen Gürkan “ alt yapı / üstyapı çalışmaları, yol, çevre, park ve bahçeler, sosyal ve kültürel etkinliklerle bu şehri ayağa kaldıracak tüm çalışmaları titizlikle yapmaktayız. Bu şehrin İstikbale matuf olan emin yürüyüşüne kimse engel olamaz. Pusulamız gökyüzü ve bizler güneş gibi olacağız. Bu şehrin insanları yaptığımız hizmetlerden adil ve adaletli bir şekilde yararlanacak. Çünkü bizler “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturu ile hareket etmekteyiz” dedi.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Kent Konseyi Genel Sekreterliği olarak pandemi süresinde sanal ortamda çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyerek, yapılması planlanan çalışmalar içinde grup temsilcileri ve grup üyeleri ile birlikte belirli periyotlarda bir araya geldiklerini söyledi.

Programda Kent Konseyinin 2020 yılında yaptığı çalışmalar ve bundan sonra Kentle ilgili sosyal ve kültürel anlamdaki genel çalışmalar slayt eşliğinde bir sunum yapıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın başkan Malatya ya tüm atlı spor ve at yarışlarının yapılabileceği, atlı spor kompleksi ve at yarış hipodromu yapılmasını istiyoruz. Malatya bunu hakediyor. Türkiyenin Osmanlıdan bu yana yarış atı yetiştiren 3 ilinden biri olan Malatya ya bu tesis kazandırılmalıdır. Özellikle şehrin batısına dğru bu tesisler yapılmalıdır. Malatya yarış atı yetiştiriyor ise bu işin kaymağını da Malatya lılar yemelidir. Malatya nın hakkını yedirmeyin sayın başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 yıl önce)
    Reisi seviyoruz ama malatya teşkilatını sevmedigim için Vekiller ve bldye başkanları yüzünden ali babacana Oylar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sayin baskanim sehitfevzi sakinleri olarak bizden aldigin yuzde doksan iki oyla sectik sizi ama sehitfevzi mahallesine oynanan oyununun icine düştük kentsel dönüşüm karari alinmis bizlerin bilgisi olmadan su fakirlere neden gözünüzü diktiniz her yeri imara actiniz dere islahindan dolayi burayi ranta cevirdiniz.size oy verdik gidip agbabadan yardim isteyecegiz sizi de Allah a havele ediyoruz.tapulu yerimiz vermiyecegiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)Sehitfevzili isimli kullanıcı yorumuna
    Müstahak size. 18 yıldır başka ülkede mi yaşıyordunuz? Yok. Oy verdiğiniz partiyi tanıyorsunuz demek ki. Sizin seçtikleriniz size yapıyor. Bu yorumlara da gülüyorum, sizin gibi sitem edip Allah'a havale edenler her seçim gidip "ampule basıyor" mührünü sandıkta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selehattin baskana partiden dolayi oy vermedik abi olarak hak hukuku bilen adam olarak bildik oyumuzu verdik inaniyorum bizlere abilik yapacak bu oyunu bozacak insallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Selahattin Gürkan, "Malatya'yı mazisine layık istikbale hazırlıyoruz" cümlesini 1 milyonuncu kez tekrarlamış bugün. Ne istikbalmiş arkadaş, Selahattin Gürkan 17 yıldır belediye başkanı. Başkan olduğu her yeri mazisine layık istikbale hazırlıyor ama o istikbale bir türlü ulaşılamıyor. Ne istikbalmiş arkadaş ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Hem farklılık önemli demiş hem de homojen olunacak demiş !
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    SELO BAŞKANDAN RİCAMIZDIR. Sayın başkan bey Malatya şehri olarak biz koronadan dolayı daha kış uykusundan uyanmadık. Eğer mümkünse dünyada ilk olan projelerinizle bizleri bu tatlı uykudan uyandırıp ayaklandırmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    sayın başkandan ricamız şu tv çıkıcam msj artık son vermesi...
    0
    0
    Yanıtla