SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sendika Başkanının Kastettiği Eski Belediye Başkanı..

Sendika Başkanının Kastettiği Eski Belediye Başkanı..
A- A+ PAYLAŞ

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat'ın, şube genel kurulunda yaptığı konuşmada, 'Şeker Fabrikası'nın kapatılmak istendiği dönemi aktarırken, bu dönemde kapatılma ve satılmayı isteyen belediye başkanı' diye aktardığı ancak adını vermediği Malatya eski belediye başkanının daha sonra milletvekili de yapılan Cemal Akın olduğu belirtiliyor.

Yeniden şube başkanlığına seçilen Murat, konuşmasında  “Bugün sabah tesadüfen bir olayla karşılaştık. Yıllarca fabrikanın kapatılmasını ve satılmasını isteyen belediye başkanımız burada konaklıyordu. Bu da oldukça ilginç bir durum. Daha önce bu fabrikanın yerinde hayvanat bahçesi, olimpik havuz veya fuar alanı yapılması yönünde fikirler ortaya atılmıştı. Ancak bizim amacımız fabrikanın geleceğini korumaktı. Bağcıyla işimiz yoktu, biz üzüm yeme peşindeydik. Bu amacımızı da başarıyla gerçekleştirdik.

Karşımızda çok güçlü lobiler vardı. Fabrikanın kapatılmasını isteyen pek çok kişiye rağmen birlik ve beraberlik içinde hareket ettik. Sizlerin desteği olmasaydı, bu başarıları elde edemezdik. Bu kardeşlik havasıyla fabrikanın geleceğini korumayı başardık.” demişti.

Sendikanın Cumartesi günkü genel kurulunda Murat'ın adını vermediği ismin, 2004- 2009 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Cemal Akın olduğu belirtildi.

Malatya Şeker Fabrikası'nın, 'özelleştirme' adı altında satılması ve süreçte kapatılmasına yönelik çalışmalar, 2000'li yıllarda başlatılmış, ancak Malatya'da kamuoyunun şiddetle muhalefeti, o dönem bugünlerdeki gibi 'duyarsız' olmayan STK'ların baskısı ile bu işlem durdurulurken, fabrikanın arazisinin yaklaşık 307 dekarlık bölümü 2008 yılında Malatya Belediyesi'ne devredilmişti.

Akın,  fabrika arazisinin Ekim2008'de belediyeye devrine ilişkin protokolu fabrika müdürü Hasan Yetiş ile imzalarken yaptığı açıklamada, "Şeker Fabrikası'na ait birkısım gayrimenkullerin Malatya Belediyesi'ne devri hususunda çalışmalarımız devam ediyordu. Bununla ilgili olarak Ankara'da Genel Müdürümüzle görüşmüştüm. Ankara'ya gittiğimizde Şeker Fabrikası Genel Müdürümüzle görüşmüştüm. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan hafta sonunda Elazığ'a gelmesi nedeniyle Malatya ile ilgili bilgi edindiler. Biz Malatya'daki gelişmeleri kendilerine arzettik. Sümer fabrikası tarafından Belediyemize devredilen alanda parkımızı bitirdiğimizi söyledik. Şeker fabrikası alanını sordu. Biz de tapu devir işlemlerinin sürdüğünü söyledik. Kendisi hemen Devlet Bakanı Cemil Çiçek'e talimat buyurdu, Cemil Çiçek de Genel Müdürümüzle görüştü, bunun üzerine devir işlemleri hızlandı." demişti.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAF: Ekim 2008'de Şeker Fabrikası'nın 307 dekar arazisinin belediyeye devri protokolü dönemin belediye başkanı Cemal Akın ile Şeker Fabrikası müdürü arasında imzalanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Canani (21 saat önce)
    Fabrika tabii ki kapatılmasın.Başka bir yere yapılsın şeker imalatı başladı mı ses gürültü koku ne ararsanız var.Evlerde çocuklar korkuyor.Uygun bir yer bulup 100-200 yıla hitap edecek şekilde yapılması gerekir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    şeker fabrikası ,şehrin göbeğinde kalmıştır.şehir dışına taşınması şarttır.cemal akın doğru olanı yapmıştır keşke olsaydı.belediyenin birinci görevi bu saatten sonra bunu yapmak olmalıdır.tüm malatya bunu istiyor.sendikanın laf kalabalığı yapmasına gerek yok ,kapanmasını kimse istemez .uygun bir yere taşınması doğru olur.bu iş göründüğü gibi kolay değil bundan dolayı taşıyamıyorlar.yeni bir fabrika kurulması gerekiyor buda masraflı bir şey.bu fabrikanın sökülme taşınma durumu galiba rantabl değil.en az 10 yıl daha kalır.yeni yapılan çarşıya bakınca kimin umrunda malatya ...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • bek (1 gün önce)
    Belediye başkanı alzheimer olduğu için unutmuştur
    %85
    %15
    Yanıtla
  • vatandaş (1 gün önce)
    şehirn ortasında hastanenin yanında fabrikamı olur. kapatılmasın tabiki ama taşınsın daha uygun bir yere
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mert (1 gün önce)
    Tarım yapan çiftçinin gelişmesi ve ülkenin ekonomisine direk katkısı olan fabrikayı sıradan bir belediye başkanı " Hayvanat Bahçesi" yapacak diye satılmasını istiyor. Atatürk "Köylü Milletin Efendisidir" derken ülke ekonomisine en büyük katkıyı çiftçiler ve bu çiftçilerin ürettikleri hammaddeleri halkın kullanması için ürüne çeviren fabrikaları kastetmiştir. Bu nasıl bir yetkidir ki Türkiye Cumhuriyetine ait olan fabrikayı kapatmaya ve satmaya dili varıyor. Ülkemizin bugün bu halde olmasının yegane sebebi bu ve bunun gibi kendi menfaatlerini düşünen siyasetçilerdir.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mehmet (1 gün önce)
    Orman gibi arazisi vardı beton yığınına çevirdiniz güzelim yeri ah ah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (1 gün önce)
    Herkes işine baksın. Burada şimdi suçu birbirine atma derdi var. Akpınar'ın bu hale gelmesinde siyasilerden tutunda,yerel yönetimde koltuklara yapışmış teknik kadrolar, şehrin yönetiminde etkili olan STK görünümündeki cemaatler, mimar-mühendis odaları, muhalefet partisi temsilcileri,konseyler diye toplantılarda, yemeklerde boy gösteren herkeste vebal var. Herkes koltuğunu sağlamlaştırma bireysel işlerini halletme, piar yapma ve işini yapmış gibi gösterme derdinde. Kimse çıkıpta iş işten geçtikten sonra kendince ben söylemiştim demesin. İşte eseriniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 gün önce)
    Fabrikamız tabiki kapanmasın dahada çok büyüsün ekonomiye faydası olsun ama fabrika yetkililerinden küçük bir rica fabrika önünden geçerken o gelen mis gibi kokuya çare bulun lütfen küspe kokusundan çok fena rahatsız oluyoruz o civarda oturanlar ne yapıyor acaba şehir dışında depolama şansınız yokmu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (1 gün önce)
    Malatya'nın başındakilerin Malatyalılığından şüphe ediyorum şehre, şehrin değerlerine kastınız nedir? millet sizi icraat yapasınız diye oraya çıkarıyor. ayıptır yazıktır günahtır. sonra milletin içinden nasıl geziyorsunuz hayret
    %100
    %0
    Yanıtla